Mitt Nya Liv

Direktlänk till inlägg 1 oktober 2019

Så här räddar du din hunds liv om den sätter något i halsen!

Av Anneli Gustavsson - 1 oktober 2019 18:45


Om din hund sätter något i halsen måste du vara snabb – du kan rädda hundens liv om du vet vad du ska göra.

 

Det kan vara allt från en matbit eller en pinne som kan fastna. Vi hoppas att detta aldrig händer, men om olyckan är framme är det viktigt att du som hundägare vet hur du ska reagera när hunden sätter i halsen.

Om hunden fortfarande andas och till och med försöker hosta upp det han har satt i halsen, kan du vänta lite. Många gånger lyckas hundarna få ut det själva. Men om du hör att hunden inte andas, eller om den gnider ansiktet mot golvet och slår sina läppar mot munnen, måste du hjälpa så snabbt du bara kan.


1. Försök få ut det som sitter fast.

 

Öppna hundens mun och se ner i halsen. Om du kan se föremålet kan du försöka ta tag i det med handen eller en tång. Var försiktig så att du inte blir biten. Om hundens tunga är blå måste du vara snabb – det betyder att hunden inte får tillräckligt med luft.


2. Heimlichmanöver.

 

Det finns olika sätt att utföra det på en hund, detta är ett av sätten:

Vänd hunden upp och ner med ryggen till bröstet och hundens huvud mellan benen. Ta tag i hundens nedre mage och lyft den mot bröstet. Ta med båda armarna, och pressa hunden hårt över magen. Var inte rädd för att ta in och justera trycket så att det passar din hunds storlek.

Om hunden är för stor för att hålla, kan du istället försöka lyfta endast underkroppen medan frambenen fortfarande är på golvet, som om du skulle “gå skottkärra” med hunden. Du kan till och med göra Heimlich-manövrar när hunden är på sidan genom att trycka båda händerna mot magen vid det mjuka området strax under revbenen.


Det är jätteviktigt att veta hur man ska göra när du är hund/djurägare,, ja även för den som inte har något eget djur men man kan komma att behöva det nån gång ändå. 

 

Jag är glad att jag såg detta nu för när jag hade Charlie första dan så käkade han upp min ena strumpa o jag blev så rädd att han skulle sätta i halsen o jag hade då ingen aning om hur man skulle göra. Jag kunde väl gissa mig till det men just tekniken med en större hund var  bra att få se. Så det är viktigt att kunna hjälpa sina djur o även sina medmänniskor om det skulle behövas..

 

Se videon så får ni se hur veterinären gör. Jag kan tycka att han tryckte ner händerna alldeles för mycket i hundens hals när det inte behövdes för man hade förstått ändå men den lille modellen var ju toppen o han uppförde sig galant,, söt hund..


klicka på länken om ni inte kan se videon.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=389&v=_yiQ_I5DU1M

 

 

 

 
ANNONS
 
Ms. W

Ms. W

2 oktober 2019 09:56

Jag fick själv en köttbit i halsen vid Ayers Rock i Australien i slutet av mars förra året. En mycket otäck upplevelse. Vår reseledare hjälpt mig sedan och jag kände mig ödmjukt tacksam.

http://mywordsandimages.bloggplatsen.se

Anneli Gustavsson

2 oktober 2019 13:26

Det är fruktansvärt att sätta i halsen det har jag oxo gjort. Min son gjorde det för många år sen,, en köttbit så han åt inte kött på många år sen. Då blev jag rädd.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anneli Gustavsson - Fredag 30 okt 10:15


  Sverige har senaste dygnet drabbats av det högsta antalet nya registrerade smittade hittills, 2 820, och följer därmed en negativ trend i Europa.   – Andelen positiva tester har gått upp, säger Anders Tegnell som därmed konstaterar att d...

Av Anneli Gustavsson - Onsdag 28 okt 23:45

  Ja jag har ju skapat andra bloggar när det strular som det gör o det har det gjort i många år så därför är dom oxo ganska gamla men jag har inte skrivit direkt i dom. En har jag fört över mina inlägg från den här bloggen,, ja jag vet inte hur dom...

Av Anneli Gustavsson - Onsdag 28 okt 13:26

Vi är flera här på bloggplatsen som har problem med bloggen på mer än ett sätt.. Många av oss har mejlat till bloggadmin men man får inget svar. Ok, jo jag har fått svar nån gång,,, 1 gång på 100 kanske o det är inte ok. Flera av er har kontakta...

Av Anneli Gustavsson - Tisdag 27 okt 14:17

  Jag har inte jobbat sen 93 pga min fibromyalgi.. När man går hemma som jag gör o inte har mer än några tider till läkaren att passa så kan det bli hur galet som helst. Tur att jag har så jag kan sätta på en påminnelse i mobilen,, ja jag bara 8 st...

Av Anneli Gustavsson - Måndag 26 okt 11:30


  Ja har du hållit tal någon gång ?? Skulle du vilja göra det men inte vågar ?? Jag skulle nog bara stå o staka mig o stamma hela tiden,, kanske springa o gömma mig =) Nä det är klart att man inte kan göra.. Men man kanske vill boka föreläsare ...

Translation In Your Language

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

44 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

    

RSS

Besöksstatistik

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Instagram

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Arkiv

WEBDESIGN

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se