Mitt Nya Liv

Alla inlägg under februari 2020

Av Anneli Gustavsson - 5 februari 2020 12:15


 


Men förutom att det kanske inte alltid känns kul. Speciellt om man dessutom har ett jobb man inte riktigt trivs med så har det nu kommit forskning som visar på vilka konsekvenser en lång arbetsvecka kan ha för vår kognitiva prestation.



De flesta av oss jobbar 9-18, det är liksom normen. Men det är inte alltid så lätt.


För hur brukar det egentligen kännas på söndagskvällen? Inte är det många av oss som brukar jubla över att det snart är måndag och att den ny 40 timmars vecka på jobbet väntar.


För om det hade varit lätt, då hade vi ju inte behövt helger och fem veckors semester för att vila upp oss igen.

Men förutom att det kanske inte alltid känns kul.


Speciellt om man dessutom har ett jobb man inte riktigt trivs med så har det nu kommit forskning som visar på vilka konsekvenser en lång arbetsvecka kan ha för vår kognitiva prestation.


Speciellt om du är över 40 år gammal.


Alla över 40 borde jobba mindre

Forskare vid Melbourne Institute of Applied Economic and Social Research i Australien offentliggjorde nyligen en studie som påvisar att de över 40 borde jobba mindre.


Forskarna jämförde antalet arbetstimmar med prestation med hjälp av psykologiska tester som mäter korttidsminne och koncentration.


Och vet ni vad?


En arbetsvecka på cirka 25 timmar visade sig ge betydligt bättre resultat av de som jobbade 40 timmar eller mer. Arbetade man fler timmar visade testerna att den psykologiska koncentrationen blev sämre.


Det betyder alltså att en tre dagars arbetsvecka hade varit optimalt för alla som är över 40.


Även om även de behöver mental stimulans så behöver de inte alls lika mycket eftersom att det kan påverka tänkandet, uppmärksamheten och minnet negativt.


På de som jobbade över 60 timmar per veckas blev resultaten ännu sämre.





Ja vad tycker ni ?? Många jobbar o sliter o många går in i väggen. Man kanske inte tänker på att man har familj där hemma som väntar på att få vara tillsammans. Inte förrns det är för sent.. Barnen har vuxit upp o ens sambo har tröttnat.. 

 

Man måste tänka lite på sig själv oxo, man ska må bra.. Men nu ÄR det så att man har inte råd att jobba mindre timmar.. Man måste slita för att allt ska gå ihop, mat på bordet, räkningarna ska betalas, barnen har aktiviteter mm. Särskilt ensamstående har inget val utan tvingas jobba o missar jättemycket med sina barn. Det är inte alla färäldrar som hjälper till ekonomiskt eller ställer upp med att köra barnen till tex fotbollen eller ridningen, det ligger kanske mest på mamman.

 

Dom måste tänka om när det gäller hur mycket man måste jobba, ta ner på timmarna o låt dom få njuta mer av lite fritid.

 

Av Anneli Gustavsson - 5 februari 2020 09:40


God morgon kära vänner, hoppas att ni har sovit gott. Det är kallt, sådär krispigt i luften o snön ligger fortfarande kvar. Har ätit frukost o tar det lugnt.

 

Mobilen ringde precis o jag svarade men då händer nåt konstigt, har aldrig varit med om det innan.. Så när jag svarar så säger en röst att jag ska prata in ett mobilsvar så som man kan göra när man ringer till någon o dom inte kan svara.. MEN,, det var inte jag som ringde, jag blev ju uppringd.. 

 

Numret som ringde var detta - 0734718218... Det är försäljare som håller på att ringa, visst händer det att ingen är där när man svarar för dom tar ju den som svarar först men aldrig att det har hänt att jag har hamnat så jag ska prata in ett mobilsvar.. 

 

Om jag hittade rätt så är det Cellip lanserar telefoni till Microsoft... Jaja får se om dom ringer igen..

 

Ha en fin dag där ute.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 4 februari 2020 18:47


När jag vaknade i morse så snöade det o det håller på än. Det ser ut som att det blåser oxo.. Det är ett riktigt skitväder ute. Det kanske är riktigt skönt, men jag har inte varit ute.. Jag håller mig inne så jag inte halkar o bryter  benen...

 

För några dagar sen blev jag så sugen på att baka bullar . Dom blev ganska goda,, eller ja dom blev något kompakta o det ville jag ju inte. Men dom går att äta i alla fall..

 

Innan idag kände jag att tiden gick så förbenat sakta, jag blev rastlös o visste inte vad jag skulle göra... Så jag kände att jag ville baka.. Igen ??? Herregud vad har det tagit åt mig ??

 

Det fick bli en sockerkaka / Tigerkaka,, blev så sugen på det..

 

   

Ja så här blev den.. Den blev god,, men något kompakt.. Den kanske blir bättre sen.

 

 

Jag tog i lite kakao oxo,, ville få till en liten tiger =)

 

RECEPT SOCKERKAKA;   175 * ca 45 min på första falsen.

 

100-150 gr margarin

3 st ägg

2½ dl socker

3½ del mjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

Ev kakao

 

 

Här har jag satt in en Söndagskaka,, den är så god, så saftig.. Men det är ju inte säkert att min blir de..

 

   

Vaniljkrämen till Söndagskakan.. Det doftar så gott när man gör den.

 

Ja,, den jävelen sjönk lite..... Jag blandade med mjuka rörelse o kärlek =)

 

   

Så här ser den ut som den ska.

 

 

På med massor av florsocker,, det är gott det..

 

 

RECEPT SÖNDAGSKAKA;

 

3 st ägg

3 dl socker

3 dl mjöl

2 tsk bakpulver

1 dl kokande vatten

Vispa ihop ägg o socker fluffigt. Häll ner vattnet o sedan dom torra varorna.

 

175 * i ca 45 min på första falsen

 

Vaniljkärmen;

125 gr margarin

1 dl mjölk

4 msk vaniljsocker

Koka i 2 minuter..

 

Pudra på florsocker.


 

Jag smakade av den o den blev tunn överst, det gick inte skära den ordentligt.. Det blev nog lite för mycket vaniljkräm, den kanske var för tunn ,, jag får se när den har svalnat helt..  Den här är tänkt att jag ska skiva upp o frysa in,, men det kanske inte blir bra, det återstår att se. 

 

Sockerkakan ska frysas in.. Får se hur den blir oxo, hoppas att den känns bra i konsistensen så jag slipper skämmas när jag bjuder på den.

 

Nu har jag ju som jag har räknat med ganska ont av värken men det har jag räknat med. Lite besviken att kakan inte blev som den skulle men glad att jag faktiskt bakade 2 olika kakor =)

 

Nu ska jag ta det lugnt o sen se på TLC 90 days.. 

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 4 februari 2020 13:53



 


Är det någon som kan gissa vad bilden föreställer ??

 

 




Av Anneli Gustavsson - 4 februari 2020 10:30



klicka på bilden så kommer du till sidan.

Nu är det förbjudet att surfa på Odenbadet i Falköping.


Surfplattor, datorer, kameror och mobiltelefoner får inte längre användas i omklädningsrum, bassänger eller relaxen.


– Ibland kan folk titta mer på telefonen än på sina barn, säger badmästaren Bettina Larsson.

 

– Vi har haft besökare som klagat på att det är jobbigt när folk har telefoner i omklädningsrummen. Ingen ska behöva känna sig obekväm när man byter om eller duschar, säger Bettina Larsson, badmästare på Odenbadet.



Förutom besökarnas klagomål anser simhallspersonalen att skärmförbudet ökar säkerheten och kan minska eventuella olyckor.

– Vi vill inte vänta på att det ska hända någonting och därför inför vi det här nu, innan det händer någonting, säger Bettina.

 

 

 

 

För mig är ju detta en självklarhet att man inte sitter o håller på med mobilen när man har barn som badar.. För det första så är dom inte ensamma i bassängen utan man måste hela tiden veta vart dom är o det är inte lätt bland alla barn o sen är det mycket lättare att se var dom är om man hela tiden har koll på dom..

Jag skulle inte våga ta blicken från tex mina barnbarn så dom fick härja fritt en olycka händer på 1 sekund sen kan det vara försent.. Det går inte att "spola" tillbaka tiden för att göra om o göra rätt. Gör rätt från början så slipper man ångra ,, tänk om jag hade låtit mobilen vara.. 

 

Sen ska det inte heller vara så att man få ta kort i omklädningsrummen.. Det är så lätt att smygfota o låtsas att man kanske skriver till någon fast man i själva verket tar kort. Det ska vara förbud , det är inget snack om saken. Visst det kanske är ganska lätt ändå att smyga med mobilen o ta kort men det ska i alla fall inte vara tillåtet.. Så det är bara bra regler,, hoppas oxo att folk håller sig till dom.. Fota barnen kan man göra på andra tider,, inte på badtiderna.. 

 

Rätt eller Fel ?? Vad tycker du ??

 

 


Av Anneli Gustavsson - 4 februari 2020 00:19


Har precis vaknat nu, har sovit till o från. Har varit så trött i kväll så jag la mig i sängen o tittade på tv;n men somnade hela tiden..

 

 

 

Nu när jag vaknade av värken o tittar ut så ser jag att det snöar. Visst är det vackert med snö men det behöver inte komma nu.. Fast det är klart ,,, det är mycket bättre än allt regnande som har varit hela tiden. 

 

Jag ska försöka somna om nu. Hoppas att ni sover gott. 

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 3 februari 2020 17:15


Ica böjer sig för kritikstormen om sitt nya bonussystem.

Gränsen för bonus sänks till 1 000 kronor i månaden – om man handlar för den summan två månader i rad.

– Vi har lyssnat på kunderna och gör det här tillägget, säger vd:n Anders Svensson.


Lördag 1 februari införs Icas nya lojalitetsprogram ”Stammis”. För en vecka sedan presenterades detaljerna och Ica överöstes med kritik från både kunder och egna handlare.

Orsaken var att bonuspoängen inte längre förs över till nästkommande månad och att gränsen för när bonus betalas ut sattes till 2 000 kronor i månaden.


Det räcker, enligt de ändrade reglerna, att handla för minst 1 000 kronor i månaden för att få bonus – men man måste göra det två månader i rad.

– Det har funnits kunder som varit oroliga över vad det nya lojalitetsprogrammet betyder för dem. Det ska finnas till även för dem med lite mindre matbudgetar, säger Anders Svensson.

 

Nollställs varje månad

I Icas bonussystem motsvarar varje krona en poäng.

I det tidigare bonussystemet kunde poängen samlas på hög och bonusen var en procent. När man nådde 2 500 kronor fick man en bonuscheck på 25 kronor och vid 5 000 kronor en check på 50 kronor, och så vidare. Bonusen föll ut oavsett hur lång det det tagit att samla ihop poängen.


FAKTA

Ica nya bonustrappa

Gäller från 1 februari 2020. Poängen nollställs varje månad.

0-1 000 stammispoäng: Ingen bonus

1 000-1 999 stammispoäng, två månader i rad: 20 kronor

2 000-3 999 stammispoäng: 25 kronor

4 000-5 999 stammispoäng: 50 kronor

6 000-7 999 stammispoäng: 75 kronor

8 000 eller fler stammispoäng: 150 kronor

 

Läs mer HÄR.

 

 

 

Jag läst kanske inte så noga men jag ser ju att man måste handla för minst 1.000 kr 2 månader i rad för att få ut 20 kr.. Men jag förstår inte hur det ska gå till när dom säger att bonusen inte längre går att föra över till nästa månad osv.. Innan kunde man ju spara på sig sina kr men det kan man inte nu.. Det ska ju nollställas varje månad. Jag får inte ihop det ? Hur ska det funka att få till det då ?? Ja jag kanske är trög =)  Men det kommer ju inte att bli som innan. Varför ändra på något som funkar ?? 

 

Det är alltid dom som redan har pengar som får ut mer av det.. Varför kan dom inte vända på det istället.. Den som inte handlar för lika mycket o som inte har dom pengarna,, varför kan inte vi få till ett bättre avtal ?? 

 

 

Nä det är ju som alltid,, mycket ska ha mer !!!

 

Jag ska kolla upp för när jag pratade med en kassör på Ica Maxi så sa han att om man handlar på Icas kort så kan man även handla på andra butiker som City Gross mm o då räknas dom bonuspoängen till Ica kortet. Jag ska kolla upp detta.. Då är det ju bara att föra över pengar till det kortet när man handlar o betalar med det istället.

 

Eller ??

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - 3 februari 2020 11:13


God morgon, hoppas att ni har sovit gott. Jag har gjort de o det är inte ofta jag kan säga de.

Solen skiner men det är kallt o dom får skrapa sina bilar när dom ska iväg nu, tur att jag har garage.. 

 

Har varit nere på VC o tagit om proverna som var något för höga. O det gick på första försöket o det är inte vanligt för dom brukar få sticka mig rejält, många gånger  ber dom om  ursäkt för att dom inte klarar av att sticka mig men det är ju inte deras fel det beror ju på mina vener.

 

Men,, när jag sitter i väntrummet som var ganska fullt så tänkte jag lägga lite ord,, jag spelar wf (wordfeud) o när jag ska spela mot en så ser jag att hon har skrivit till mig så jag blev nyfiken o kollar o börjar skratta högt, jag visste inte vart jag skulle vända mig för alla började ju titta o undra vad jag höll på med =)

 

 

Då var det detta meddelandet som jag fick som gjorde att jag började skratta.. Ja det gjorde min dag i alla fall..

 

Nu har jag ätit frukost för jag skulle vara fastande, så nu hoppas jag att proverna är bra den här gången,, ja annars vet jag inte vad dom gör ?

 

Ha en fin o solig dag där ute..

 

Puss I Pannan ♥

 

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Ovido - Quiz & Flashcards