Mitt Nya Liv

Alla inlägg under september 2018

Av Anneli Gustavsson - 18 september 2018 19:04


Har så fruktansvärt ont i mina sprickor som jag har fått under båda mina stortå.. Det är så konstigt för jag får allt sprickor på motsatt fot när jag väl har fått på den ena. Det kom först på min högerfot o sen på kvällen fick jag en på min vänsterfot.

 

Det gör så satans ont o jag har svårt att gå. O när man sträcker ut tårna så spricker dom ju upp direkt o det svider som eld.  Jag trodde att jag skulle slippa mina hemska sprickor nu men inte.

 

Jag sitter i fotbad nu med barnolja i ,, sen ska jag "torka" bort död hud o sen smörja in dom ordentligt.. Ja det gör jag hela tiden så det är inget nytt.

 

Tänk om man kunde få slippa dom här satans sprickorna ,, det förstör allt för mig o jag mår så dåligt..

 

Men innan i dag så beställde jag en sladd till mig o en till mamma ,, till mobilerna. 

 

 

 

Den här är mammas o den kostade 39 kr. 

 

Detta  blir min, jag ville ha en rosa =) Den kostar 79 kr.. Klart att min ska vara dyrast =)

Nu när jag köpte min nya mobil så var inte den sladden tillräckligt lång o det retar mig så därför beställde jag den här. Jag beställde från Fyndiq.

 

Min darling M ringde innan men han blev upptagen så han ska ev ringa en liten stund lite senare. Jag är så glad att jag har kontakt med honom, vi har känt varandra sen min son Marcus var liten o han har alltid haft en stor plats i mitt hjärta, jag älskar honom o har alltid gjort. 

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 18 september 2018 13:46


Det är väl tur att man inte bor i Hollywood det man har ögonen på sig hela tiden om hur man SKA se ut. Jo jag vet att det kanske inte är så för alla men för många spelar det stor roll.

Att komma dit o försöka bli något ja då måste man se bra ut om man inte har tur att träffa på en rik man som kan försörja en =)

 

 

Nä, skojar lite. Eller kanske inte =)

 

 

Jag själv har faktiskt funderar på att jag vill göra lite på mig själv. Bla botox i pannan för att minska mina migräner/huvudvärkar.. Sen tycker jag att jag har små överläppar så jag skulle vilja fylla ut dom, inte mycket inte så dom blir som ankor, utan att det ska se normalt ut.

 

 

Sen,, till det som har flyttat söder ut helt o hållet. Brösten.... Ja vad ska man säga? Det hör väl till att allt flyttar söder ut med åldern kanske men man kan ju göra något åt det.. Så ännu en gång googlade jag lite o gissa vad jag hittade =) Jooo en sida där man hittar allt,, Eriksbergskliniken . Dom har prislistor o allt så man kan sitta i lugn o ro o fundera på hur man vill göra o vad man vill göra innan man ringer dom, ja då har man ju redan tänkt igenom det.

 

 

Hmm ska de bli en injektionsbehandling  o fylla ut läpparna ? Det har jag velat i många år nu.

 

 

Det tål att tänka på.

 

 

Av Anneli Gustavsson - 18 september 2018 01:51


Idag fyller 2 underbara personer år.. Min morfar Erik o min granne Lasse,, båda två finns inte längre kvar hos oss men jag tänker på dom ofta o extra mycket idag på deras födelsedagar.

 

 

Grattis älskade morfar på din dag. Jag brukar tänka på dig o jag saknar dig faktiskt.

Jag blev glad när du ringde till mig o när vi pratade, vi fick en mycket bättre kontakt dina sista år o det är jag tacksam för.

Hoppas att du har det bra där du är ♥

 

Lasse, jag är glad att du flyttade hit så att jag fick lära känna dig, tråkigt bara att du inte längre finns kvar. Jag brukar tänka på dig o jag saknar dig ♥  

 

Ja två fina människor som inte längre finns kvar hos oss. 

 

Jag hoppas att ni båda har det riktigt bra där ni är. En dag ses vi igen, men jag hoppas att det dröjer länge till för jag har så mycket kvar här som jag vill göra..

 

Grattis På Eran Födelsedag ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 17 september 2018 16:17


Idag kl 04;40 ringde mobilen o det var dags att gå upp för att ta emot Chikita. Hon hade varit ute o gjort sitt så vi gick o la oss direkt o somnade så gott. 

 

När vi vaknade så fick hon sin mat o sen gick vi ut lite.. In igen för att bara ligga o mysa o ha det gott. Hon är en riktig liten mysis som ska krypa nära o gärna ännu närmre =)

 

Här somnade vi så gott =)

 

   

Hon är så rolig när jag pratar med henne, hon lägger ofta huvudet på sne för att hon ska höra bättre =)

 

   

Chikita,, det är dags att gå ut lite.. Nä, hon vill inte gå ut,, hon vill ligga kvar o ha det skönt.

 

   

 

Det har gått bra idag med henne, ja jag väntar mig inget annat heller. Vi är ju så vana vid varandra nu o det känns jättebra.

 

Igår blev jag så sugen på taco-chips, taco sås o riven ost. In i ugnen tills osten har smällt o sen är det bara att njuta.. Jag tar den starka taco såsen så det blir lite schwung i det..

 

       

Bailys kommer in på korta o snabba besök innan han springer ut igen. Det gick undan men jag fick några snabba o suddiga bilder på honom..

 

Det är något som är skumt med min ugn.. Jag har satt på den på 225 gr o det var för drygt 20 min sen o den har inte kommit upp i det än. Det är ju en ny spis jag har ,, men det hände något igår när jag skulle stänga av ugnen, den hakade upp sig så jag kunde först inte stänga av den o sen fick jag ta i lite o då gick det. Det verkar som att det har hamnat på fel hack sas.. 

Får se hur det blir nu.. Ska gå ut o kolla det igen ,, funkar det inte så får jag ringa NkBo i morgon så får dom fixa det.

 

Oj, solen tittar fram nu,, underbart men det är inte tillräckligt för att sola.. Saknar solen.

 

Ha en fin kväll .. Puss I Pannan ♥

 

Av Anneli Gustavsson - 16 september 2018 20:42


Jag har inte mått bra idag, jag har haft sån konstig värk i bröstryggen, axlarna o ner på framsidan. Fick även ont i ryggen så jag har försökt sova lite idag men har inte kunnat göra det. Hade början till migrän men den hann jag stoppa som tur va..

 

Det har varit skitväder idag o det kanske är därför som jag har haft o har så ont i kroppen.

 

Det började regna när jag gick bort till Rohde. Jag hade med mig en golvlampa som hon fick låna, jag behöver den inte nu. Hon ska ha den när hon sitter i sin gungstol o läser, hon ser ju inte för det är för mörkt för henne där.

 

Jag hjälpte henne att shoppa lite på Wish, hoppas att det passar som hon har skickat efter nu, det gör det säkert. Dom är ju inte omöjliga med att återbetala om det skulle vara så.

 

Hon hade bakat äppelpaj så det bjöde hon på med vaniljsås till, det var så gott. Jag skulle tagit kort på det men vi hann äta upp nästan allt..

 

 

Detta är vad som blev kvar,, nu har hon lite att äta inatt när hon inte kan sova =)

 

Jag provade min nya mobil lite,, men bilderna blev så suddiga.

 

     

Bailys njuter av sin skinka som han alltid får. Jag har köpt ny till honom + mer grädde. Han äter mig ur huset hahaha.. Nä då, klart att han ska ha det bästa, precis som Teddy o alla våra andra katter, Snobben, Zimba o Fridolf.. Kommer inte ihåg vad dom andra hette.

 

     

Jag gillar inte att bilderna blev så suddiga. Jag får kolla över min kamera i mobilen, öva lite på att ta kort. Den är ju så ny o det fanns mer funktioner i den här så det är kul att utforska.

 

Nu ska jag snart lägga mig för jag ska upp 04;40 o ta emot Chikita. Jag ska ha henne månd, tisd o fred... Det var ett tag sen jag hade henne så det ser jag fram emot.

 

Nu när jag gick hem från Rohde så var det så mörkt,, det är inte roligt för jag vill ha kvar sommaren med allt vad den tillhör.

 

Hoppas att ni har haft en bra helg där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

På tv;

 

A Lot Like Love
Kanal 11 idag 20:00 - 22:05


Lovelace
Kanal 11 idag 22:05 - 23:50.



 

 

Av Anneli Gustavsson - 15 september 2018 20:15


Idag har det inte varit nån direkt rolig dag pga värken, men den har ändå varit rolig för att jag är så glad i min nya mobil

 

 

bild från nätet

 

Nu har jag äntligen fixat klart allt, ja ok jag har väl inte riktigt koll på aviseringarna,, hur dom ska låta för nu låter alla likadant som när jag får sms,, men det ska jag väl klura ut,,, snart.

 

Jag valde att inte kopiera in allt från min gamla mobil utan laddade ner alla appar var för sig o likadant med mina kontakter, dom har jag skrivit in en o en så det har tagit sin lilla tid.

 

Har även fixat med mitt bank-id,,, själv,, javisst är jag duktig =) Swish funkar oxo för jag har skickat över pengar till mamma för hennes klädesplagg som hon lämnade tillbaka o fick pengar för.. 

 

Har mest legat i sängen o försökt slappna av men har inte kunnat sova nåt.. Bailys kommer o går som  han vill. Men nu ville han in o äta så nu får han vara inne för natten. Han har varit ute jättelänge idag.

 

Det är inte nåt speciellt på tv;n i kväll, det är en film i alla fall på 

 

Allt för min syster. 
TV4 idag 23:35 - 01:50

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 15 september 2018 17:06


Lider du av kronisk trötthet och muskelvärk? Du kan ha fibromyalgi. I Sverige är ungefär en kvarts miljon drabbade. Majoriteten (85-90 %) är kvinnor. Tyvärr kan den här kroniska sjukdomen vara väldigt svår att bota.


Först trodde forskare att patienterna bara inbillade sig symptomen. På grund av detta klassificerades fibromyalgi som en psykosomatisk störning. Det betyder att läkare trodde att patienterna inbillade sig sjukdomen.

Människor världen över klagar på smärta i axlar, nacke, ben och rygg. Fram tills nyligen kunde forskare inte hitta orsaken till smärtan.


 

Nu visar forskning att fibromyalgi inte sitter i huvudet. Det är nämligen en sensorisk nerv inom blodkärl i handflatan som orsakar det.

 

En ny studie som utfördes av forskare från Integrated Tissue Dynamics fokuserade på fibrer i handflatan som hanterade blodflöde. Dessa fibrer är också ansvariga för smärta och beröring.


 


Forskarna utförde en andra studie för att bekräfta resultaten. De ville se patologin av blodkärlen. Teamet samlade stickprov från kvinnor med fibromyalgi. I dessa stickprov upptäckte de en ökning av nervfibrer på olika ställen inom blodkärlen.

 

Nerverna befinner sig på shunts som reglerar kroppstemperaturen genom att bestämma hur mycket blod som flödar genom kroppen. När kroppen är varm får de blodet att flöda mot hudens yta för att göra sig av med värme.


När kroppen är kall öppnar de upp igen. Det hjälper ådrorna att förvara värmen runt vitala organ, så fötterna och händerna börjar bli kalla.

 

 

 

Huvudforskaren i studien var dr Albrecht. Han upptäckte att överflödiga sensoriska förändringar kan leda till att de som lider av fibromyalgi upplever smärta i händerna.


Sensoriska nervfibrer ansvarar för att öppna upp shunts. De är väldigt aktiva när det är kallt, vilken kan leda till mer smärta för fibromyalgi-patienter.


Under studien kom forskningsteamet fram till ännu en slutsats.Händer och fötter har oftast mer blod än de faktiskt behöver. De fungerar som en blodreservoar som kan skickas till resten av kroppen. När de inte fungerar som de ska regleras inte blodflödet ordentligt.

 

 

 

Dr Rice är ordförande av Integrated Tissue Dynamics. Enligt dr Rice kan blodflödet från händerna ha en negativ inverkan på blodflödet till musklerna. Det här kan vara huvudorsaken till muskelvärk och trötthet som fibromyalgi-patienter lider av.


Nya forskningar upptäcker äntligen vad som ligger bakom fibromyalgi. Tack vare den här forskningen kan fibromyalgi-patienter hitta rätt behandling istället för att förlita sig på antidepressiva och smärtstillande medel.


De goda nyheterna är att du inte är galen.Om du har fibromyalgi sitter det inte i ditt huvud. Fibromyalgi orsakas definitivt av förändringar i kroppen.

Vad leder till fibromyalgi?

 


Läkare är inte helt säkra på varför sensoriska nervfibrer börjar förändras. I nuläget tror de att olika faktorer bidrar till det.

Genetik


 


Fibromyalgi är ärftligt. På grund av detta kan det finnas en genmutation som gör att någon har lättare för att få den här kroniska sjukdomen.

Infektioner

Forskare är nu säkra på att vissa infektioner kan trigga fibromyalgi.

Känslomässig eller fysisk trauma

I vissa fall uppstår fibromyalgi efter ett fysiskt trauma, till exempel en skada eller bilolycka. Psykisk stress kan också spela en stor roll och utlösa sjukdomen.


Även om forskare gör stora framsteg vad gäller orsaker behöver patienter fortfarande ta hand om kroppen. Vissa livsstilsförändringar kan hålla fibromyalgi i schack.


Försök att minska din stressnivå om du vill hålla fibromyalgin under kontroll. Om du inte kan göra dig av med varenda källa till stress kan du testa tekniker som mindful breathing, yoga eller meditation för att hantera stress.

 

Trötthet är ett säkert symptom på fibromyalgi och därför är det viktigt att få tillräckligt mycket sömn. Att äta nyttigt och motionera regelbundet kan också hjälpa. Även om det kan göra ont att träna i början lindrar det fibromyalgin på lång sikt.

 

Sprid medvetenhet och berätta för alla vad som orsakar fibromyalgi.

 

Vårt innehåll skapas efter bästa förmåga, men det är av allmän karaktär och kan inte ersätta en individuell konsultation med din läkare. Din hälsa är viktig för oss!

 

 

Av Anneli Gustavsson - 14 september 2018 21:30


Idag vid 13 tiden åkte jag o Rohde in till stan för att äta på restaurang Basilika.. Det var 1 månad sen vi var där o åt så både jag o Rohde har längtat tills idag.

 

 

 

Jag började med lite wokat o olika kyckling tjosan,, gott som tusan.

 

 

Rohde njöt av maten.

 


 

 

Det blev även sushi,, o vet ni vad ?? Jag lärde mig att äta med pinnar,, så kuvligt. Men jag tycker inte om träsmaken,, det är likadant när man ska äta glass med träpinne,, jag ryser men det gick jättebra med pinnarna så det ska jag äta med nästa gång oxo =)

 

 

Sen blev det mina älskade räkor o sötsur sås.. Det fanns nåt knyte med en räka i o den ville jag prova, kommer inte ihåg vad det heter men tvi ,, det var inget gott. Sån konstig konsistens så den fick jag faktiskt spotta ut i servetten.. 

 

Vi avslutade med mjukglass, friterade bananer o melon.. Det var lite tråkigt för den friterade bananen var rätt så seg så den var inte lika god som första gången.. Sen blev jag så mätt så att jag kunde inte äta upp varken glassen ,, melonen eller bananerna. Jag kunde knappt dricka upp min cola.

 

Allt var så gott, vi satt där i nästan 2½ timme o bara njöt. 

 

Rohde fick rabatt bara för att hon är pensionär o jag frågade om jag oxo fick det ,, men jag har ju "bara" sjukpension så det gills inte men det gjorde inget. Jag sa vem jag var o då kände hon igen mig från instagram o fb,, lite roligt när dom gör det =)

 

   

Titta här,, här har dom en hjärtstartare,, jättebra ifall det skulle hända något.

 

Efter restaurangen åkte vi upp till Asecs för att shoppa lite. Jag skulle lämna tillbaka lite saker som mamma hade köpt o sen skulle jag till Telenor för att hämta ut min nya mobil.

 

Den är så fin o den är något större än min gamla o det är bara bra för jag vill ha en stor mobil.

 

 

En samsung galaxy S9+  ,, lila o fin.. Så nu håller jag på att installera alla appar var för sig, jag ville inte föra över dom från min gamla mobil utan jag ville ha det lite "snyggare" o renare än på den gamla så nu har jag att göra =)

 

Jag fick även ett nytt kontantkort som varar i 1 månad med fria samtal, sms, mms o 5 gb surf.. Inte illa,, men då är det ett nytt nummer men det gör ju inget för det kan jag ju använda ändå..

 

Nu har Bailys kommit in så nu ska jag faktiskt ta o lägga mig. Jag har sån fruktansvärd värk o har haft hela dagen.

 

Vi har varit på ; Restaurang Basilika,, Asecs,, Rusta,, Blomsterlandet o Ica Maxi. Sen åkte vi hem, lastade in Rohdes varor, hem o ställa in bilen, plocka in mina varor o ta in katten. Bailys kom o mötte mig,, mjauade o pratade ända tills vi var inne o han hade fått sin mat. Jag har köpt skinka o grädde till honom, det får han varje dag.

 

In o fixa med min mobil, sitta o skriva detta så nu är jag helt slut.

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute, det har jag haft. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15 16
17 18 19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Ovido - Quiz & Flashcards