Mitt Nya Liv

Alla inlägg under januari 2020

Av Anneli Gustavsson - 6 januari 2020 20:40


Idag har det varit en sån däringa dagen efter dag.. När man gör nåt roligt så får man alltid betala med extra värk o jag var ju på opera igår o satt lite illa.. Men det gör inget för det var så trevligt o jag kan tänka mig att gå fler gånger..

 

Men julen fick vänta lite till, hade tänkt plocka ner det idag men jag får se hur jag mår i morgon,, det är ingen panik =)

 

Ska lägga mig o se filmen på 3;an,, har sett den flera gånger men det är inte mycket mer att se än i alla fall.

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 5 januari 2020 21:19


Vilken upplevelse det var att se operan på Spria.. Det var så maffigt så stort så när dom sjöng så taket lyfte höll det på att tåra sig i ögonen.. MEN vi var tvungna att gå lite tidigare för färdtjänsten skulle komma halv 9 o dom började inte som dom skulle så det var riktigt surt att behöva gå därifrån. Kvinnan i garderoben var så trevlig o vi pratade en stund innan vi gick ut..
 
Utanför står en bil o han frågar Rohde vad hon heter o hon säger sitt namn så vi hoppar in o bältar på oss.. När han börjar prata om faktura så reagerade hon o sa att hon har autogiro.. Sen frågade hon vart han skulle köra o det var helt fel för han skulle hämta upp en som heter Jenny.. Lite dåligt av honom att vara så slarvig när Rohde hade sagt sitt namn.. Jaja vi behövde inte vänta för vår bil stod en bit längre ner så det var bara att hoppa in. Killen var jättetrevlig o vi kom hem säkert o bra..
 
Jag filmade lite så jag ska lägga in det i morgon, orkar inte det nu.. Det har varit en underbar eftermiddag o kväll ,, Tack Rohde för att jag fick följa med dig.
 
 
Nu ska jag lägga mig o titta på filmen Solsidan på 4;an.. Eller ja,, jag får se om det är nån annat att se ?
 
Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.
 
Puss I Pannan ♥
 
 

Av Anneli Gustavsson - 5 januari 2020 13:42

 

Jag har tänkt på detta i flera år o hittade ett gammalt inlägg som jag gjorde 2012 då när jag skrev så var det många som hade tagit sitt liv , då skrev jag så här;




VARFÖR kan dom inte införa en lag om dödshjälp ?


De är så många som går o mår dåligt o vill inget hellre än att sluta sitt liv... Dom kanske har mått psykiskt dåligt i alla år. De kan ha hänt något som påverkar hela personens liv som tex sjukdom. Dom kan ha fått  ett besked om att dom bara har en kort tid kvar att leva o blir livrädda. Dom ser självmord som enda utvägen för dom vågar inte invänta döden.. 


Varför ska en människa som mår dåligt behöva fatta ett beslut om att ta sitt egna liv i ensamhet ?


Ska dom behöva smyga o lämna frågetecken efter sig ? 


Tanken på att de är ens barn som hittar sin mamma eller pappa död eller mamma/pappa som hittar sitt barn död är fruktansvärt.. 

Hur tänker dom ? 

Sånt borde man i alla fall tänka på, att de är dom i ens familj/närhet som hittar dig, om du inte har "planerat" de på så sätt att en främling ska hitta dig.?!


Ska familjen o vännerna behöva gå o fundera på om dom gjorde allt dom kunde för att rädda dig ? Fanns dom inte där tillräckligt ? Hade dom gjort dig något ? Frågorna kan bli väldigt många o tyvärr får dom kanske inga svar..


Är de rättvist ?


Ok, man kanske lämnar en ett sista meddelande efter sig som talar om att de inte är deras fel osv utan att personen i fråga inte orkade med sig själv o de liv han/hon hade.


Jag säger inte att de är fel att avsluta sitt liv. Jag tycker däremot att de borde finnas dödshjälp att få så man slipper alla frågetecken, att behöva dö i ensamhet...


Dom måste ju fundera på vilken metod dom ska använda sig av ?

Ska dom hänga sig ?

Dränka sig ?

Skära sig ?

Hoppa utför ett berg, eller framför ett tåg ?

Ta tabletter osv ?


Dom som väljer att slänga sig framför ett tåg tex förstör den människans liv oxo eftersom de va han/hon som körde just när du valde att ta ditt liv. De är väldigt egoistiskt att göra en sån sak. 


Varför "blanda" in andra i ditt val att avsluta ditt liv ?


Om man går o mår dåligt av olika själ, varför måste man leva vidare ? Man skulle kunna göra en "utredning" som talar om i fall personen verkligen menar allvar med att ta sitt liv. Borde han/hon inte ha chans att få den hjälpen ?


Att kunna ha sin familj, sina vänner omkring sig för att kunna få ett värdigt avslut. Att känna tryggheten behöver man alltid vad de än gäller. 


Jag kan inte föreställa mig hur de skulle kännas att finnas där i just de ögonblicket när någon dör som har "planerat" sin död.  De måste kännas fruktansvärt, vidrigt o hemskt på alla sätt o vis. Men samtidigt måste de kännas bra för att man finns där för att ge tryggheten till sin förälder, sitt barn eller vän som har valt att avsluta sitt liv..


De är tyvärr inte alla som har de som jag o många andra har,, någon att vända sig till.. 


Vad ska den ensamme göra ? Vem ska han/hon vända sig till ? 


Ibland kan man se dessa ensamma människor, fråga hur dom mår. Fråga om dom behöver nåt ? Prata med denne någon, de kan göra så mycket. 


Ingen ska behöva vara ensam, Ingen ska behöva dö ensam .....  


Eller kan de vara så att de finns den som vill dö ensam ?

 

 

 

Sen har vi ju även sjukdomar tex als o många gånger cancer som slutar på ett sätt. Ja jag vet att det finns fler sjukdomar o jag tycker även här att man borde kunna få hjälp med att få ett värdigt liv. Att leva så länge som det känns bra för den sjuke o att kunna få hjälp att avsluta det när det blir för mycket. Att ha någon vid sin sida, en läkare o familjen, varför skulle det inte kunna få vara så i alla länder ?? Nu menar jag inte att man bara ska kunna få en telefontid till läkaren o be om detta utan det ska mycket till innan det bestäms för hur o vad som ska göras.. 

 

Om jag skulle bli så pass sjuk så det bara gick åt ett håll o jag hade fruktansvärda smärtor så hade jag kanske velat ha hjälp, först o främst för mig själv men även för min familj..

 

Men frågan är om jag skulle våga att be om den här hjälpen ?? Att veta att just idag skulle jag avsluta mitt liv ?? Jag vet inte ??

 

Hur skulle du göra om du visste att livet var slut ??

 

 

 

I vilka länder är dödshjälp tillåtet?

Svar:

 

När detta skrivs (2017) är dödshjälp på vissa villkor lagligt i Nederländerna, Belgien, Luxemburg och Kanada. I Schweiz tillåts assisterat självmord, så länge den som assisterar inte drar personliga fördelar av personens död, och i Tyskland tillåts assisterat självmord i "extrema undantagsfall". 

 

Även en delstat i Australien samt Colombia tillåter dödshjälp.

 

Delstaterna Oregon, Montana och Washington, Kalifornien, Vermont och Colorado samt huvudstaden Washington DC i USA tillåter läkarassisterat självmord.

 

I Kanada har utvecklingen gått mycket snabbt.

 

Två år efter att dödshjälp och assisterat självmord legaliserades, diskuteras redan en uppluckring av åldersgränsen på 18 år och organdonation efter dödshjälp förekommer regelbundet.

 

Dessutom måste läkare som inte vill medverka till dödshjälp, enligt ett domstolsbeslut taget efter lagens införande, hänvisa till en kollega, och har därför i realiteten ingen samvetsfrihet.

 

 

Av Anneli Gustavsson - 5 januari 2020 13:15


För många år sen tog jag, sonen o mamma bussen till Costa Brava.. Mamma o jag var flygrädda så vi valde några gånger att åka bussen o då ser man ju lite mer oxo än vad man gör när man flyger. Visst kommer man fortare fram med flyget men du upplever så mycket mer i bussen..

 

I dag är ju bussarna mycket bättre även att jag på den tiden tyckte att dom var bra. Idag finns det ju tex wi-fi så man kan ju lyssna på musik eller på en bok om man vill vila ögonen lite. 

 

Sen lär man ju känna dom andra på bussen lite oxo o bara det är ju trevligt.

 

När vi åkte till Costa Brava så hade vi det så roligt o jag blev lite smått förälskad i den ena busschauffören , så vi hade en liten "fling" den resan. Ja det var så roligt o vi lärde känna en kvinna o hennes barn som oxo kom från Jönköping, hon o jag gick ut o tog en öl ett par gånger i stan så det kan hända jätteroliga saker på en bussresa. 

 

Jag kollade lite på olika sidor o här kan du hyra buss där du kan åka både längre sträckor o kortare.. Ta en liten avstickare nånstans ...

 

 

Av Anneli Gustavsson - 4 januari 2020 15:31


 

 

Romantik och skratt på traditionsenlig trettondagsopera.

 

Don Pasquale får vi träffa den gamla ungkarlen Don Pasquale – som vill gifta sig. Samtidigt vill han snuva sin brorson, som han har försörjt, på dennes arv. Brorsonen å sin sida älskar redan änkan Norina och vägrar gifta sig med den rika dam, som Don Pasquale valt ut åt honom. Don Pasquales vän doktor Malatesta smider en plan för allas bästa, förvecklingar sker och pengar ser ut att spela roll. Men blir det rikast som segrar?

 

 

I morgon ska Rohde bjuda med mig på opera på Spira, det ska bli intressant. Men det tar hela eftermiddagen till kvällen.. Tror att vi ska åka redan vid 16 tiden med färdtjänst, sen var det nån förmusik o sen började det kl 18 - 20 så färdtjänsten är beställd till 20.30 så det blir en lång dag. Får inte glömma att ta med mig medicinen o lite vatten så ska det nog gå bra. 

 

Det kan bli riktigt trevligt, hoppas vi är nöjda , trötta o  belåtna när vi kommer hem, det tror jag säkert att vi är.

 

Av Anneli Gustavsson - 3 januari 2020 22:21



 



 

Önskar Dig En Trevlig Helg ♥

 

 



Av Anneli Gustavsson - 3 januari 2020 14:46


I natt var det svårt att sova. Jag förstår inte vad det var men något "tungt" var det o det kändes olustigt. 

 

Både jag o Liam hade svårt att sova. När kl var tjugo i ett så frågade Liam om jag oxo hörde nåt ?? Men jag svarade nej ,, men jag hörde oxo.. Jag frågade honom vad det var han hörde o då sa han att det lät som nån öppnade toadörren.. Men jag sa till honom att det inte var nåt så jag sa att jag skulle gå upp o titta så han följde med mig. Toadörren var stängd o ytterdörren var låst så vi gick o la oss igen.

 

MEN,,,,,, jag hörde ju oxo att nåt lät med toadörren, som om nån öppnade den men jag ville inte säga det till Liam för jag ville inte att han skulle bli rädd.. 

 

Sen när vi hade lagt oss somnade han ganska snart men jag kunde inte det för det var "tungt" i rummet o jag kände mig "tung" när jag låg i sängen, som om nån tryckte ner mig.. Jag kände en negativ energi o det var så läskigt, det var längesen jag blev lite rädd när jag känner av nåt, annars brukar jag säga hej till dom som tittar in här.. Ja nu pratar jag om besök från andevärlden. Ni kanske inte tror det men så är det o så har det varit i många år. Detta följer mig så det är inte platsbundet... Jag vet att jag till o från har besök.. 

 

Men inatt blev jag faktiskt rädd o särskilt när Liam oxo hörde nåt. Han har hört en gång innan o det var när någon slog i brevinkastet,, det hördes när jag filmade Liam när han var här. Men det fanns ingen där ute,, det är skumt.

 

Hoppas att den här natten blir lugn o att jag kan sova utan att ligga o oroa mig för att jag ska höra nåt.. Jo ,, detta gjorde mig lite rädd..

 

Har du upplevt nåt sånt här ?? Blir du rädd ?

 

 

Av Anneli Gustavsson - 2 januari 2020 00:34


Jag hade ju hoppats att årets första dag skulle bli lite bättre än den var.. Har varit så förbaskat trött länge nu. Min fibromyalgi är jobbig men den står jag ju ut med även att det tar på krafterna.

 

Jag trodde att jag skulle få ett bra slut o en bra början på året när det gäller mina eksem.. Händerna är så mycket bättre, hade inga sprickor i flera dagar men det fick jag i går kväll, antagligen bara för att jag stod i köket o fixade med maten,, med hanskar på.

 

I förrgår så hade jag ganska fina fötter,, endast 1 spricka under vardera stortå så det kändes jättebra. Men sen kände jag igår natt att det dök upp flera sprickor o det såg jag ju på morgonen när jag vaknade. 3 under varje fot så det var bara att plåstra dom. 

 

Jack ville ut med sin kickbike men jag klarade inte att gå så mycket, jag ville inte anstränga dom utan ta det lugnt så att dom inte blir så djupa.. Jag har fortfarande mina plåster på, ska ta bort dom i morgon när jag ska duscha ,, då får jag se hur dom ser ut. 

 

I morgon är det dag 2 på det nya året o då kommer Liam till mig. Han ringde ikväll o frågade om han fick ta bussen hit o sova över så det ska bli roligt. Det ser jag fram emot, har saknat honom så otroligt mycket. Han har blivit så stor nu så jag får passa på att ha honom här när han vill, sen får jag muta honom =)

 

Får se vad vi gör i morgon, det blir inte så mycket men det är bara mysigt att umgås.

 

Kom på innan att jag har missat min tid till mammografin den 30;e,, det är ju f-n oxo. Jaja det får jag ta. Får ringa till dom om en ny tid. 

 

Hoppas att ni har haft en bra start på det nya året. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Ovido - Quiz & Flashcards