Mitt Nya Liv

Direktlänk till inlägg 6 december 2019

Vårdens lägsta kast.

Av Anneli Gustavsson - 6 december 2019 14:15


 

Klicka på bilden så kommer du till sidan där du kan lyssna på detta.


 

Man uppfattas ofta som lat tråkig o konstig säger hon o det är det jag oxo har upplevt många gånger genom åren o det är så fel..


Många förstår inte hur det är att leva med kronisk smärta som fibromyalgi..

 

Dom sista åren för mig har jag kunnat följa med när man ska på kalas o andra saker, förr kunde jag inte göra det utan fick stanna hemma o det uppskattades inte alltid. Vissa förstod medans andra inte kunde sätta sig in i hur det är. MEN,, hur ska dom kunna göra det ? Det finns ju inte dom som har haft ont i skallen ens. Men jag tycker att man kan försöka förstå hur man har det eller det man säger..

 

Vi är många som inte kan jobba o de är hemskt att inte kunna få tjäna sina egna pengar eller kunna jobba lite extra för att tjäna ihop till en resa.. 

 

Sen finns det dom som faktiskt kan jobba o ändå kunna leva ett ganska hyfsat liv.

 

Jag fick gå till jättemånga läkare o det var ingen som trodde på mig. Jag blev sjukskriven 1 månad i taget. Det strulade med läkarintyg o recept. I många år hade jag det så här tills jag träffade en underbar läkare Peter Gadd, som tyvärr inte lever idag. Han lyssnade på mig o tog hand om mig,, allt blev mycket lättare. Även i dag har jag en fantastisk läkare,, Axel o han lyssnar oxo på det jag har att säga även om det inte är något nytt.

 

Tjejen som pratar i radion har visst fått komma till smärtenheten o det har jag inte fått. När jag ringde dom för många år sen o förklarade mitt ärende gråtandes så skrattade sköterskan i luren o sa - Hur tror du att jag ska kunna hjälpa dig !!!

Det gjorde fruktansvärt ont o man känner sig inte värd något. Än idag har jag inte fått komma till smärtenheten men dom tar väl inte hand om oss som "bara" har fibro..

 

Många tycker att man ska skärpa till sig o ta tag i livet, men det är inte det lättaste. Tror ni på fullaste allvar att jag skulle gå hemma hela dagarna ?? Äta all den medicin för att kunna ha en dräglig dag ?? Nej, verkligen inte. Såna här kommentarer sänker en totalt o man drar sig undan folk. 

 

I början när jag var sjuk så skämdes jag för att säga att jag var sjukskriven, jag sa att jag jobbade när jag inte klarade av att göra det o så ska det inte vara. Man ska inte skämmas för att kroppen inte mår bra, det är ju inget jag kan göra nåt åt..

 

Har du ett brutet ben/hand så ser man att personen i fråga har ont. Jag bröt min fot på 90 talet o folk kom fram till mig o kramade om mig o tyckte synd om mig. Några kom med blommor men ingen av dom tänkte på att jag skulle få ta av mig gipset efter 6 veckor,, min fibro får jag ha resten av livet, eller tills en ny medicin kommer men det är inget dom prioriterar eftersom det inte har nån dödlig utgång.

 

Om du har ont på ett annat ställe o går till läkaren, ta det när jag hade kramper i magen i 3 år o sökte för det men dom sa till mig att det var min fibro men jag sa att det stämmer inte det är nåt annat. Tills jag fick åka in akut o höll på att förlora livet 2 ggr pga en kraftigt inflammerad gallblåsa.. Det kunde slutat så illa men det gjorde det inte, men jag kämpar fortfarande med orken.

 

När man har en sjukpension så får man tänka sig för om man vill hitta på nåt för man måste spara,,, spara på dom pengarna som inte fanns. Ännu en anledning till att vilja jobba o inte gå hemma o vara sjuk.

 

Jag har haft värk i hela mitt vuxna liv o så ska det inte behöva vara. Att vara orkeslös hela tiden är jobbigt.

 

Lyssna gärna på Louise på radion. Klicka på  bilden så kommer du dit.

 

 

 
 
Ms. W

Ms. W

6 december 2019 15:11

Jag har inte fibromyalgi men känner igen mycket av det du beskrivit, om att bli bemött, att inte bli förstådd. Allt syns inte....

http://mywordsandimages.bloggplatsen.se

Anneli Gustavsson

6 december 2019 17:21

Det är ju det som är svårt när det inte syns, folk tror inte på oss som har värk. Det är så jobbigt att försöka få dom att förstå , dom kan inte sätta sig in i hur det är med kronisk värk.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anneli Gustavsson - Torsdag 14 mars 20:54

  Jag är så glad,, ja jag kanske inte ska ta ut nåt i förskott.. Men,, jag undrar om inte läkaren tryckte till nåt i magen på mig i går för i dag är det bättre. Det var kanske nåt som kom i kläm med tanke på mitt navelbråck. Det är en sån lättnad...

Av Anneli Gustavsson - Fredag 8 mars 14:13

  Ja, i dag är det våran dag o det känns ju bra. Synd bara att inte mamma är hemma men hon o syrran har det bra i värmen. Dom kommer snart hem så dom får passa på att njuta.   Jag njuter oxo i dag för solen skiner för fullt. Har fått veckla per...

Av Anneli Gustavsson - Onsdag 28 feb 16:17


  Jag fick ju en tid till MR-röntgen pga att jag halkade 2 dagar innan julafton. Jag har fortfarande ont i ryggen o får inte med mig benen ordentligt. Jag har problem. Fredagen den 23e när jag reste mig från soffan så fick jag inte med mig vä benet...

Av Anneli Gustavsson - Måndag 26 feb 20:32

  Ja då var det ny vecka igen, nya oskrivna blad. Undra vad som fyller dessa blad den här veckan ? Måndagen fick väldigt fort så det var skönt. Jag o Neo sov länge i dag igen. Han är så trött på morgonen så jag får tjata på honom att vi ska gå ut...

Av Anneli Gustavsson - Söndag 25 feb 23:45

När min pappa blev sjuk o inlagd på sjukhuset så jobbade jag där på Akuten, jag arbetstränade. Pappa har alltid kommit till mig ,,, ja lite då o då. Jag kan inte berätta allt men jag hade ingen bra kontakt med honom på många år. Han jobbade hela tide...

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Skapa flashcards