Mitt Nya Liv

Alla inlägg under april 2020

Av Anneli Gustavsson - 27 april 2020 10:45


USA:spresident Donald Trump föreslog att coronaviruset kanske kunde bekämpas med desinfektionsmedel som sprutas in i kroppen.

Något som är mycket, mycket farligt.

Nu säger Trump att han var sarkastisk.

Samtidigt tar en ”ärkebiskop” som säljer blekmedel som mirakelmedicin åt sig äran för presidentens förslag.


Under torsdagens coronapressträff i Vita huset tog Donald Trump upp möjligheten att behandla mot coronaviruset med desinfektionsmedel.

– Jag har sett hur desinfektionsmedlet slår bort det på mindre än en minut. En minut. Finns det ett sätt att använda det som en injektion, som att städa upp inifrån? sa presidenten i natt, svensk tid.


– Det vore intressant att titta närmare på det.

Vid samma tillfälle föreslog han också att läkarna bör titta närmar på möjligheterna att använda uv-ljus vid coronabehandling.

Att spruta in desinfektionsmedel i kroppen är mycket farligt och kan leda till döden.


Penny Ward, professor i farmaceutisk medicin vid Kings College i London, säger till Reuters:

– Att dricka blekmedel dödar. Att injicera blekmedel dödar snabbare. Gör inget av det, säger hon.

Paul Hunter, medicinprofessor vid East Anglia universitet i Storbritannien, säger till nyhetsbyrån att det är ”oerhört oansvarigt” att föreslå desinfektionsmedel som coronabehandling.

– Det här är ett av de allra farligaste och idiotiska förslag hittills när det gäller hur man skulle kunna behandla covid-19, säger han.

Vid 19-tiden svensk tid uttalade sig Donald Trump igen och sa att han var sarkastisk när han föreslog desinfektionsmedelinjektioner som behandling mot covid-19.


– Jag sa det som en sarkastisk fråga till reportrarna på plats, säger Trump.

I söndags berättade Mark Grenon, ”ärkebiskop i Genesis II, kyrkan av hälsa och läkande”, i veckans avsnitt av sin show att han skickat ett brev till presidenten.

– Kära herr president, jag ber för att du läser det här brevet och ingriper, säger Grenon, enligt The Guardian.

Mark Grenon saluför klordioxid-baserat blekmedel under namnet ”MMS”, en förkortning för vad som på svenska blir: Mirakelmineral-lösning.

Rådet från ”ärkebiskopen” är att blanda mellan tre och sex droppar blekmedel i vatten – och dricka det.

Enligt Mark Grenon ska det bota 99 procent av alla sjukdomar, även cancer, HIV och coronaviruset.

I dag, efter Trumps utspel, skrev Grenon på Facebook att han även skickat ”MMS” till Vita huset och att det nu gett resultat:

”Trump har fått MMS och all information!!! Det börjar röra på sig, gott folk! Gud hjälp andra att se Sanningen!”, skrev Grenon enligt The Guardian.

Huruvida det finns någon annan koppling än den i tid mellan Trumps uttalande om desinfektionsmedel och ”ärkebiskopens” påverkanskampanj mot Vita huset är inte klarlagt.





"– Det vore intressant att titta närmare på det.

Vid samma tillfälle föreslog han också att läkarna bör titta närmar på möjligheterna att använda uv-ljus vid coronabehandling.

Att spruta in desinfektionsmedel i kroppen är mycket farligt och kan leda till döden."

 

Hur ända in i glödheta tänker den karln ?? Han är fullt allvarlig när han säger detta så det var inget skämt på något sätt. Att spruta in deinfektionsmedel i kroppen,, jo jag tackar ja.. Han skulle kunna göra det på sig själv o se hur han mår efter det.. Att en sån viktig person går ut med sån skit är inte klokt. Tänk,, hur många gör kanske inte detta nu,, utan läkare.. Dom som är rädda o tror att detta kan vara lösningen.. Han borde inte få ha den positionen som han har, han ska bort,, långt bort där han inte kan göra nån skada.. 


Av Anneli Gustavsson - 26 april 2020 19:33


 

Det blev  några varv i dag oxo. Men jag tog Hyttevägen 4 ggr o den lilla rundan 2 ggr, sen halvrundan på parkeringen.. Hade tänkt gå ett varv till men kände att det fick räcka..



 


Det har ju blivit några steg den här veckan o några mil blev det oxo.. Ska försöka ta lite mer nästa vecka,,, om det inte regnar för då kommer jag inte kunna gå så mycket pga värken.





   

Jag tog inte ut mig vad det gällde tiden heller, så det funkade rätt så bra. 


 

Det var skönt väder att gå i, många fina moln men även tunga moln.


 

Jag kanske skulle ta o gå till Tabergs toppen ?? Nej,, det är inget för mig. Jag har gjort det en gång så jag vet hur ont jag fick efter det. Men man kan ju åka upp o äta en räkmacka eller räksallad,, det är så gott.


 

Ibland kändes det som att det skulle börja regna men det gjorde det inte som tur va.


 

Knoppar som brister,, det är så vackert när allt börjar komma till liv igen.


           

Det började brumma o sen såg jag att det var nån som var ute o flög, det hade jag inte vågat göra så,, det räcker med att sitta i ett plan.


     



Titta vad jag hittade  ute... Mina killar,, dom har blivit så stora nu.. Det var många år sen dom började vara nera på åsaplan.. Mina cykelkillar,, jag har lite bilder på dom på den andra bloggen,, dirtkidz,, kika gärna in där =)  Det är så många år sen o jag har saknat dom för dom fanns alltid där o cyklade.. Men nu har det kommit andra små killar som cyklar o bygger hopp så det är roligt att se. Jag ska ringa till kommunen o se om dom inte kan fixa till det lite där, men det gör dom säkert inte.

 

Nu ska jag ta en varm o go dusch. Ha en fin kväll där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar. Glöm inte att tvätta händerna,, sprita dom o sen smörj in dom så ni inte blir torra o nariga..

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 26 april 2020 10:00


Bergamo är den stad i Italien som är hårdast drabbad av covid-19.
På stadens sjukhus har korridorer gjorts om till vänthallar och läkare springer fram och tillbaka i gångarna.

 

Se filmen HÄR.

 

 

 

 

 

 

Det är inte klokt hur många det är som har dött i corona nu. Det är skrämmande o jag blir mörkrädd, rädd för hur detta ska sluta ??

 

Flera i min närhet har haft corona men klarat sig bra MEN det finns dom som inte gör det.

 

Det finns dom som inte bryr sig, dom tror inte att något ska hända dom.. När dom har det tänket så är det kanske inte bara sig själva som dom tar död på utan många andra, så tänk på det när ni leker med döden !!!

 

 

 


 

Av Anneli Gustavsson - 25 april 2020 19:54


 

På förmiddagen var det så kallt o bara moln, men senare kom solen fram o jag gick ut o satte mig en stund, då var det så skönt.. Men så fort solen gick i moln så frös jag..



Så fort våren kommer så komma humlorna in till mig. Igår satte sig en humla (jag vet att bilden är suddig) på mig igen o det är inte första gången.. Så här har det varit ända sen Teddy somnade in. Det är inte så vanligt att humlor sätter sig på en människa o sitter där ett tag. Sen flyger dom in här, stannar kvar, det är precis som humlan ser sig om.. Är det du Teddy ?? Ja, jag tror med säkerhet att det är Teddy som kommer till mig. Det var 3 humlor samtidigt o jag sa till mamma att det var Teddy, Snobben o Zimba ♥


 

 


Jag gick hyttevägen 3 ggr, o lilla rundan 2 ggr o det kändes bra.. Men ,, jag tog ut mig lite o gick ganska fort. Jag hade inte tänkt göra det..



   

Det är svårt att hålla igång i ett snabbt tempo när man har fibro,, men jag gör så gott jag kan. I morgon ska jag inte ta ut mig så som jag gjorde idag för jag blir helt slut o kroppen värker..


       


Det var i alla fall skönt, stannade o pratade några gånger,, som vanligt ,, men det är roligt när man träffar på lite folk.

 

Nu ska jag snart krypa ner under täcket o se om det är nåt bra på tv;n..

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 25 april 2020 10:15


Vad är egentligen sant och falsk om solskydd? Behöver verkligen solbrända personer smörja in sig och hur är det nu om man sitter i skuggan? Här är alla svaren!

 

I takt med att våren och sommaren är på väg, är det även dags att börja tänka på att smörja in sig med solskydd för att skydda huden. Men vad är egentligen sant och falsk när det kommer till solskyddsfaktor? Här  är myter om solskydd hämtade från Evy Technology och Apoteket, som alla bör veta om!

1. "Solskydd behövs inte i skuggan"

En väldigt vanlig myt om solskydd är att det inte behövs om man befinner sig i skuggan eller om det är molnigt. 80 procent av UV-strålarna från solen kan faktiskt lysa igenom molnen och om det är torrdis ute, kan exponeringen av UV-strålarna öka. Med andra ord, använd solskydd även om det är molnigt ute!

2. "Solbränna skyddar mot solen"

Även om du har en solbränd hud, behöver den skydd. Så kallade UVA-strålar från solen kan penetrera längre ner i huden oavsett om du är solbränd eller inte. Därför bör du skydda dig med solskyddsfaktor oavsett om du är solbränd eller inte. Solbränna skyddar alltså inte mot solen. 

3. "Solskydd motverkar inte hudcancer"

Dagens solskydd är betydligt mer effektiv än de som fanns på marknaden för 15-20 år sedan. Allt eftersom utvecklingen fått framåt har man kunnat se att solskydd ger en positiv effekt på huden och därför bör man använda solskyddsfaktor för att motverka hudcancer. 

4. "Kroppen får inte i sig D-vitamin om man använder solskydd"

Ännu en myt som inte stämmer. Oavsett om vi använder solskydd eller ej, får kroppen i sig D-vitamin. Det räcker med att vi vistas i solen en kort stund för att vi ska få i oss dagsbehovet av D-vitamin. Dock behövs en ganska stark UVB-strålning så den viktigaste källan av D-vitamin kommer från kosten. 

5. "Om man är ljus i hyn och smörjer in sig med solskydd blir man inte brun" 

En vanligt förekommande myt om solskydd är att om man har ljusare pigment i huden och smörjer in sig med solskyddsfaktor, blir man inte brun. Detta stämmer inte. Du blir brun men inte bränd eftersom du skyddar dig med solskyddsfaktor. Dessutom tenderar färgen du får att hålla längre. 

6. "Om man har mörk hy behöver man inte använda solskydd"

Personer med mörkare pigment i hyn har ett bättre skydd mot solens starka strålar än de med ljus hud. Men viktigt att veta är att man fortfarande kan bränna sig och få solskador som soleksem eller pigmentförändringar. Se därför till att skydda dig även om du är mörk i hyn. 

 

Att bränna sig i solen är smärtsamt, jobbigt och farligt. Men du kan hjälpa huden att återhämta sig. Ta reda på hur du svalkar och återfuktar huden bäst. Se mer i videon på sidan här. 

 

 

 

 

Var rädda om er i solen, smörj er med ett bra skydd o drick mycket vatten.

 

 

Av Anneli Gustavsson - 24 april 2020 18:32


     

Jag använder både runkeeper o jogg.se för att mäta mina rundor.. Jag bokför dom på jogg.se o sen sparar jag även på runkeeper.. Det är roligt att se tempot o hur långt man går. Räknar även stegen men det gör jag på samsungappen.


   

Det blev ganska kyligt när jag gick så nu är jag så stel.. Ska äta lite mat o värma mig lite.

Jag tog i ganska bra för att försöka få en bra tid,, kanske skulle ta det lite lugnare ? Får se hur fötterna mår i morgon. Jo då,, dom är plåstrade ...

 

Men jag håller mig här hemmavid,, tar samma runda flera gånger. Men jag hoppas att jag ska kunna ta min långa runda nästa vecka,, får se hur det går ?

 

Ha en fin kväll där ute ♥

 

 



Av Anneli Gustavsson - 24 april 2020 13:15



 

Ja det kan vara så otroligt vackert o rogivande att sitta o titta på ett akvarium..

När jag var lite så hade vi ett litet men guppyfiskar o jag försökte döpa allesammans men det var lite svårt att hålla reda på vem som var vem =)

 

 

 


Vi skaffade även ett när sonen var liten, det var oxo ett mindre. Vi skaffade guldfiskar, dom var så otroligt fina men dom växte så det knakade.. Jag frågade i butiken där jag köpte dom om det jag hade var i rätt storlek så att dom skulle trivas o det gick jättebra.. 

 

Men,,,, fiskarna blev så fruktansvärt stora så jag fick lämna tillbaka dom till affären för jag ville inte skaffa ett större akvarium.. Han frågade vad jag hade gett dom för mat, han hade inte sett några bli så stora, men det var skönt att han tog tillbaka dom.

 

Det finns ju även saltvattensakvarium men det har jag inte haft.. Det borde väl skötas på samma sätt antar jag..  Det är inte bara att skaffa ett utan man måste veta vad man gör så att fiskarna mår bra. Det finns ju mycket foder oxo som ska vara rätt, dom ska även ha vitaminer.. Så om ni ska skaffa fiskar,, ta reda på vad det är som gäller så att dom får bästa tänkbara hem..

 

 

Av Anneli Gustavsson - 24 april 2020 10:15


Lokalpolitikern Urban Persson ville smittas med corona och reste till Stockholm.

– Det är en hysteri det här. Man kan inte göra något åt spridningen, säger han.

Nu har fallet nått Justitieombudsmannen, JO.

 

Urban Persson sitter i Storfors kommunfullmäktige för det lokala partiet Storforsdemokraterna. Stockholmsresan gjordes för fyra veckor sedan, i sällskap med en läkare han känner.

– Hon åkte i tjänsten och ville bli sjuk före andra. Det är logiskt tycker jag. Jag hängde på, som en rolig grej. Jag hade inget att förlora eller vinna på det, säger han.

Urban Persson vill inte uppge vem läkaren han hade sällskap med är.

Folkhälsomyndigheten hade vid tidpunkten för resan gått ut med en avrådan från onödiga resor till Stockholm och andra storstäder.

 


FOTO: STORFORS KOMMUN

Urban Persson sitter i kommunfullmäktige för partiet Storforsdemokraterna.
 

Har inte gjort något fel

Urban Persson tycker dock inte att det har någon betydelse eftersom han inte anser sig tillhöra någon riskgrupp.

Du kan smitta andra som blir väldigt sjuka?

– Jag ser ingen sådan koppling, jag har inte gjort något fel. Stockholm är ändå på väg mot flockimmunitet och det kommer till Storfors också. Slår vi ner det kommer det komma en andra våg, säger han.

 

Slickade på räcke i rulltrappan

Urban Persson uppger att han ”tyvärr” inte har fått corona. Till tidningen Värmlands Folkblad säger han hade för avsikt att träffa en coronasmittad person i Stockholm.

–Jag är 63 år och har diabetes och högt blodtryck. Men jag är säker på att det inte skulle vara några problem. Problemet var att vi inte fick träffa den smittade, så det funkade inte. Jag testade i och för sig att slicka på ett rulltrapperäcke i tunnelbanan, men det bet inte, säger han till tidningen.

JO-anmält kommunalråd

När han nyligen skulle delta i en budgetberedning i Storfors, med representanter för de övriga partierna, bad kommunalrådet honom att inte närvara på mötet.

– Jag har diabetes och min fru har genomgått ett stamcellsbyte, vi är båda i riskgrupp. Om någon säger att den har varit i väg för att bli smittad av corona tycker jag inte det är lämpligt att vi sitter i samma rum, säger kommunalrådet Hans Jildesten (S) till SVT, som var först med att rapportera om händelsen.

 

Nu har Urban Persson skickat in en anmälan till Justitieombudsmannen, JO, eftersom han nekades vara med på mötet.

– Jag skulle självklart få varit med. Folk har blivit hysteriska på den här smittan, säger han.

”Det är som med klimatet”

Urban Persson har uppfattningen att man inte hindra smittspridningen. Allra minst genom att ”dra i spakar från Stockholm”.

– Det finns ingen anledning för staten att ge sig in i det här överhuvudtaget. Det är som med klimatet.

Du är förtroendevald, borde inte du ta myndigheters avrådan på allvar?

– Det har ingen betydelse, jag var smittfri när jag var på det här mötet. Då har jag rätt att delta.

Men du har väl också ett ansvar att följa myndigheters rekommendationer för att begränsa smittspridning?

– Det vet jag inte. Det är många som reser till Stockholm. Det har inte med saken att göra. Smittan rör sig, vi kan inte påverka den.

Urban Persson representerade tidigare Sverigedemokraterna. Strax innan valet 2018 hoppade han av partiet och bildade Storforsdemokraterna.

 

 

 

 

 

Jag har tyvärr inte fått corona !! Hur i helvete är karln funtad ?? En vuxen människa beter sig på det sättet som han gjorde.. Att åka till Stockholm för att få corona.. Om han själv vill bli sjuk så gärna för mig men han har en fru där hemma att tänka på som har genomgått ett stamcellsbyte.. Vad är det för läkare som följde med honom ?? Som tillät att han gjorde på detta sättet ??  När han inte fick träffa någon coronapatient så slickade han på ett räcke.. Det är vidrigt, jag skulle vilja säga så mycket men mitt ordförråd är inte det bästa just nu så jag håller det inom mig.. Han leker med döden, han utsätter andra för döden oxo när han gör på detta sättet.. Vi har alla vårt ansvar att INTE bli smittade o att INTE smitta vidare men där har det blivit kortslutning för den här stollen.. Det finns så många som har fått corona,, så många som har dött av corona,,, 2021 st 16755 smittade (torsdag) o han vill bli en i statistiken ... Ja, jag hoppas verkligen att han får corona för det är det han vill, men skulle han verkligen få belasta vården ?? Nej det anser inte jag !!  Hade jag varit hans fru så hade jag lämnat honom för det han vill utsätta henne för.

Fy fan vilken slusk !!!

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Ovido - Quiz & Flashcards