Mitt Nya Liv

Direktlänk till inlägg 26 februari 2020

Coronadrabbade Europa.

Av Anneli Gustavsson - Onsdag 26 feb 16:05


Läs mer på Aftonbladet, klicka på bilden.

Reseexpertens råd i coronadrabbade Europa.

Svenska resenärers skräck växer i takt med att coronafallen blir fler.

Reseexperten Lottie Knutson är inte orolig – däremot ger hon ett viktigt råd.

– Jag är extremt noggrann med handhygienen.

 

 

Utöver stora utbrott i Kina, Italien, Iran och Sydkorea har flera fall påträffats i Europa de senaste dagarna. Däribland i Tyrolen i Österrike, Zagreb i Kroatien samt i Toscana och på Sicilien. Även Schweiz har fått sitt första coronafall.


I måndags kom besked att researrangören TUI satt 1 000 personer i karantän på ett hotell på Teneriffa efter ett bekräftat fall, och på onsdagen uppgav EU att medlemsländerna bör förbereda sig på ökad smittspridning.

Reseexperten: Inte alls orolig

Men trots den snabba spridningen avråder Utrikesdepartementet i nuläget enbart från resor till Hubei-provinsen i Kina, provinsen där viruset först bröt ut, samt från icke nödvändiga resor till övriga delar av Kina, med undantag för Hongkong och Macao.

 

– Ambassaderna följer noggrant läget i det aktuella landet och uppdaterar informationen på hemsidan Swedenabroad, säger Diana Qudhaib vid UD.

 

Enligt reseexperten Lottie Knutson, som själv är på väg hem efter en semester i Alperna, bör man som resenär utgå från sig själv och sina egna känslor gällande om man bör avstå från en kommande semesterresa eller inte.

 

– En semesterresa ska ju vara något positivt. Personligen känner jag mig inte alls orolig, trots att jag själv är på väg till en flygplats i detta nu. Däremot är jag extremt noggrann med handhygienen eller om människor hostar till exempel.

 


”Skulle inte åka till Kina”


Dock skulle hon inte åka till Kina i nuläget.


– Jag skulle även överväga om jag skulle åka till länder där myndigheterna inte hanterar frågan ur ett smittskyddsperspektiv, mest då av praktiska skäl eftersom det kan bli besvärligt om flyg och tåg ställs in.

 

Men trots att hon själv var på plats i samband med coronafallet i Österrike, och har sett flera personer med munskydd och plasthandskar, så känner Lottie Knutson inte någon större rädsla för att smittas medan hon är utomlands.

– Med tanke på allt som snurrar runt i exempelvis ett flygplan så ger munskydd ett relativt begränsat skydd. Virus är ju inget som bara händer i andra länder, utan dagligen utsätts vi för risker när vi färdas på tunnelbanor eller bussar även i Sverige. Så ska jag vara helt ärligt så tror jag att det bara är en tidsfråga innan vi kommer att få fler fall även i Norden, säger hon.

 

”Följer utvecklingen”

Trots det upptrappade läget hänvisar researrangörerna Apollo och Ving i nuläget till att ordinarie av- och ombokningsregler gäller för resenärerna.

– Så länge ingen ytterligare avrådan kommer från UD så är det det som gäller. Men vi följer utvecklingen på våra destinationer och har kontakt med både UD och Folkhälsomyndigheten, säger Clara Larsson, pressansvarig vid Apollo.

 

Enligt henne har man inte upplevt någon större oro bland resenärerna eller sett någon ökning av antalet om- eller avbokningar.

– Men om man är orolig, så är man självklart välkommen att ta kontakt med oss så får vi kika på varje specifik bokning och se vad vi kan göra.

Även Ving uppger att man följer utvecklingen på nära håll.

– Just nu är det ganska många länder med enstaka fall och vi har haft en del avbokningar till Kanarieöarna men både vi och lokala myndigheter tar detta på största allvar, säger kommunikationschefen Fredrik Henriksson.

Aftonbladet har sökt TUI utan resultat.

 

 

 

"Folkhälsomyndighetens bedömning att risken för att upptäcka fall av coronaviruset i Sverige är hög, men att risken för allmän spridning i landet är låg."

 

Ja det får vi verkligen hoppas att den är låg.. Jag tycker att detta börjar bli läskigt nu, det har redan varit ett fall här i Jönköping med en ung kvinna på 20 år, men hon är ju bra idag vad jag vet, har inte hört nåt annat i alla fall.

 

Men vi som har nedsatt immunförsvar ligger ju risigare till än den som är helt frisk. Munskydden hjälper ju inte helt men det kanske hjälper något, det får man ju hoppas i alla fall.

 

Tänk om man har bokat en resa nu om ett tag o det har blivit värre med viruset, får man pengarna tillbaka då ? Nu får man ju det när det är charterresa men om man bokar "privat" hur funkar det då ?? Vem ska man vända sig till för att kolla upp det ?

 

Jag tycker att detta är skrämmande o jag tror att det kommer att bli riktigt läskigt, att många fler kommer att dö... 

 

Hoppas att dom snart hittar ett botemedel. Sverige hade visst skänkt pengar, men hur mycket vet jag inte ? Jag tycker att alla länder borde skänka pengar så att dom får fram ett medel som kan bota coronaviruset..

 

Läs även HÄR.

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anneli Gustavsson - Tisdag 20 okt 00:58


       HIPP HIPP HURRA HURRA HURRA   STORT GRATTIS NINA PÅ DIN FÖDELSEDAG.   Ja i dag fyller min svärdotter år. Jag hoppas att du får en fin födelsedag, att dom skämmer bort dig rejält.   ♥Tycker så mycket om dig ♥  ...

Av Anneli Gustavsson - Söndag 18 okt 16:56

  Jag förstår inte vart tiden tar vägen ?? Det går så fort, helgen är snart slut igen... Jag vet inte vad jag har gjort den här helgen,, jo jag har dammsugit lite o fixat men inget annat vad jag kan komma på ...     Lille Jack,, älskade J...

Av Anneli Gustavsson - Fredag 16 okt 17:15

  Jag är så otroligt lycklig nu.. Jag har äntligen landat o Paco hämtar mig o kör mig hem till  lägenheten. Mamma har lagat till något gott att äta för hon vet att jag är trött o har värk efter flygresan..   Jag sitter på den stora balkongen o ...

Av Anneli Gustavsson - Torsdag 15 okt 20:08


  Nu har jag haft mysigt sällskap från onsdag tills idag.. Jag har haft Rufuz hos mig o vi har haft det så mysigt. Det är roligt med sällskap då får jag lite att göra,,, utöver att baka =)   Har kommit ut lite oxo men jag har fått fler sprickor...

Av Anneli Gustavsson - Torsdag 15 okt 12:19


      Att försöka sluta mednässpray när man är beroende kan vara svårt. Men Stefan lyckades sluta använda nässpray, efter sitt tolv år långa beroende. Men hur gjorde han egentligen? Enligt läkaren finns det tre sätt att testa.   Sp...

Translation In Your Language

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

44 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

    

RSS

Besöksstatistik

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Instagram

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
<<< Februari 2020 >>>

Tidigare år

Arkiv

WEBDESIGN

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se