Mitt Nya Liv

Alla inlägg under februari 2020

Av Anneli Gustavsson - 14 februari 2020 17:15


När sonen var liten så sa han så mycket roligt o jag tänkte att detta kommer jag att komma ihåg så det behöver jag inte skriva upp. FEL FEL FEL,, oj så fel jag hade.. 

 

Jo då, lite kommer jag ihåg blad att han sa ofta när vi åkte buss till dom gamla söta tanterna att dom fick följa med hem till hans mormor o äta mat.. Vissa gånger när han satt i sin vagn så slog han ut med händerna o tittade lite gulligt på dom o sa - Jag har inga pengar, jag får inga pengar av min mamma... Självklart fick han en liten peng =)  

 

En annan gång sa han allvarligt till mig

 

Marcus - Mamma, jag kommer ALDRIG att skaffa barn.

Jag - Varför inte det ?

Marcus - Nää för dom kommer att ta  hela min veckopeng....

 

Gissa om jag började skratta. Han var så roligt när han var liten o gjorde allt som han bara kände för o allt som föll honom in.

 

Mina barnbarn är precis likadana.. Dom har oxo sagt mycket roligt o gjort roliga saker. Även här har jag sagt att jag kommer ihåg vad dom har sagt med det gör jag ju inte. Varför skriver jag inte upp ? Lärde jag mig inget från det när sonen var liten ? Nej, det gjorde jag inte. Men jag får väl försöka att göra det nu om det skulle hoppa nån groda.

 

Jag har nåt av dom här ;

 

       

 

 

SAGT AV LIAM 

 

SAGT AV LIAM

 

Jag kommer ju tyvärr inte ihåg nåt just nu om Jack har sagt nåt.. Nej inte OM,, för det gör han hela tiden men jag kommer inte ihåg nåt nu..

 

Han berättar ibland om sin fru.. En gång när jag frågade honom om han hade en tjej så sa han att han hade det. Sen en annan gång så berättade han att han hade gift sig o jag blev så full i skratt o frågade varför jag inte fick komma ? Nej fammoo du förstår, jag gifte mig på dagis så inga föräldrar fick komma. Så jag vet inte om han har samma fru nu eller om han har nån ny =) Dom är så underbara...

 

Det är lite roligt att titta tillbaka i bloggen o läsa det som jag har skrivit, ja det är ju min dagbok o den betyder så mycket o jag är så glad att jag har den.. Det kanske inte uppskattas alltid att läsa det jag skriver,, men jag skriver det för min skull o ingen annan. Sen är det ju roligt när man ser att det är någon som tittar in o läser o det tackar jag för ♥

 

Ja det var goa o knasiga barn,, mina älskade barnbarn ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 14 februari 2020 12:00



 


Vill du bli mer positiv och må bättre? Då ska du mysa extra mycket med ditt husdjur.

En ny studie visar att kvinnor blir lyckligare än män av att umgås med sina fyrbenta lurviga vänner. Husdjur har en positiv effekt på människans mående och kan få oss att både bli gladare och att slappna av. En ny undersökning från Agria Djurförsäkring visar vilka effekter djuren har på människans känslor.

 

Kvinnor blir lyckligare än män

I studien deltog cirka tusen djurägare vardera ifrån fem olika länder, bland annat Danmark, Sverige och Storbritannien.  Djurägarna fick svara på olika frågor och resultatet visade att 98 procent blir lyckligare av att umgås med sina husdjur. Av dessa var det mer kvinnor än män som uppgav att de fylldes på med energi och blev på gott humör. 

 

Djurägare älskar sina hundar

I studien ingick husdjur som katt, hund och häst. Var tredje djurägare uppgav att hunden är den som ger bäst tröst när de är ledsna viilket gjorde att de hellre valde att sökte tröst hos sina husdjur än hos en partner eller familj. Något som kan förklaras med att de flesta hundar är av naturen vänliga, kärleksfulla och glada varelser. Och kanske är det därför vi älskar dem så mycket!

– Hundar är mästare på att visa kärlek och glädje. Vem blir inte varm i hjärtat av att mötas av en viftande svans och en glad uppsyn efter en lång dag på jobbet, säger Agnes Fabricius, VD på Agria Djurförsäkring.






 

Detta är min älskade Ängel. Han fick somna in den 11 april 2016 o det var en hemsk dag. Helt utan förvarning.. Jag trodde att han skulle få salva o lite medicin som vanligt men det var palliativ vård som gällde o då sa veterinären att det var dags att somna in.



 

I 15 underbara år hade jag Teddy. Jag hämtade honom på dagen 8 veckor för jag ville inte vänta en dag för länge.. Jag hade sån tur att han blev min älskade hund.



 

Så fort han märkte att jag mådde dåligt eller hade värk så kom han o tröstade mig. Han fanns alltid vid min sida, dygnet runt. Han fick mig alltid att må bra i själ o hjärta. Jag älskade att klappa/massera honom o han njöt nog lika mycket som jag gjorde. Det var lugnande för mig.. Han älskade även när jag bar honom så han fick hänga med sitt huvud mot min axel, jag brukade dansa med honom så o han kunde ligga där hur länge som helst. Det var underbart.



 


Hunden är verkligen människans bästa vän. Jag önskar att jag kunde få tillbaka honom men jag vet att jag fattade rätt beslut. Det lovade jag honom att han alltid skulle ha det bästa o att jag skulle lyssna på veterinären om dom sa att det inte gick mer.

 

Det finns dom som tycker att jag borde skaffa en ny hund men jag vet inte om jag klarar av att gå igenom det en gång till ? Det var fruktansvärt o det är det än. Visst har det blivit mycket bättre men oj vad tungt det är vissa dagar. 

 

Jag pratar ofta med honom o säger god natt o jag vet att han hör mig. Jag brukar se små skuggor hos mig o jag vet att det är Teddy som hälsar på. Han finns hos mig o det kommer han alltid att göra o vi kommer att ses en dag, men det får vänta lite..

 

Ta hand om din hund/ditt djur o var tacksam för det du har..

 

 

Av Anneli Gustavsson - 14 februari 2020 09:30


klicka på bilden så kommer du till gilla & dela - like & share, gilla gärna min sida.




Önskar er en trevlig

 


 

ALLA HJÄRTANS DAG ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 13 februari 2020 17:15


Har ni sake som ni har sparat från när barnen var små ? Eller har ni slängt det mesta ??

 

Jag hade sparat ganska mycket från sonen när han var liten, kläder o hans vagn. Men vagnen lånade jag ut o sen fick jag tillbaka den förstörd o jag blev så ledsen. Det var bara att slänga den på tippen men det gjorde ont i hjärtat kan jag lova.

 

Efterhand har jag rensat ut lite mer o mer o har inte så mycket sparat längre. Vissa saker har visst kommit bort, antagligen har jag råkat slänga det som tex saker från när Marcus började skolan mm. Ja jag får ju inte tillbaka det hur mycket jag än vill. 

 

Jag blev så glad när jag fick se kläder som min pappa hade när han var liten. Han dog 92 så det var längesen jag pratade med honom, 28 år.. Man glömmer så mycket men vissa saker sitter fast... 

 

Hur som helst så kändes det så bra att få se den här dräkten som han hade som liten pojk.

 

 

Jag tror att jag har sett kort på honom när han bär kläderna. Tänk att min pappa har varit så här liten, det är svårt att föreställa sig.. Det är nästan så man tror att ens föräldrar alltid har varit vuxna..  

 

Ja vi har alla varit små en gång i tiden.. Dagarna står stilla men åren går,, ja det är så det känns.

 

Ha en fin kväll .. Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 13 februari 2020 10:15


Från att ha blivit mobbad pga sin cancer till att stå på scenen o framföra ett fantastiskt nummer där han dessutom fick gå direkt till finalen.. Jag såg knappt för alla tårar tillslut..

 

Barnen i skolan sa att cancern smittade så att dom tog avstånd från honom, det är fruktansvärt.


Hoppas att han vann ♥


Ser du inte videon klicka på länken; https://www.youtube.com/watch?v=BmFukQHrmmk&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3W_1eOSqDW7l1sCOzyPgY-hnKNVVcPIYGrNBbfK2JpbTOFlN3StYj6ikQ

 

 

Hur kommer det sig att man måste mobba någon ? Det är inte bara barn som kan vara elaka utan även vuxna.. Men när vuxna ger sig på barn då har det gått för långt o det läser man ofta om ...

 

Men att mobba någon pga sjukdom som nu då cancer är fruktansvärt det gör man bara inte. Jag hoppas att hans föräldrar tog tag i det o pratade med barnens föräldrar om saken så dom förklarade hur det låg till. Men ofta så är det ju så att när ens föräldrar får reda på att deras barn gör något hemskt så heter det alltid ; Nej mitt barn skulle aldrig göra nåt sånt mm. 

 

Varför är det så ? Orkar dom inte ta tag i saken eller är det för att dom skäms för att deras barn är elaka ??

 

Nej, jag hoppas att om ditt barn blir mobbat att du tar tag i det direkt vare sig det gäller i skolan eller hemma... 

 

INGEN SKA BEHÖVA BLI MOBBAD !!!

 

Av Anneli Gustavsson - 12 februari 2020 15:40



I sin vardagskrönika skänker professor Peter Währborg en tanke till den femtedel av landets befolkning som lider av långvarig smärta. Bild: Aleksandr Davydov, Stefan Berg

 


"Attityden till långvarig smärta präglas ofta av oförståelse och misstänksamhet. Som smärtläkare får man ofta ta vid där andra läkare inte riktigt lyckats med smärtlindringen", skriver professor Peter Währborg i sin vardagskrönika.
 

Det här är en krönika. Ställningstaganden är skribentens egna.


Jag vaknade inte. Trots detta fann jag mig själv i bilen på väg till jobbet som smärtläkare en halvtimme senare. Eftersom vägen från mitt hem påminner om en puckelpistbana vaknade i alla fall mina inälvsorgan av den omilda behandling som jag består dem med varje vardagsmorgon. Jag hann skänka en medlidsam tanke till den femtedel av landets befolkning som lider av långvarig smärta. Cirka två procent lider dessutom av en utbredd smärta i stora delar av kroppen. Inte sällan är denna långvariga smärta dessutom förknippad med Lützen-dimma i hjärnan och en plågsam trötthet.

 

Som smärtläkare får man ofta ta vid där andra läkare inte riktigt lyckats med smärtlindringen. Psykiatriker frågar förstås om allt som gör ont i livet och gynekologer om det som gör ont i underlivet. Kirurger frågar inte så mycket, men skär gärna bort det som gör ont. Det är förresten därför kirurger sällan träffar patienter med huvudvärk.


Men om smärtan sitter på flera ställen i kroppen eller inte går att skära bort, då blir det krångligare. Man förleds ofta att tro att det som inte syns, eller går att röntga, är "hittepå". Denna titthålspsykologi lägger som regel bara sten på en redan tung börda att bära. Få saker i livet påverkar människor så mycket som ständig värk. Dessutom är dessa patienter liksom osynliga för omvärlden därför att smärta inte syns på utanskriften.

 

Attityden till långvarig smärta präglas därför ofta av oförståelse och misstänksamhet. Annat är det i Frankrike. Där är det första man frågar patienter som kommer till sjukhus om de har ont. I USA frågar man mest om de har råd och i Sverige om de har högkostnadsskydd. För länge sedan trodde man att smärta förorsakades av onda andar eller demoner. Märkligt nog tycks attityden fortleva. Tanken om att man har sig själv att skylla frodas fortfarande. Ve den som klagar över smärta och skam över den som behöver läkemedel för att förskonas en smula.



Långvarig smärta gör en både trött och ilsk. Många av mina patienter utvecklar därför en ren depressionsbild. Dessvärre kan inte heller vi smärtläkare bota bort mycken av den smärta vi möter i vår vardag. Det är en frustration som vi ofta delar med patienterna.

 

På vägen till mitt jobb hann jag erinra mig en alldeles sann historia som en kollega berättade för mig för en tid sedan. Han hade träffat en dam med mycket långvarig och besvärlig smärta som uppgivet öppnat samtalet med ”ja, här sitter en kärring där inget hjälper”. De kom på god fot med varandra så när hon kom på återbesök och han fann henne sittande i väntrummet utbrast han glatt ”jaha, här sitter en kärring där inget hjälper”. Problemet var dock att det inte var hon som satt där och väntade på doktorn.



Försäkringskassan verkar dock vara mindre bekymrade. Kan man inte stå på benen, kan man i alla fall stå till arbetsmarknadens förfogande, tycks man mena. Patienter med långvarig smärta är verkligen en mycket utsatt grupp. Det finns mycket få specialister inom området och utbildningen för alla kategorier inom sjukvården är mycket bristfällig.

 

På min väg mot jobbet befann jag mig strax i slutet av Tingstadstunneln. Då såg jag ljuset i tunneln. Få patienter blir så delaktiga i sin egen behandling som smärtpatienterna. När de får lära sig strategier som gör att de själva bättre kan bemästra sin smärta är det ju faktiskt dem som tar kontroll över sin kropp och som förstår betydelsen av att vara delaktig i sin egen behandling.



Läkemedel, injektionsnålar och andra traditionella sjukvårdsinsatser kan vara nödvändiga för smärtlindringen, men meningen i livet kan bara den finna som lärt sig bemästra det meningslösa.

 

 

 

 

Tänk vad många det är som tror att det är hittepå med smärtor som inte syns.. Man blir ifrågasatt om man verkligen har den värken man säger att man har.. Varför inte bara gå till jobbet o sen gå hem o vila ? Men det är inte så enkelt o det är inte "bara" att göra nåt när man har kronisk värk dygnet runt. Man blir helt slut, man orkar inte. 

 

Som när man har fibromyalgi så får man mycket mer på "köpet" än "bara" värken. Det är så mycket smidigare att få ställa klockan på morgonen för att sen åka till jobbet som vilken Svensson som helst.. 

 

Det krävs hur mycket som helst för att ORKA vara sjuk. Att hålla reda på allt, alla tider som man har till läkaren, sjukgymnasten, måste komma ihåg att få recept på medicinerna. Har varit på arbetsterapi ett par gånger, varit hos psykolog, kurator ja allt som f-kassan har tvingat mig till bara för att jag ska få pengar från dom. Jag har varit på utredning på Badhotellet i Tranås o där konstaterade dom att min kroppsfunktion/förmåga var nedsatt med 75% o det är inte roligt att höra när det gäller smärtorna. Att inte kunna göra nåt ordentligt. Jag skulle mer än gärna ha ett jobb att gå till, att ha ett Svensson liv men tyvärr funkar det inte.

 

Visst kan jag göra saker MEN för varje sak jag gör får jag betala för det med smärta. Jag vill göra saker som att ha mina barnbarn som jag älskar över allt, men när dom har åkt hem så blir jag liggandes ,, ja det är värt det.. 

 

Vill jag som jag har gjort nu, baka lite bullar o kakor ja då får jag oxo betala för det. Jag kan aldrig göra något utan att få ondare, nä så funkar det inte.

 

Jag kommer att få leva med detta o det kan jag ta, men jag vill att min omgivning förstår mig, hur jag har det. Man kan aldrig begära att någon ska veta hur man har det, men jag tycker att man kan be att dom kan försöka lyssna på det man har att säga o försöka sätta sig in i det. Det är inte lätt det fattar jag oxo för jag förstår det inte heller. 

 

Den här artikeln var nog den bästa jag har läst nånsin gällande smärtor. Det var skönt att han förstod så mycket om hur man har det o vad man får uppleva.. Han förklarade det så bra ...

Att ha kronisk smärta som jag har med både fibromyalgi, diskbråck o nerver i kläm är inte en dans på rosor....... Det gör ont ... Väldigt ont...

 

Av Anneli Gustavsson - 12 februari 2020 13:15


Sista tiden har jag varit lite rastlös så jag har bakat lite o lagat mat i omgångar o fryst in.. 

 

Häromdagen så ville jag göra chokladfudge,, det behövdes bara 2 ingredienser så det är busenkelt o man kan ju bara inte misslyckas =)

 

Eller =)

 

Jag gick efter ett recept på nätet ;

 

En sats ger ca 30 stycken
Tid: 5 minuter
Svårighetsgrad: lätt

 

Ingredienser fudge:

 

225 gr hackad choklad

En burk kondenserad mjölk

 

INSTRUKTIONER

1. Fodra en form, ca 20 x 30 cm med bakplåtspapper.

 

2. Värm på spisen i en kastrull choklad och kondenserad mjölk tills chokladen har smällt.

 

3. Häll i formen och ställ kallt tills den har stelnat.

 

4. Skölj en kniv i varmt vatten och skär i lagom stora bitar. Förvaras svalt i låda med lock.




Så här blev det med deras recept som jag följde,, jättefina o ser så goda ut.. Men nånstans blev det helt fel.

 

Jag köpte den chokladen som jag tycker om, jag är inte så förtjust i choklad men den här är god o den borde funkat, men det blev inte bra.

 

Så här blev det för mig..

 

 

Kanske var det ingen bra choklad att göra fudge  =)

 

 

Jag var noga med hur mycket jag hade i.. Jag gjorde dubbel sats för jag ville ha lite att frysa in till mina barnbarn när dom kommer, det skulle vara så roligt att kunna ge dom nåt som jag har gjort själv =)

 

 

Jag hackade ner chokladen o hade i den kondenserade mjölken..

 

 

Var försiktig när jag "vevade" runt i grytan ... Jag hade den bara tills att chokladen hade smällt..

 

Jag hade den här plåten men jag använde inte hela för jag vek upp bakplåtspappret o satte som en "mur" för den var för stor annars... Men jag trodde ändå att det skulle bli ganska bra o att jag skulle få en bra höjd på dom men icke sa nicke...  Platt som en pannkaka, trots att jag följde storleken på formen.. 

 

   

Jag satte in den direkt i kylen o där har den stått över natten o jag är inte nöjd..

 

 


Jag får inte loss den från pappret utan att "knöla" till den så jag antar att jag får försöka ta på mig ett par handskar o rulla dom,, ja jag vet inte vad jag ska göra ? Den står fortfarande kvar i kylen, tog bara ut den som hastigast för att se hur den kändes..

 

Var det fel choklad ? Eller vad hände ? 

 

Nån som vet ?? Nån som har gjort efter detta receptet o lyckats =)

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - 11 februari 2020 13:30


Hur ska det gå ?? Vad är det som har hänt ?? Hur kunde det hända ??

I min ålder !!! Nej, jag vet inte vad jag ska göra nu, hur ska detta sluta ??

 

Jag är snart 54 år o är gravid.. Har fått det bekräftat så det är inte fel.. NEJ det går inte, jag kan inte skaffa barn när jag är så här gammal. Jag vill ju inte ens ha barn nu.. Jag har mina älskade barnbarn o nåt annat vill jag inte ha.

 

Förr var jag så ledsen över att jag inte hade fler barn men är så tacksam för min son så det räcker. Jag hade ju kommit över min önskan om fler barn o nu ska jag ha barn..

 

Jag är på jobbet, jag jobbar på Shell Torsvik som jag gjorde 84.. Det var en kvinna som hade letat reda på mig för hon hade panik.. Hon hade varit hos läkaren som hade sagt till henne att hon hade fått problem med sin gallblåsa o var tvungen att opereras akut.. När hon kom dit så var jag inne på toan o  bytte kläder som jag hade med mig. Varför jag gjorde det har jag ingen aning om.. Jag vet att jag tittade mig i spegeln o såg min gravidmage o var inte alls glad. Jag försökte väl dölja det antar jag ? 

 

Den här kvinnan kom in o ville prata med mig. Hon litade som sagt va inte på läkarna men jag frågade vad jag kunde hjälpa henne med ? Jag är ingen läkare.. Hon hade då hört talas om mig o hur sjuk jag var pga min gallblåsa o ville försäkra sig om att läkaren inte skulle göra samma fel o misstag med henne som med mig men jag sa att jag inte hade nån aning om hur eller vad som felade. Jo jag vet att det var slarv på operation så det var därför som jag fick blodförgiftning för det sa en annan läkare till mig.. Men jag sa att jag kunde följa med henne trots att jag inte visste vem kvinnan var, självklart ställer jag ju upp..

 

Om jag fick barn eller inte vet jag inte ? Om jag följde med kvinnan eller inte har jag ingen aning om =)

 

När jag vaknade upp så var jag ju hemma i min goa säng o inte på mitt gamla jobb.

 

Ja vad drömmar kan ställa till det. Jag var lite snurrig när jag vaknade o visste först inte var jag var nånstans.. Jag drömmer i perioder o jag kommer ofta ihåg drömmarna, många gånger är det lite roligt men inte när jag får hemska mardrömmar.

 

Ja så är det.. Ha en fin dag där ute.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Ovido - Quiz & Flashcards