Mitt Nya Liv

Alla inlägg under januari 2020

Av Anneli Gustavsson - 22 januari 2020 10:00

klicka på bilden så kommer du till sidan  

Ansökte om förnamn på dottern – fick avslag.

Helena och hennes man ville att ”Fisen” skulle bli mer än ett smeknamn på dottern.

Men Skatteverket satte ned foten.


När Helena, 35, skulle ansöka om sin yngsta dotters förnamn hos Skatteverket var valet självklart: Ett av förnamnen skulle vara Fisen.

 

– Hon har alltid kallats för ”lilla fisen”, hon var lite gasig som nyfödd. När hon inte hade något namn från början så blev det ”lilla fisen”.

 

Men Skatteverket avslog ansökan med hänvisning till personnamnlagen.

 

Förnamn får bara vara namn som inte kan väcka anstöt, eller kan leda till obehag för den som ska bära namnet, eller av någon annan anledning är olämpligt”, skriver de i sitt beslut.

 

Vidare menar myndigheten att ”Fisen” är ett tilltal som framförallt används om och till små barn, och liknar det med andra tilltal som gubben, gumman och pysen. Dessutom tar de hänsyn till hur ett namn kan uppfattas av omgivningen under uppväxten:

 

Ett alltför avvikande namn kan leda till obehag för den som bär det, särskilt när det gäller ett barn som inte själv kan byta eller ändra sitt namn”, slår de fast.

”Är vår lilla fis”

Helena förstår hur de tänkt kring beslutet och kommer inte att överklaga.

 

– Men samtidigt kan man bli retad för vad om helst i dag, även för ett vanligt Svenssonnamn, mina andra barn har inte heller vanliga namn.

 

Kommer ni att fortsätta kalla henne Fisen ändå?

 

– Ja det är klart, hon är ju vår lilla fis.

 


Inget förvånar mig längre. Man läser om allt möjligt o nu blev jag först full i skratt när jag såg detta men sen när jag tänkte efter så tycker jag att det är helt åt skogen.. VEM vill utsätta sitt barn för att döpa dom till Fisen ?? Det spelar ingen roll om det är ett mellannamn ,, namnet finns ju där ändå.

 

Tänk om hans kompisar får reda på det o börjar reta honom. Nä föräldrarna har inte tänkt till på hur det kan bli för honom när han blir så pass stor o börjar vara med vänner osv.

 

Skulle ni döpa ert barn till Fisen ?? 

Var det rätt att dom fick avslag ??

Ska man få döpa sitt barn till vad som helst ??

 

Av Anneli Gustavsson - 21 januari 2020 15:53


Det har varit mörkt hela dan, jag tände upp lamporna redan i morse. Det får gärna bli vår nu, längtar o har gjort sen hösten kom.

 

Idag fick jag ett brev med posten om att jag ska till röntgen den 30;e januari kl 11;20.. Det är bara det att samma dag har jag en tid till mammografin kl 14;20... Jag försökte gå in på 1177 o boka om tiden till rtg men det gick inte utan jag får ringa till dom i morgon.. Jag har ingen lust att sitta på Ryhov i flera timmar o bara vänta in nästa tid..

 

Det finns ju inget att göra heller mer än att åka bort till Asecs o det kanske jag inte har nån direkt lust med.. Ja jag får se vad dom säger i morgon när jag ringer dom. 

 

Ska snart hoppa in i duschen, raka benen för i morgon är det dags för gyn.. Har inte varit där sen 2008 så det är på tiden. Jag är så nervös o jag avkyr verkligen att gå dit.. Men jag ska gå till en ny inne i stan uppe vid Ryhov,, ja mittemot ligger det .. Jag hoppas att det ska kännas bra.. Jag kanske springer därifrån... Rohde ska med så vi ska ta färdtjänst sen går vi in på City Gross o handlar lite.

 

Jag börjar bli lite hungrig, jag tog fram korvgrytan o pastan som jag gjorde när Jack var här så det ska jag äta sen, åt det igår oxo så nu har jag bara en portion korvgryta kvar.. 

Får se vad jag gör för nåt sen ?

 

Ni får ha en fin dag där ute. Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 21 januari 2020 12:15


 

Plastikkirurgi är ju väldigt laddat för många. Många tycker till om att det är hemskt att lägga sig under kniven eller hålla på med fillers.. Jag kan hålla med om att det kan bli för mycket om det är någon som är beroende av att hela tiden göra ingrepp. Det ska inte förstöra någon som man ser ibland ,, oftast i USA där dom ska se ut som Barbie eller Ken, eller att dom gör om sig helt så man inte känner igen dom, nej det är inte snyggt.

 

Det finns ju dom som har råkat ut för olyckor som blir helt förstörda o behöver hjälp att kanske rekonstruera sitt utseende.

 

Många går ner i vikt o vill kanske strama åt magen, låren eller nåt annat som har flyttat söderut o som behöver tightas till. Det är inte alls fel att be om  hjälp.. 

 

Den hjälpen kan finnas för dig plastikkirurgi hos Renaissanceclinique . Där kan du på deras hemsida läsa dig till vad som kan tänkas att du vill göra. Du kan även beställa tider på hemsidan.

 

Det finns saker som jag själv skulle vilja göra.. Bla fettsugning Stockholm, förstora mina läppar , det är nåt jag alltid har velat göra. 

 

Vad tycker ni om detta ? Kan ni själva tänka er att fixa till något som ni är missnöjda med ?

 

 

Av Anneli Gustavsson - 21 januari 2020 10:37


 

 

Hiss & diss av sjukvården första helgen 2020.

 

I lördags tillbringade jag 13(!) timmar på SÖS-akuten med min snart 83 åriga mor. Vi hade hänvisats dit efter att först ha åkt till närakuten där läkaren trodde att hon fått propp i lungan och därför remitterade oss till SÖS-akut för att kunna röntga lungorna. Min mor var markerad ”prioriterad” eftersom proppar i lungorna är rätt farligt, ändå tog det närmare 7 timmar innan hon fick träffa en läkare, efter ytterligare några timmar blev hon röntgad och proppar i båda lungorna konstaterades.

 

Nu tror ni kanske att jag ska ondgöra mig över allt med akuten, men ack så fel ni har. Det är nämligen omöjligt att bli arg på några som sliter så hårt som personalen gjorde dessa timmar. Vi fick på nära håll se hjältar & hjältinnor som arbetade under förhållanden som mest påminde om förhållanden i en krigssituation.

 

Huddinges akut hade nämligen stabsläge så alla akutfall kom till (främst) SÖS och Karolinskas akuter, antalet svårt sjuka & skadade tycktes aldrig ta slut.

 

Sängar stod inte bara utmed varenda vägg i korridorerna utan ställdes bredvid varandra i rader mitt på golvet (som packade sillar) och hela tiden fylldes det på. Vid ett tillfälle hörde jag en desperat läkare säga till ambulanspersonalen som kom in med ytterligare en sjukling ”men snälla, hen tillhör inte vår akut, se dig omkring, vi kan inte ta emot fler patienter, du måste köra den till Karolinska dit hen hör!” Ambulanspersonalen svarar uppgivet och läkaren säger med darrande stämma ”snälla, jag förstår att hen vill hit men man kan inte välja akut när läget är så här, se dig omkring, vi har nått bristningsgränsen för länge sedan!”

 

Men patienter fortsatte strömma in, gamla med hjärtproblem, unga med andningsproblem, någon som stått på näsan på fyllan och skyllde på ”Bajen”. Självmordsförsök, knarkare med psykoser, någon som fått ett epilepsianfall & slagit sig sönder & samman, en förmodat dement man som vandrade runt och försökte lägga sig på alla andras britsar (han avslutade kvällen med att sätta sig och urinera på en hysterisk kvinna som tidigare ägnat timmar åt att ligga & skrika på golvet). 

 

Som personalen slet! Trots ett tryck som skulle fått vem som helst att bryta ihop, lägga sig i fosterställning på golvet och gråta så bemötte de varenda människa med vänlighet, värdighet, kunnighet & respekt.

 

De tröstade en onykter kvinna som troligen fått stryk av sin man och klappade om henne varje gång de passerade, de ledde, med änglars tålamod, tillbaka den demente mannen för miljonte gången & de ”tappade det inte” trots att systrarna vid några tillfällen fick sitta på knä på golvet för att ta blodprov på patienterna då stolarna var slut.

 

Att flytta en säng (vilket gjordes hela tiden) var som att starta ett stort Tetris då varenda golvyta var upptagen. Sida vid sida stod sängarna utan minsta möjlighet till någon form av ”privacy” och EKG på patienter fick tas mitt i rum bland en massa andra människor....

 

När min snart 83-åriga mor konstaterats ha propp i lungorna blev hon inskriven, dock visade det sig att det var fullt på sjukhuset så inskrivningen ”betyder i nuläget att hon får ligga här på akuten i korridoren i natt”, sa den manliga sjuksköterskan som svar på min fråga när hon skulle komma till någon avdelning.

 

”Det här är hemskt, jag skäms att det ska vara på det här sättet, förlåt!” fortsatte han uppgivet. ”Herre gud, det är INTE ditt fel, ni är fantastiska, hur orkar ni?” svarade jag och han tittade på mig med sorgsna ögon. ”Det är ovärdigt” sa han lågt. ”Ovärdigt”.

Och han hade rätt. Det är ovärdigt att vi har det så här på en svensk akutmottagning 2020, Sverige är fortfarande ett välfärdsland.


Det är ovärdigt att människor som jobbar med att rädda liv ska sitta på knä på golvet för att kunna ta blodprover.

Det är en ovärdig och odräglig arbetssituation med på TOK för hög belastning (dessutom med dåligt betalt i förhållande till det jobb de utför).

 

Att landstinget ska spara in ytterligare pengar på vården är för mig OBEGRIPLIGT! Jag hörde uppgifter om att man ska banta akutvården i Stockholm för att några slapphänta människor slarvat bort våra skattepengar på trams som ”färgkurser” som är ovetenskaplig smörja, på sjukhusbyggen som letts av människor som är korrupta och konsulter som kostar multum.

 

Så här nära kaos var det längesedan jag var och varje medborgare borde höja sin röst och säga ifrån innan det är försent och vår är sjukvård helt nedmonterad.

Om inget görs nu, vilka av dessa fantastiska människor som slet på akuten i lördags ska vilja vara kvar där om ett år?!

 

Alla ni som jobbar på tidningar eller nyhetsredaktioner, ner till akuten och skriv krigsrubriker!

Alla vi andra måste höja rösten för så här kan det inte fortsätta, och ja, det gäller DIG också, nästa gång är det du, ditt barn eller någon du älskar som behöver akut vård. Då måste det funka!

 

Stort tack till personalen på SÖS-akuten, ni är fantastiska! ♥

 

Politiker som jobbar med dessa frågor, marsch pannkaka ner på akuten och kolla läget, ni kommer få en chock!  ping Aida Hadzialic (S) och Irene Svenonius (M) sluta tjafsa och gör något istället. Skärpning!

 

Och tillsist till alla som skott sig själva på sjukvårdens bekostnad har jag bara ett ord att säga, KARMA!

 

Ps Min snart 83-åriga mot bad mig skriva detta & hälsar att hon tyckte personalen var underbar men måste få mer resurser, NU!

 

För att komma till Irénes fb klicka på bilden.

  

Av Anneli Gustavsson - 20 januari 2020 20:30



 

 

Detta hända förra året, nu ska den sk mamman fått fängelse,,
på livstid hoppas jag.

Utan chans att skaffa barn igen.

 

Om ni glömt så kan ni läsa lite här !

 

Det fanns ingen mat i lägenheten och det sista Maria gjorde var att stänga av vattnet.

”Ja, jag lämnade, jag stängde av vattnet och lämnade barnet utan mat och vatten”, säger Maria i förhöret.

 

Anledningen till att hon lämnade dottern ensam på sin treårsdag var att hon ville ”ha kul” med sina kompisar.


Sa att dottern mådde bra.

 

Under en veckas tid var Kristina ensam i huset.

Samtidigt höll Maria hela tiden kontakt med sin mamma Irina Plenkina, Kristinas mormor, och försäkrade henne om att dottern mådde bra.

 

Därför fick Irina en chock när hon hittade sitt barnbarn död på golvet när hon kom för att ge henne en födelsedagspresent.

 

Irina kallade direkt ambulans och polis till platsen men den lilla flickan var redan död.

Ihjältörstad och svulten.

 

– Det visade sig att jag inte känner min egen dotter. Om jag bara hade fattat att något var fel. Jag skulle ha tagit hand om henne, säger mormor Irina som fortfarande är i chock efter dotterns handling, enligt Metro.


Tros ha mördat Kristina medvetet.

 

Maria Plenkina utreds nu för att hon lät dödsfallet inträffa.

 

Enligt Metro ska utredarna i fallet sagt att Maria visat ”extrem ondska” när hon lämnat sitt barn för döden.

 

I en video som The Sun har fått tillgång till syns Maria under ett förhör.

Hon står i en stålbur med händerna knäppta bakom ryggen.

Tyst svarar hon på frågorna kring varför hon lämnat sin dotter.

 

– För att gå ut och ha lite kul med mina kompisar och festa, säger

Maria Penkina skriver The Sun.

 

 

Det är hemskt, hur kan man lämna ett litet försvarslöst barn ensam hemma för att sen gå ut o dansa ?? Det spelar ingen roll om man går ut o dansar eller om man springer o handlar lite mjölk.. Man lämnar inte ett barn hemma själv punkt slut !!!!

 

Det verkar ju som mamman inte har brytt sig länge o att hon inte har fått vare sig vatten eller mat... Hur kan man göra så ??

 

Lås in människan för tid o evighet, hon ska inte få ha nån frihet alls !!!

 

Av Anneli Gustavsson - 20 januari 2020 17:19


Du är – och luktar – vad du äter. Vill du både må bra, se bra ut OCH lukta gott kan det vara läge att kolla in dessa livsmedel som gör att din kropp kommer lukta gott.
 
 

Äpplen

Ett äpple om dagen håller doktorn borta från magen. Men ett äpple om dagen är också nyttigt, gott och bra för andedräkten! Så fortsätt ät äpplen om du vill dofta fräscht i munnen!

 
 

Citrusfrukter

Citrusfrukter är fräscha och inte bara doftar gott som de är – utan de får också dig att dofta gott. Citrusfrukter kan ta bort dåliga dofter, och får dig att dofta fräscht som en citron. Så ät citrusfrukter med gott samvete!

 
 

Vatten

Kanske den mest givna punkten av alla, men vatten är det allra bästa du kan dricka – för hälsan och kroppens skull! Står du i valet och kvalet mellan vatten eller alkohol så är vatten det bästa för din kropp, och du doftar också bättre. När alkoholen ska ur kroppen kan det bildas en viss odör som inte vatten gör sig skyldig till.


 

Vit fisk

Att skippa köttet ibland kan ha många fördelar; för klimatet, hälsan och doften! Kött kan påverka kroppsdoften negativt om du äter stora mängder, och fisk kan vara ett bättre val för doften!


 

Kanel, mint och timjan

När det ska julbakas är det bra med mycket kanel! Dessa kryddor är inte bara goda utan får dig också att dofta fräscht. Dubbel vinst!

Skippa vitlök och andra starka kryddor om du vill skippa dålig lukt dagen efter du ätit en stor måltid.


 

Örtte

Örtte är gott och ses som en nyttig hälsodryck. Örtte kan också få dig att dofta gott i munnen och på kroppen. Drycken är bra för matsmältningen och kan därmed också bidra till mindre gaser och andra magproblem.


 

Selleri

Selleri hyllas av många som en ”magisk” grönsak som har många positiva hälsoeffekter, och den får dig också att dofta gott!



Av Anneli Gustavsson - 20 januari 2020 13:14


Nu har jag varit o tagit lite prover, har varit fastande men det går bra.. Men när jag kommer till väntrummet så är det fullt med människor, jag har aldrig sett så många där o dom hostar o snurvlar.. Det är inte alla som sitter ner för dom har inte så många stolar, men det sitter en ung tjej på en soffa där man kan sitta 2 st men på ena sätet har hon lagt sin jacka.. Nä du, sånt där blir jag förbannad på när det finns folk som kan sitta istället.

 

Jag tittade runt o såg inga äldre eller någon som behövde sitta så jag tog jackan o sa till henne att den får hon faktiskt ha i sitt knä o sen satte jag mig......... Det är ju ett jäkla sätt så gör man inte när man ser att andra behöver sitta oxo. Jag såg dom som satt mittemot mig att dom log mot mig o tyckte väl att det var  bra gjort av mig att säga ifrån, ja det drar jag mig inte för.. 

 

Det gick jättebra att ta proverna, han klarade på första försöket men fick stasa åt ett par gånger men han fyllde rören som behövdes. Sen åkte jag till Ica o köpte lite skinka o annat..

 

Det var gott att komma hem o äta lite frukost o ta medicinerna.. Så nu blir det lugnt i dag, nu har jag inget förrns på onsdag ...

 

Ni får ha en fin dag där ute. Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 19 januari 2020 14:19


 

Titta så söt hon är innan hon lägger sig under kniven.. 

  

Många väljer att förstora sin läppar för att se finare ut, detta är något man helt bestämmer själv. Men en del väljer att verkligen ta det långt genom att exempelvis förstora läpparna tredubbelt, precis som den här kvinnan.

 

Andrea är så besatt av läppförstoringar att hon bokade in sig på varenda plastikklinik i stan för att “fixa” sina läppar. Hon har spenderat många timmar och mycket pengar på detta.


  

 

Andrea har totalt genomgått femton ingrepp, med allt från gel till fillers. Varenda en av behandlingarna kostar 167 dollar, (1 550 kr) rapporterar brittiskMetro.

 

Hon gillar känslan av att vakna upp efter ett nytt ingrepp, men erkänner även att denna känsla inte håller i sig speciellt länge. Hon anser att hon måste fortsätta sträva efter att uppnå den perfekta looken, och kommer inte ge upp förrän hon hittar den.

 

Andrea får både mycket ris och ros för sitt utseende.




 

Om du inte kan se videon här klicka på länken ; https://www.youtube.com/watch?time_continue=49&v=9IskcK8y_3k&feature=emb_logo

 

 

Jag säger inget om plastikkirurgi men när det går så här långt så är det hemskt o läkarena borde inte gå med på att operera henne.. Hennes läppar kommer snart att spricka o fillers kommer att läcka ut.. Jag har sett nåt sånt på tv o det var hemskt. Hur kan läkarna gå med på detta ?

 

Att hon bara vågar... Hon säger att hon ser finare ut nu när hon har förstört sig så mycket.

 

Skulle ni förstöra er på detta sättet ??

 

 

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Skapa flashcards