Mitt Nya Liv

Alla inlägg under januari 2019

Av Anneli Gustavsson - 22 januari 2019 00:51



Idag var jag sugen på att göra lite kyckling så jag tog kycklingfilé o skar dom i bitar. Brynte dom samt kryddade med salt o citronpeppar.


 

När jag skulle öppna burken med champinjoner så fastnade öppnaren i burken, batteriet tog slut o jag fick inte dän den.. Tur var att det blev en liten öppning så jag kunde få ut svampen för sen fick jag slänga hela skiten.. Jag kom inte åt nånstans att byta nåt batteri, för den måste ju gå på batteri.. Jaja, skit samma.


Till min gryta hade jag;

Milda, kycklingfilé som jag brynte o kryddade med salt o citronpeppar. Hackade vitlök 3 klyftor samt att jag rev i ingerfära. Hackade gul o röd lök, men jag hackade dom i för små bitar så dom ska jag hacka mycket större nästa gång. Jag hackade även champinjonerna som jag hade i grytan. Hällde i tomaterna, grädden o turkisk yoghurt. Hällde sen i kryddorna från tikka masala o avslutade med ca 1 tsk röd curry pasta. Starkt som bara den men ganska gott.


   

Det fick puttra i ca 30 min o kycklingen blev så mör o god, inte alls torr. Till det hade jag potatis, jag skulle haft lite sallad men den var inte fin..

 

God mat men lite trist på min burköppnare, men jag har ju en vanlig som jag får "handveva" o det har jag gjort i alla år.

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

Av Anneli Gustavsson - 20 januari 2019 20:45


Idag vaknade jag med migrän så det var inte så roligt. Tog medicin så det släppte efter ett par timmar o sen hade jag bara huvudvärk.. Nu känns det som man är i ett vakuum..

 

Har inte gjort mycket idag för jag ville inte belasta fötterna. Har rätt ont i dom sen igår, jag ångrar så att jag tog mina kängor på mig men jag kände att jag ville vara lite fin när jag skulle gå ut o äta. 

Det är absolut inget fel på gympaskor för dom är skönast o jag skulle tagit dom, men nu vet jag att det inte funkar än med kängor.


 

Fick upp dessa på fb som ett minne. Lille Teddy myser med nån av barnens hund.

Jag saknar Teddy så otroligt mycket. Det är så det hugger i  hjärtat när jag tänker på honom, sådär som man kan känna när man är riktigt kär o det pirrar i hela kroppen, men istället för det så hugger det av saknad ♥


Han fick ha blöja på sig för att han inte skulle slicka sönder tumören som han hade i rumpan, den var ofarlig så därför gjorde dom inget åt den. Inte mer än när den brast o började blöda då fick han medicin o salva.. Han var så duktig med blöjan, han protesterade inte alls, han var så snäll. Han litade helt o fullt på mig. Han kunde titta i mina ögon o på det sättet pratade vi oxo, älskade Teddy ♥


 

Visst är den här rasen söt ? Yorkshireterrier , den skulle jag kunna tänka mig att ha en gång i tiden.. Inte än, det är för nära inpå Teddy.. Men jag skulle vilja ha en sån här liten hund, en tik. Nåja, en dag kanske.

 

Nu ska jag se klart på Farmen. Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 19 januari 2019 20:10



Idag har jag haft en "dejt" o vi har varit på Basilika o ätit buffé.. Det var första gången som jag var ute med den här "dejten" o det var så trevligt.

 

Ok,, min "dejt" var Pernilla så det var en lunchdejt =)

 

Vi hade så trevligt, eller ja jag hade jättetrevligt o jag hoppas att det kan bli fler gånger..

 

Vi pratade hela tiden, det blev ingen pinsam tystnad. Det var jag inte rädd för heller.


 

Jag började med sushi, det är jättegott men bitarna var så stora så det var svårt att ta hela biten i munnen, jag fick dela på dom o det var inte det lättaste att äta, men gott är det. Jag vet inte vad det gula är =) Jag har alltid i mycket wasabi i soyan, det ska bränna till o kittla i näsan när man äter det =)


 

Det var mycket folk där, just när jag tog kortet så var det inte så många men det kändes trevligt när man hörde hur dom andra pratade oxo. 


 

Efter sushin blev det friterade tigerräkor o kyckling med sötsur sås o chipsen. Jag äter inte det andra för jag sparar mig till mina räkor =)


 

Sen är det ett måste att äta mjukglassen o lite frukt till. Satan i gatan så gott det är, jag hade lust att ta mer men det gjorde jag inte.


Det var mer folk inne på Basilika än vad det var på gatan.. 


Vi satt där inne i ca 3 timmar o vart den tiden tog vägen har jag ingen aning om ... 

 

Efter maten så åkte vi till Ica Maxi o handlade lite, efter det körde jag hem Pernilla o skulle åka hem till mitt men när jag kom till Norrahammar så stannade jag till på Konsum o köpte lite godis till barnen o åkte upp o lämnade det, dom blev jätteglada när jag kom.. Så nu har jag fått lite kärlek, det behövde jag. Jag älskar mina barnbarn o min lilla familj ♥

 

Innan jag åkte till stan så ville jag kolla om jag kunde ha mina kängor, jag har ju inte kunnat ha dom för mina fötter så jag blev jätteglad när jag fick på mig dom så nu har jag haft dom på mig i flera timmar... Gissa om jag har ont i fötterna ? Dom var så hemska när jag kom hem, torra o flagiga, värker så nu kommer det nog flera sprickor plus att jag fick skoskav.. Va fasen tog jag inte mina gympaskor för som jag har haft på mig  hela tiden ? Varför ?

Men jag blev så glad när jag kunde ha dom så jag trodde att det skulle gå bra.

 

Nu har jag fått plåstra om dom o tagit på mig strumpor så plåstret ska sitta lite bättre. Jag ska ha på mig dom i några dagar nu så fötterna mjukas upp, så att dom ska vara skyddade när jag går.

 

Men nu ska jag snart lägga mig i sängen o vila mina fötter o min kropp. Jag har sån värk, men den la jag åt sidan innan.. 

 

Ska dricka upp mitt te o sen ska jag se om det är nåt bra på tv;n..

 

Detta har alltså varit en lyckad dag, en  bra dag förutom fötterna. Håll tummarna att det inte blir massa sprickor.

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

  

Av Anneli Gustavsson - 18 januari 2019 20:31


Innan idag så ringde det på dörren. Jag hann knappt ta mig dit förrns vaktmästaren sätter nyckeln i låset o öppnar. Nu hade jag lite svårt att ta mig upp från sängen pga min onda rygg, men det gjorde väl inget att han kom in så. 

 

Han hade med sig ett paket o i det paketet fanns ett nytt duschmunstycke o hållare för den som jag hade var helt slut o den funkade inte att dra åt eller lossa på, o den åkte ner hela tiden.

 

 

 

Den jag fick nu var mycket större än den andra o jag blev så glad för jag har alltid velat ha en med större omfång, så den strilar mer..

 

Så nu har jag duschat o ja jag får väl vänja mig vid den lite kanske för just nu var inte nytt alltid bäst.

 

Det är inte lika hårda strilar på munstycket som det var på den andra, men det kan bero på att omfånget är större,, troligtvis.

 

Jag vill kunna få lite hårdare,, så det piskar på ryggen när jag har min värk, men det kommer den här inte göra för den är mild i strålarna.

 

Nu är det snart morgondag o jag ska hitta på nåt skoj, jag ser fram emot det så det ska bli så roligt. Ni får veta mer om det senare =)

 

Annars har dagen varit som vanligt. Det är bara skit på tv;n, inget att se men det är ju så på helgerna. Är det bra filmer så är dom på nätterna.

 

Ni får ha en bra kväll där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 18 januari 2019 01:32




Ja då var det helg igen. Tiden går i en rasande fart.


På lördag har jag en "dejt" så vi ska ut o ,,, ja göra nåt =)


Mer om det då =)

 

Trevlig Helg älskade vänner


Puss I Pannan ♥


  

Av Anneli Gustavsson - 15 januari 2019 14:25


Vaknade i lugn o ro o åt min frukost. Har så fruktansvärt ont i mina muskler i ryggen, nu har det brett ut sig till vänstersidan oxo o mitt på ryggen. Har även väldigt ont i nacken o axlarna o är orolig för mina händer för jag känner att jag är på väg att tappa saker när jag håller i nåt, ja ibland så tappar jag det o det har mer än hänt.

 

Jag förstår inte varför varje dag ska behöva vara en prövning ?

I morse när jag skulle hoppa upp i sängen, den är väldigt hög så ställde jag mig på tårna o så sprack mina 2 små sprickor upp ännu mer, men jag var inte vaksam på det annars tänker jag hela tiden på hur jag ska sätta ner fötterna o hur jag ska gå. Tur att jag inte är åderförkalkad än så jag kan hålla koll på allt.

 

Har varit på apoteket o hämtat ut mina neotigason så nu har jag nya igen. Sen åkte jag till Ica o handlade lite, sen hem för att plocka in varorna. Nu sitter jag här vid datorn med en stor mugg te, tropical te det är så gott, men jag har alltid lite mjölk i.

 

Sen ska jag göra bakpotatis med en röra på creme fraiche, rödlök, räkor, crabsticks o stenbitsrom röd. Hoppas att det blir lika gott som sist jag gjorde det. Jag ska inte hålla på att röra om i creme fraichen för den blir så lös då.




 

Detta saknar jag jättemycket, att få ta mina långa promenader till härlig musik. Att få gå i takt till musiken är en utmaning för ibland går det undan,, ja tillräckligt fort för mig som har min värk o skraltiga ben. Men jag har gjort 1 mil på 2h 10min, jag har faktiskt gjort det på 2h exakt, bra va =)

 

När jag lyssnar på musik så tänker jag ofta på hur den skulle vara att promenera till. Ibland är det lite lugnare låtar o ibland så dunkar det på o det är så skönt att gå till musiken.

 

Mina fötter har blivit så mycket bättre än dom har varit sista året, eller ja hur länge det har varit har jag ingen koll på. Det är ju bra mycket mer än 1 år .. Men jag hoppas nu att det inte ska bli några problem med mina blodfetter eller nåt med levern så jag måste sluta med medicinen för jag vill att dom ska bli bättre o bättre o att jag en dag ska kunna ta mina promenader. Jag vet att jag inte kan gå 1 mil direkt utan måste ta det försiktigt. 

 

Som det är nu så går jag absolut inte för det är isgata överallt här o sen lägger sig snön över isen. Innan när jag skulle gå till bilen så höll jag på att sätta mig 3 ggr på gatan innan jag hann sätta mig i bilen. Jag vred till ryggen o det gjorde ju inte saken bättre.

 

Jaja, men nu sitter jag i min sköna kontorsstol vid datorn. Jag tänkte att jag skulle jobba lite med min sida på fb, där jag gör bilder med texter o lägger in. Kika gärna in där o gilla/följ sidan om det är nåt som intresserar er. Här är sidan Gilla & Dela / Like & Share.

 

Ni får ha en fin kväll o passa er om ni går ut så ni inte halkar om det är halt.

 

Puss I Pannan ♥

 

Av Anneli Gustavsson - 15 januari 2019 02:00



I morse blev jag uppringd av hudmottagningen när jag låg o sov så jag fattade inte så mycket först av det hon sa. Blodplättar, blodfetter, blod, fett va ??

Du måste ta om ett prov för du hade lite för höga halter med blodfett men det gör du när du tar det andra provet som är den 25;e januari.. Vad betyder det ? Vad ville hon ?

 

Jag satte mig upp i sängen o försökte vakna till lite mer. Det är så obehagligt när dom ringer o jag sover. Många gånger har jag lovat saker, fått tider till läkaren som jag inte har gått till för jag har sovit när jag har pratat med dom. Men jag har ju ändå fått betala min frånvaro.. Till min familj o vänner har jag sagt att dom måste fråga om jag är vaken ,, om jag förstår vad dom säger. Min svärdotter sa flera gånger att jag skulle sätta mig upp o vakna till hahaha, men det var längesen jag var sån tack o lov.

 

Jag fixade till mig några mackor o te, det är så gott med te o det dricker jag flera gånger om dan. Hur som helst så har jag fått ont i min högra rygghalva o sen känns det som att det är spänt i magen så jag är lite orolig nu för jag har inte tagit cellprov på många år. Det ska ju gå 3 år mellan varven men jag tog mitt 2011 så det är alldeles för längesen. Jag höll på att ringa  både till Mayakliniken o till Ryhov, jag skulle ta den som varade först, men jag kom inte fram på nån av dom. Men istället för att välja #1 så tog jag 2;an istället o då blev jag uppringd. Hon var lite snorken men jag fick i alla fall en tid till den 11;e februari kl 14. Om jag o Rohde mår bra så ska vi nog gå o äta på Rose Garden, men jag måste ta reda på vilka tider o priser dom har.

 

Jag ringde även till VC o ville ha en tid till MIN läkare men det får jag säkert inte för han har bara akuttider nu o mitt är inget akut, jag blir lite lack för jag vill verkligen ha min läkare, han litar jag på o han känner mig så väl nu, ja vi får se. Hoppas att det blir bra i alla fall så att jag slipper mina diarréer som jag har haft i många år.

 

Jag har funderar på min medicin som jag har fått till mina fötter, Neotigason vilka  biverkningar den har o jag har för mig att det stod nåt om förhöjda blodfetter, o nu när jag tittade så står det mycket riktigt det ...

 

Det är så mycket hela tiden o det tar så på krafterna. Min diarré kör slut på mig, värken är oxo jättejobbig men fötterna har blivit mycket bättre så jag hoppas nu inte att det blir nåt galet med proverna så jag måste sluta med medicinen. Jag får helt enkelt hålla tummarna o hoppas på det bästa. Håll gärna en tumme för mig..

 

Innan idag ringde min darling till mig, jag är så tacksam att jag har honom, jag önskar bara att jag kunde krama om honom när jag vill..

 

Nu ska jag försöka sova lite, hoppas att ni sover gott nu. Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

 

Här är biverkningarna ;

 

Mycket vanliga (förekommer hos fler än 1 av 10 användare):

  • torra, irriterade eller svullna ögon, vilket kan innebära problem med kontaktlinser. Har jag även sen innan, men det har blivit värre nu.

  • torr, irriterad eller rinnande näsa, näsblod Värre än innan.

  • muntorrhet, törst . Detta har jag sen innan man det har blivit värre.

  • torra eller inflammerade läppar, vilket kan lindras med fet salva. Klåda, håravfall, fjällning av hud på bl a handflator eller fotsulor

  • leverförändringar (visas vid blodprov)

  • ökad halt blodfetter (visas vid blodprov).

 

Vanliga (förekommer hos fler än 1 av 100 användare):

  • huvudvärk

  • inflammation i munslemhinnan, buksmärta, diarré, illamående och kräkningar

  • ömtålig hud som kan kännas klibbig, stickande känsla i huden eller utslag, hudinflammationer, hårförändringar, sköra naglar, hudinfektion runt naglar, hudrodnad

  • ledsmärta, muskelsmärta

  • svullna händer, anklar och fötter.

 

Mindre vanliga (förekommer hos fler än 1 av 1 000 användare):

  • yrsel

  • dimsyn

  • tandköttsinflammation

  • leverinflammation

  • sprickor i mungiporna, blåsor och hudinflammation (bullöst eksem), huden blir mer känslig mot solljus.

 

Sällsynta (förekommer hos fler än 1 av 10 000 användare):

  • muskelsvaghet, domning och stickningar i fötter och händer eller brännande, stickande eller blixtrande smärta.

 

Mycket sällsynta (förekommer hos färre än 1 av 10 000 användare):

  • förhöjt tryck i skallen

  • nattblindhethornhinneinflammation

  • gulnande hud och ögonvitor (gulsot)

  • skelettsmärta, förändringar i skelettillväxt.

 

Biverkningar utan känd frekvens:

  • infektion av vagina (s k svamp eller torsk)

  • försämrad hörsel, ringningar i örat (tinnitus)

  • hudrodnad

  • läckage från blodkärl, detta kan leda till allvarligt blodtrycksfall, ödem (svullnad på grund av vätska i vävnaderna) och chock (kollaps)

  • smakförändringar, blödande ändtarm

  • små, rödaktiga knölar på huden som lätt blöder (varbildande svulst)

  • direkt allergisk reaktion med symtom så som hudutslag, svullnad eller kliande hud, röda svullna ögon, täppt näsa, astma eller svårigheter att andas. Reaktionen kan vara liten till livshotande.

  • tappade ögonfransar (madaros)

  • nässelutslag

  • förtunnad hud

  • en allvarlig hudreaktion med symtom som utslag, blåsbildning eller flagnande hud (exfolativ dermatit)

  • förändringar i hur rösten låter (dysfoni)

 

Av Anneli Gustavsson - 12 januari 2019 01:41


Jag har haft tungt att andas ganska länge nu o det sista började det pipa/tjuta när jag andades så jag ringde i onsdags till VC o fick en tid redan till torsdagen.. Jag skulle vara där 14.45 men kom in redan 14.35 o var klar 14.50 så det gick undan. Det har aldrig hänt att jag har fått komma in tidigare..

 

Jag fick inte min läkare utan en annan läkare ,, Mattias o han var helt ok. Han lyssnade på lungorna o han hörde att det tjöt/gnisslade/visslade i dom, men det är ju så typiskt att det var nästan bra den dagen. Men så är det oftast när man går till läkaren, då mår man bra..

Sen lite senare när jag kom hem så blev det sämre igen, men han skrev ut lite medicin till mig.

 

 

Så nu ska jag puffa på igen. Det var min astma som var jobbig. Jag tänkte ju inte på att jag hade astma för jag är så van att det alltid är något, så det var läkaren som sa påminde mig om astman . Det kändes ju lite pinsamt, jaja det är ju som det är.

 

Jag har ju haft både bricanylen o pulmicorten innan men dom jag hade hemma var för gamla.

 

Det är inte klokt när man mår dåligt men inte tänker på det för man är så van att vara sjuk. Tänk om man kunde få må hyfsat bra ett tag så man  hinner ta igen sig. Allt detta tar på krafterna o jag känner mig så orkeslös o trött. Det är inte lätt för andra att förstå hur man har det o hur man känner sig.. 

 

Jag måste ta tag i en sak, få en tid till Min läkare med lite annat, bla mina diarréer o sen ska jag fråga läkaren på hudmottagningen om klådan som jag har. Den får jag av min nya medicin neotigason, som jag har för mina fötter. Mina fötter är ganska fina nu o jag hoppas att dom håller sig så, men jag vågar inte hoppas för mycket.

 

Nu ska jag försöka somna om igen. Hoppas att ni sover gott nu. Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24 25 26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Ovido - Quiz & Flashcards