Mitt Nya Liv

Direktlänk till inlägg 26 februari 2020

Coronadrabbade Europa.

Av Anneli Gustavsson - Onsdag 26 feb 16:05


Läs mer på Aftonbladet, klicka på bilden.

Reseexpertens råd i coronadrabbade Europa.

Svenska resenärers skräck växer i takt med att coronafallen blir fler.

Reseexperten Lottie Knutson är inte orolig – däremot ger hon ett viktigt råd.

– Jag är extremt noggrann med handhygienen.

 

 

Utöver stora utbrott i Kina, Italien, Iran och Sydkorea har flera fall påträffats i Europa de senaste dagarna. Däribland i Tyrolen i Österrike, Zagreb i Kroatien samt i Toscana och på Sicilien. Även Schweiz har fått sitt första coronafall.


I måndags kom besked att researrangören TUI satt 1 000 personer i karantän på ett hotell på Teneriffa efter ett bekräftat fall, och på onsdagen uppgav EU att medlemsländerna bör förbereda sig på ökad smittspridning.

Reseexperten: Inte alls orolig

Men trots den snabba spridningen avråder Utrikesdepartementet i nuläget enbart från resor till Hubei-provinsen i Kina, provinsen där viruset först bröt ut, samt från icke nödvändiga resor till övriga delar av Kina, med undantag för Hongkong och Macao.

 

– Ambassaderna följer noggrant läget i det aktuella landet och uppdaterar informationen på hemsidan Swedenabroad, säger Diana Qudhaib vid UD.

 

Enligt reseexperten Lottie Knutson, som själv är på väg hem efter en semester i Alperna, bör man som resenär utgå från sig själv och sina egna känslor gällande om man bör avstå från en kommande semesterresa eller inte.

 

– En semesterresa ska ju vara något positivt. Personligen känner jag mig inte alls orolig, trots att jag själv är på väg till en flygplats i detta nu. Däremot är jag extremt noggrann med handhygienen eller om människor hostar till exempel.

 


”Skulle inte åka till Kina”


Dock skulle hon inte åka till Kina i nuläget.


– Jag skulle även överväga om jag skulle åka till länder där myndigheterna inte hanterar frågan ur ett smittskyddsperspektiv, mest då av praktiska skäl eftersom det kan bli besvärligt om flyg och tåg ställs in.

 

Men trots att hon själv var på plats i samband med coronafallet i Österrike, och har sett flera personer med munskydd och plasthandskar, så känner Lottie Knutson inte någon större rädsla för att smittas medan hon är utomlands.

– Med tanke på allt som snurrar runt i exempelvis ett flygplan så ger munskydd ett relativt begränsat skydd. Virus är ju inget som bara händer i andra länder, utan dagligen utsätts vi för risker när vi färdas på tunnelbanor eller bussar även i Sverige. Så ska jag vara helt ärligt så tror jag att det bara är en tidsfråga innan vi kommer att få fler fall även i Norden, säger hon.

 

”Följer utvecklingen”

Trots det upptrappade läget hänvisar researrangörerna Apollo och Ving i nuläget till att ordinarie av- och ombokningsregler gäller för resenärerna.

– Så länge ingen ytterligare avrådan kommer från UD så är det det som gäller. Men vi följer utvecklingen på våra destinationer och har kontakt med både UD och Folkhälsomyndigheten, säger Clara Larsson, pressansvarig vid Apollo.

 

Enligt henne har man inte upplevt någon större oro bland resenärerna eller sett någon ökning av antalet om- eller avbokningar.

– Men om man är orolig, så är man självklart välkommen att ta kontakt med oss så får vi kika på varje specifik bokning och se vad vi kan göra.

Även Ving uppger att man följer utvecklingen på nära håll.

– Just nu är det ganska många länder med enstaka fall och vi har haft en del avbokningar till Kanarieöarna men både vi och lokala myndigheter tar detta på största allvar, säger kommunikationschefen Fredrik Henriksson.

Aftonbladet har sökt TUI utan resultat.

 

 

 

"Folkhälsomyndighetens bedömning att risken för att upptäcka fall av coronaviruset i Sverige är hög, men att risken för allmän spridning i landet är låg."

 

Ja det får vi verkligen hoppas att den är låg.. Jag tycker att detta börjar bli läskigt nu, det har redan varit ett fall här i Jönköping med en ung kvinna på 20 år, men hon är ju bra idag vad jag vet, har inte hört nåt annat i alla fall.

 

Men vi som har nedsatt immunförsvar ligger ju risigare till än den som är helt frisk. Munskydden hjälper ju inte helt men det kanske hjälper något, det får man ju hoppas i alla fall.

 

Tänk om man har bokat en resa nu om ett tag o det har blivit värre med viruset, får man pengarna tillbaka då ? Nu får man ju det när det är charterresa men om man bokar "privat" hur funkar det då ?? Vem ska man vända sig till för att kolla upp det ?

 

Jag tycker att detta är skrämmande o jag tror att det kommer att bli riktigt läskigt, att många fler kommer att dö... 

 

Hoppas att dom snart hittar ett botemedel. Sverige hade visst skänkt pengar, men hur mycket vet jag inte ? Jag tycker att alla länder borde skänka pengar så att dom får fram ett medel som kan bota coronaviruset..

 

Läs även HÄR.

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anneli Gustavsson - Söndag 29 mars 19:03


  I fredags var jag på apoteket o sen åkte jag till mina barnbarn med lite godis o chokladbollar, dom blev så glada.. Dom var lite förkylda så jag kramade inte om dom, jag höll mig på avstånd.. Men det var så roligt att träffa dom, jag behövde det ...

Av Anneli Gustavsson - Söndag 29 mars 10:00


  klicka på bilden så kommer du till sidan.   Symptomen vid pollenallergi och covid-19 kan likna varandra, men det finns också många olikheter. För att underlätta för dig som känner dig osäker har vi gjort en översikt av symptomens olika u...

Av Anneli Gustavsson - Lördag 28 mars 15:30

  En läkare i en akutläkarbil i Stockholm vårdas i respirator efter att ha smittats av corona. Även flera ambulansanställda misstänks ha drabbats av viruset. – Vi har jagat över hela världen för att få tag på skyddsutrustning, säger Åke Ö...

Av Anneli Gustavsson - Lördag 28 mars 11:15

  Sonen o svärdottern ville att jag skulle ha barnen hos mig ett tag o självklart så fick dom det. Det är bara roligt att ha dom  hos mig o jag får passa på medans dom vill... Det var som vanligt, vi hade det mysigt, roligt o busigt..    Dom ...

Av Anneli Gustavsson - Fredag 27 mars 10:45


    Jag förstår inte hur vissa människor är funtade ?? Hur fan kan dom bara ta med sig familjen o åka skidor när sonen har blivit hemskickad från skolan då han mådde lite dåligt ??   Det är så många som har dött av detta virus o det kommer at...

Translation In Your Language

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Instagram

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

Bloglovin

Blogkeen

Mitt Nya Liv

COPYRIGHT BY ME !

       

booked.net

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Besöksstatistik

Besöks Statistik

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

IN THE ARMS OF AN ANGEL

Don't Say Goodbye

Fråga mig

42 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Spåra IP-Adresser

Arkiv

WEBDESIGN

Free counters!

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

COLOURPICTURE

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Besökare


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se