Mitt Nya Liv

Alla inlägg under februari 2020

Av Anneli Gustavsson - 11 februari 2020 10:00


Åtal för styckmord i Alingsås under midsommar

Innan mordet uppges han ha berättat för vänner om sin längtan att döda.

Efteråt ska han ha erbjudit 1 000 kronor till sin tidigare sambo för att städa undan efter styckningen.

Nu åtalas 52-åringen för midsommarmordet på sin inneboende – en 48-årig kvinna.


I förhör efter förhör har den 52-årige Alingsåsbon förnekat att han dödat kvinnan som för tillfället var inneboende i hans lägenhet.

Men någon förklaring till varför hennes styckade kropp legat i flera dagar i hans badkar har han inte kunnat lämna.

I stället har han som en papegoja upprepat mantrat ”inga kommentarer” när polisen ställt frågor.


klicka på bilden så kommer du till aftonbladet.  

”Var full, som vanligt”

Det mest substansfulla svaret kom dagen efter gripandet:

”Nä jag var full, var väl som vanligt, eller om det nu var igår. Jag är alkoholist, har varit det sen 20 år, fullfjädrad alkoholist. Och en ny hjärnskakning för jag är skadad i huvudet också (ohörbart). Så nu orkar jag inte mer. Jag måste vila upp mig. 


Dagen innan, 26 juni 2018, hade 52-åringen gripits under dramatiska former. Poliser behövde avlossa varningsskott i samband med gripandet, innan mannen gav upp.

Kroppen hade hittats samma dag. Mordet tror åklagaren inträffade flera dagar tidigare, under midsommardagen 22 juni.

– Det sker efter lunch, strax efter att hon handlat på Ica och gått hem till honom, säger åklagare Maria Thorell till Aftonbladet.

 

LÄS MER PÅ AFTONBLADETHÄR.

 

 

 

 

Det är ju fruktansvärt, hur kan man bara få för sig att stycka någon ?? Att ta någons liv ??

 

Kroppen hade legat i flera dagar o han erbjöd 1000 kr för att städa upp mordet.. Vad gjorde personen som fick erbjudandet ? Anmälde han eller hon honom ? Jag kanske har missat det.. 

 

Jag hoppas verkligen att personen i fråga får sitta länge, men tyvärr så har vi slappa lagar så han får lite smäll på fingrarna o sen är han ute snart igen,,, o kanske gör om det ? 

 

Det är skrämmande att mördare får släppas lösa igen. Dom borde kunna få stanna kvar i ett boende om dom inte ska vara kvar i fängelset.. Ett boende där alla hålls kvar utan att få chansen att gå ut igen. Dom har berövat livet på andra personer så därför har dom inga som helst rättigheter att vara fria !!!

 

Lås in dom för gott o släng nyckeln..

 

Av Anneli Gustavsson - 10 februari 2020 19:21


Ja nu har jag smakat på min kycklinggryta,, den var god.. Blev lyckat även den här gången så jag är nöjd.. 

 

Fick ut 8 middagar .. Mamma ska få in en tallrik mat oxo.. Jag ska frysa in dom, men sparar en tallrik till i morgon så jag har lite mat då =)

Det räckte inte med gratängen , det var en som blev utan så jag får väl koka till nån potatis, det är ju gott oxo.


 

Kokosmjölk, paneng red curry, fond, red curry paste, grädde, svamp, vattenkastanj, bambskott, morötter, vitlök 5 st, röd lök, gul lök, salt o citronpeppar.


Jag skär upp kycklingbitarna o sen bryner jag dom, jag kryddar på dom även att jag ska ha i paneng red curry.


   

Här har jag i paneng red curry direkt på kycklingen..


 

Har i kokosmjölken, grädde, red curry paste.


Har i morötterna, svamp, löken, bambuskott, vattenkastanj.


 

Låter det koka ihop ganska mycket. MEN jag tänkte mig inte för ,, jag skulle väntat lite med att ha i löken.. Den blev lite mosig tyvärr, men smakade gott ändå.


 

Nu har den kokat ihop i drygt 30 min så nu är den mör o go.. Det smakade riktigt gott.


 

Den här gången ville jag ha potatisgratäng till. Jag hade köpt den o det är så gott till ,, ja så gott som allt =)  Det är Pekas, har ni smakat den ? Om inte,, gör det..


Nu ska jag ta det lugnt, lägga mig i sängen o titta på tv;n.. Vet inte om mina händer börjar bli sämre igen ? Dom fnasar sig lite mer nu än vad dom har gjort på ett tag. Jag får kanske ta det lite lugnare o inte hålla på med dom så..

 

Sonen ringde innan o pratade lite, det är alltid roligt att prata med dom. Dom var lite sjuka så jag hoppas att dom kryar på sig snart.

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 10 februari 2020 16:31


Idag blåser o regnar det inte lika intensivt som det gjorde igår kväll, men det regnar o blåser lite. Var precis ute o slängde lite skräp som blev efter maten jag har lagat nu.

 

Har börjat känna mig så rastlös, vet inte vad jag ska göra ? Så inatt låg jag o tänkte på vad jag skulle göra idag, så jag gick o plockade ut 2 pkt kycklingfilé .. Så nu har jag hackat, stekt, brynt allt som ska vara till min gryta.. Den håller på att goffa till sig nu.

 

Har även satt in en potatisgratäng,, köper alltid Pekas för den är så god.. Jag kan äta den i bare om det skulle vara så =)

 

Hoppas nu att det blir gott. Jag tror att jag har fått till såsen ganska god,, ska smaka av den lite till sen när den har gått till sig lite mer.

 

Ska ta av mina plåster som jag har under fötterna o duscha sen, det ska bli så skönt. Det verkar som att mina händer börjar bli lite mer fnasiga nu,, hoppas verkligen inte att dom blir värre för nu har dom hållit sig så fina..

 

Jag är noga med att använda handskar när jag ska vara i vatten, ja det kanske inte alltid går men för det mesta gör jag det. Har haft handskar på mig hela tiden i köket nu,, bytte handskar efter jag hade hållit på med den råa kycklingen, jag är så noga med att alltid diska av allt om jag ska använda samma kniv eller skärbräda... 

 

Skönt att tiden går... Jag älskar när kvällen kommer o jag får lägga mig, det är det bästa jag vet. Jag har en underbar säng o det är jag så tacksam för. Jag fick ju 25.000 kr av mamma när jag fyllde 50 år (syrran fick det oxo när hon fyllde) , så jag köpte ny soffa, säng, matbord o stolar.. En jättefin matta o, ja jag kommer inte ihåg. Det kändes pinsamt att ta emot så mycket pengar av mamma, jag sa att hon skulle ta dom till sig själv. 

 

Nu ska jag gå in till mamma o släppa ut Bailys så han får lite frisk luft..

 

Ha en fin kväll .. Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 10 februari 2020 11:30


Pojken föddes utan armar och ben. Mamman ville därför inte veta av honom, men se honom idag!

 

 

Gabe Adams föddes i Brasilien. Han fick inte en bra start på sitt liv. Lilla Gabe föddes utan armar och ben, vilket innebar att mamman inte ville ha honom. Pojken blev kvar på ett barnhem.

 

Jeanelle Adams, en mamma från Utah, USA hörde om Gabe o adopterade honom.

 

 


kan du inte se videon klicka på länken; https://www.youtube.com/watch?time_continue=413&v=Ur8_IUldv-I&feature=emb_logo

 

 

 

Visst skulle det bli en chock att få reda på att ens bebis kommer att födas utan både armar o  ben.. Få frågan om man vill avbryta graviditeten ?? Vad skulle du göra ??

 

Men att fortsätta graviditeten för att sen lämna bort honom skulle jag inte klara av.. Vad skulle hända honom o vart skulle han hamna ? 

 

Nu hade han turen att hamna hos en snäll familj som uppfostrade honom så att han klarar av allt själv. Det har säkert varit en utmaning för honom o föräldrarna innan dom hittade det bästa sättet för att tex duscha själv, klä sig, gå i trappor mm. Han dansar ju, är ute bland folk o han säger att han har det bra som han har det. 

 

Hoppas verkligen att han hittar en snäll tjej som han kan bilda familj med. Att han får ett fortsatt bra liv. 

 

Kämpa på..

 

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - 9 februari 2020 16:03


Den 6;e februari förra året fick jag åka in akut med smärtor i magen. Hade ju  haft smärtorna i ca 3 år då dom sa att det var min fibro, hem o ta medicin o vila.. 

 

Men onsdagen var hemsk o mamma sa att jag var tvungen att åka in.. Då måste man ju ringa 1177 innan o där fick jag sitta i telefonkö i 55 min innan det var min tur. In till närakuten o där såg dom direkt att jag var riktigt dålig så jag fick åka ner till akuten.. Där konstaterade dom att jag hade en kraftigt inflammerad gallblåsa, förstorad, hård o ganska många stenar. Jag kommer ihåg att dom sa att det var på håret, hade jag väntat längre så hade det brusit.

 

Jag kommer inte ihåg så mycket men jag vet att dom sa att jag var mycket sjuk, hög feber o kraftiga smärtor. Mådde illa men kunde inte kräkas, tror att det hade underlättat mycket.

 

Vad som hände på torsdagen vet jag inte, kommer inte heller ihåg fredagen men det var då jag opererades... Efter det kom jag upp på Kir A, där var dom trevliga.. Dom är ju så snabba med att man alltid ska gå upp direkt även om man har op o har ont o jag kommer ihåg för det kändes som tusen knivar i magen på mig. Jag kom inte upp själv utan dom fick hjälpa mig.

 

Nån av dagarna sa läkaren till mig att jag hade fått blodförgiftning en sänka på 561 ( ska ligga under 5 ) o 40,6 i feber. Jag frågade läkaren om jag skulle dö ?? Men jag kommer inte ihåg svaret eller nåt mer. Jag höll på att inte klara mig, så 2 gånger låg jag risigt till, det hade kunnat sluta riktigt illa.

 

Jag är så glad att jag inte kommer ihåg så mycket. Jag vet bara att jag hade dränage i buken o det läckte hela tiden så nåt stod inte rätt till. Jag fick ju efter 3 veckor åka till Linköping för ett andra dränage, in i levern, gallgången o ut i tarmen. 

 

Mitt sår på magen vätskade sig så dom fick öppna upp det på 2 ställen o där stoppade dom ner gasbinda så det skulle dra ur vätskan.. 

 

Jag låg inne 3 veckor första omgången, fick komma hem o hade hemsjukvård o vilken underbar personal.. Ja det var dom på Kir A oxo, jag  hade sån tur o jag kände mig trygg.

 

Det var många vändor in o ut.

 

Jag var så dålig så kroppen slogs ut, jag tappade mer än hälften av mitt hår.  Det lossnade i stora tussar o jag var förtvivlad.. Men det har kommit tillbaka tack o lov. 

 

När jag var hemma så försökte jag komma igång, jag orkade knappt gå runt mitt hus. Jag höll på att skaka ihjäl mig, benen bar mig knappt. Jag hade ingen ork alls o jag funderade på hur jag skulle kunna gå vidare ?

 

Det har sanneligen tagit tid o jag känner av det än idag men inte alls på samma sätt. Läkarna säger att det kommer att ta tid innan jag är helt återställd, men jag är tacksam att jag har kommit så här långt. Jag är så glad att den tiden är förbi. Men jag måste erkänna att jag är rädd att något ska hända för nu vet jag hur snabbt det kan gå.. Jag kommer ihåg vad min läkare på VC sa när jag var där första gången efter det som hände.. " Det var väldigt nära"  o då blir man ju rädd o tankarna kommer tillbaka. 

 

Men nu tänker jag inte på det så ofta som innan. Jag kan känna lite rädsla ibland o bli rädd, men jag försöker slå bort det, jag vill inte att rädslan ska ta över.

 

Jag hade sån tur att ha mamma som ställde upp hela tiden. Jag kommer ju inte ens ihåg att hon satt hos mig när jag var så sjuk. Det var personalen som sa det, ja mamma sa det oxo o jag kan tänka mig hur mamma måste ha känt det.. Rädd att något ska hända hennes dotter. Jag vet hur det känns, har varit där med min son en gång i tiden o det var det värsta jag har varit med om.

 

Hur som helst,, så mår jag bra från allt som hände, har kvar mina stenar i skåpet här hemma =)

 

Jag är tacksam för den hjälp jag fick när jag var sjuk.. Tacksam för att ha min familj o mina vänner på nätet..

 

Tack för ert stöd. Älskar ER ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 9 februari 2020 11:45


 

 

Calle Åberg, 26 från Jönköping, är känd från realityprogrammen "Paradise Hotel" och "Ex On the Beach". I en känslosam intervju med Aftonbladet berättar nu profilen att han har drabbats av blodcancer.

 

Det var i måndags som Calle Åberg, snart 27, fick cancerbeskedet. Under onsdagen var sjukdomen helt bekräftad. 

Nästa vecka ska Calle påbörja sin cellgiftsbehandling, skriver Aftonbladet.

"MAN FÅR BRYTA IHOP" 

I intervjun berättar Calle att han inte alls mår bra. Både han och hans familj är chockade. 

– Alla har stöttat mig jättemycket, men det har varit tufft. Man har fått bryta ihop mycket och komma tillbaka förklarar Calle för Aftonbladet. 

Han fortsätter: 

– Det bästa jag har i livet är de som är runtomkring mig och som visar mig kärlek och min fru som sover bredvid mig och tar hand om mig varje sekund.


 

 

På sin instagram skrev han;


Jag har cancer.

I veckan möttes jag av beskedet att jag fått akut leukemi.

Just nu känns allt tungt såklart, men det är en kamp som jag ska gå segrande ur.

Tack för alla värmande ord.

Calle.


BEHANDLING I MINST TVÅ ÅR

Calle förklarar att det första steget i behandlingen är cellgifter. Därefter kan han komma att behöva en benmärgstransplantation.

Ännu vet läkarna inte hur aggressiv cancern är, men behandlingen ska pågå i minst två år.



KRITIK MOT VÅRDEN 

Trots att Calle känner stöd omkring sig från nära och kära kan han inte säga detsamma om vården. 

I intervjun berättar profilen att han sökt vård i nästan en månad men att han gång på gång blivit hemskickad med fel diagnos. 

Calle säger även att en sköterska ska ha påstått att han läst "skrämselpropaganda" på internet. 

– I nio veckor har jag försökt och bett om ordentliga prover och sagt hur dåligt jag mår. Och då blev jag helt förminskad och förnedrad av sköterskan i stället, säger Calle till Aftonbladet.

AGGRESSIV BLODCANCERFORM   

Blodcancertypen som Calle drabbats av heter akut lymfatisk leukemi, ALL. 

Det här är en aggressiv blodcancerform som är åldersberoende. 

Det här innebär att personer under 45 år svarar bäst på behandling, enligt Blodcancerförbundet

 

 

 

 

Det är fruktansvärt, jag blir helt kall när unga människor drabbas av cancer,, ja det gäller så klart alla men när dom unga blir sjuka är hemskt. Ingen borde drabbas....

 

Jag hade en vän som kämpade i 12 år med sin cancer, benmärgscancer o tyvärr förlorade hon kampen endast 52 år.. Jag tror inte hon hann fylla 53, men jag är inte säkert o det spelar ingen roll för det är alldeles för ungt att DÖ...

 

När jag hörde detta så kollade jag upp om jag kunde lämna benmärg men jag var för gammal o detta var flera år sen, då var jag inte ens 50 år.. Jag hade fått betala för att lämna men det var inte säkert att dom kunde använda nåt.. O det var inte säkert att det skulle gå till min vän.. Nej, sen hade jag ju min fibromyalgi oxo plus att jag äter medicin så mig räknade dom bort direkt.. Jag får inte ens lämna blod... 

 

Jag hoppas verkligen att dom får fram ett botemedel snart så dom kan utrota den hemska sjukdomen. Jag lider med hans familj som måste se sin son kämpa med cancern. Jag hoppas innerligt att är stark o kämpar o vinner... Kämpa på,, allt vad du orkar ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 8 februari 2020 20:17


Oj vad trött jag är. Jag låg o somnade en stund innan så nu lär jag väl inte somna på ett bra tag =)

 

Ser att Melodifestivalen är nu,, Jan Johansen eller vad  han  heter sjunger,, men det är absolut ingen vinnarlåt... Orkar inte skriva nåt om mellon,, tycker bara att det är jobbigt med alla chanser hit o dit,, jag fattar inget heller =) Det är ju så löjligt mellan låtarna, bara så pinsamt.

 

I morse sov jag till 10, det var så skönt.. Det var precis att jag kom på sen att jag hade varit uppe 1 gång inatt,, ja jag har varit så trött.

 

Igår kväll så skrev jag med en kille o han skulle komma på en fika idag men han fick förhinder, hans dotter behövde lite hjälp, men han kanske kommer en annan dag.

 

Jag ringde till Rohde o sa att hon kunde komma på lite kaffe , så vi satt o pratade en stund..

 

Vet inte om det är nån bra film snart ? Har för mig att det var nån men jag får se..

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 8 februari 2020 11:00


På vårkanten börjar motorcyklister komma ut på vägarna i full fart och olyckor händer ganska ofta där motorcyklister är inblandade. Det kan sluta illa vilket det tyvärr gjorde för David, som var med om en hemsk dödsolycka med sin motorcykel när han körde på New Yorks gator.


David fick väldigt omfattande skador och tyvärr överlevde han inte krocken. Han vart bara 26 år gammal, för ung för att dö han hade hela livet framför sig.


Några år tidigare hade David skrivit ett donationskort, vilket betyder att man donerar sina kroppsdelar och hud och ögon. I stort sett allt på kroppen som är friskt och går att föra vidare till en annan går att donera till någon annan behövande efter man själv avlidit.


Och på grund av denna donation förändrades livet för en annan människa.


Pat Hardison från Missisippi var med och kämpade mot en brand i en byggnad år 2001, där han tyvärr fick omfattande brännskador i ansiktet och fick hela hans utseende helt förstört. Hans skador i ansiktet var så omfattande, och hans utseende var inte alls som han önskade vilket gjorde att han önskade att han dött i branden då han såg sig i spegeln efteråt.


 


Men tack vare Davids donation kunde Pat få ett helt nytt liv.

 

Pat höll sig undan och ville inte gå ut och träffa folk och umgås med släkt och vänner på grund utav hur han såg ut. Därför fick han aldrig träffa hans egna barnbarn, eftersom dom var rädda för hur han såg ut i ansiktet.


Han var tidigare en väldigt glad och social man hade nu hållit sig isolerad i drygt 15 år.


Men efter alla dessa år kom samtalet han länge väntat på. Läkaren ringde Pat med goda nyheter om att de skulle utföra en ansiktstransplantation på Pat. Och ansiktet som han skulle få tillhörde David som hade avlidit i den hemska motorcykelolyckan.


Resultatet på Pat är helt otroligt, operationen tog sammanlagt 26 timmar och kostade 950.000 euro!


kan du inte se videon klicka på länken https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=u04dKKoZMqc&feature=emb_logo

 

 

 

Det måste ju vara fruktansvärt när ens barnbarn är rädd för hur man ser ut. Att har dom känslorna som Pat hade, att han inte ville leva vidare utan få dö. Inte vilja visa sig ute bland folk pga sånt som hade hänt i jobbet när han skulle släcka en brand. 

 

Jag hoppas att han fick  hjälp med att betala för operationen på något sätt. Det skulle inte behöva kosta honom något, det borde ju täckas av en försäkring,, eller ??

 

Tänk vilken känsla för Davids mamma som fick träffa Pat. Undra om hon tyckte att det kändes jobbigt innerst inne ? Men man såg att hon var glad för Pats skull o nu fick ju David leva vidare via Pat.

 

Jag kanske skulle skriva under ett donationskort.. Men jag vet inte om det finns något på mig som är tillräckligt friskt ?? Jag tror banne mig att jag ska fixa det, jag ska ta reda på hur det ligger till i alla fall.

 

Gör du det oxo..

 

 

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Skapa flashcards