Mitt Nya Liv

Alla inlägg under juli 2018

Av Anneli Gustavsson - 15 juli 2018 18:07


Igår var jag bjuden till syrran för att gratulera Sanna o vinka av lillan,, Tilda som ska åka till USA som au pair i 1 år. 

 

 

Tyvärr fick jag ingen bra bild på Sanna ♥

 

Min kära svåger ♥

 

   

Jag tycker inte om färs men den här hamburgaren var riktigt god.

 

Tilda - USA ♥

 

   

 

Tilda ställde snällt upp på en sista bild innan jag gick hem igår. Hon skulle ut med sina vänner..

 

Nu har vi grattat Sanna o som sagt va vinkat av Tilda så nu ses vi inte på 1 år,, inte mer än via nätet.  

Det var trevligt att även få träffa Sannas svärmor som var här på besök, hon sov hos mamma så dom har tjattrat på om allt =)

 

Jag har som vanligt mycket värk i hela kroppen men även fötterna så därför fick jag åka hem tidigare igår från kalaset. Natten har varit hemsk på alla sätt o vis. 

 

Jag har suttit lite i solen idag det har varit jättevarmt o skönt.

 

 

I vanlig ordning så har det varit +51 i solen o i lä, det går ju åt lite extra vatten. Men jag tycker att det är skönt, jag njuter.

 

Nu sitter jag med fötterna i fotbad, bara vanligt vatten. Ska strax in o duscha så jag får se hur det går med fötterna om jag måste fila till dom lite men den fina sidan.. Man ska ju inte hålla på att fila fötterna för då motarbetar huden sig själv o bygger på mer hud som gör att det torkar o går sönder. Jag AVSKYR mina fötter dels för hur dom ser ut o mest för hur ont jag har. Den som aldrig har haft sprickor under fötterna kan inte sätta sig in i hur satans ont det faktiskt gör.

 

Nä nu väntar duschen. Hoppas att ni kan njuta av den underbara värmen. 

 

Var rädda om er o varandra. Puss I Pannan ♥

 

ANNONS
Av Anneli Gustavsson - 14 juli 2018 22:37


 Mördaren Kristofers Kastellanoss som har varit på rymmen i två dagar efter att ha smitit under en transport är nu internationellt efterlyst.

 

Samtidigt misstänker polisen att han kan ha siktet inställt på Stockholm.

 

– Förr eller senare kommer han fastna i nätet, säger Jan Materne, vakthavande befäl på polisen region Bergslagen.

 

25-årige Kristofers Kastellanoss är dömd till 14 års fängelse för knivmord. Han skulle flyttas mellan en rättspsykiatrisk klinik i Göteborg och häktet Salberga i Sala när han lyckades fly under en kisspaus.

 

Sedan dess har det pågått en febril jakt på honom i trakten kring Finnerödja och Laxå där han försvann.

 

Nu meddelar polisen att letandet i södra Örebro är avblåst och att det pågår en process för att Kristofers ska bli internationellt efterlyst.

 

–Det är inte bara en knapptryckning. Det är inte klart om den internationella efterlysningen har trätt i kraft än, säger Jan Materne, vakthavande befäl på polisen region Bergslagen.

 

Enligt Jan Materne finns det trots efterlysningen inget som tyder på att Kristofers faktiskt har lämnat landet.

 

– Han är dömd för mord vilket är det grövsta brottet vi har. Han ska ju inte kunna åka utanför landets gränser och vara säker.

 

Samtidigt tror polisen att Kristofers kan befinna sig eller vara på väg till Stockholm.

 

– Han är hemmahörande i Stockholm så det skulle kunna vara en indikator. Men han kan befinna sig varsomhelst.

Jan Materne tror att Kristofers Kastellanoss förr eller senare kommer åka fast.

 

– Varje enhet har ju bilder på honom, just nu är nationellt efterlyst. Men vi har ingen konkret adress eller område att söka i. Det pågår en allmän spaning bland våra poliser.

 

– Jag tror inte han kommer dyka upp i vår region, han dyker upp någon annanstans, förr eller senare kommer han nog fastna i nätet.

 

Läs mer;

Rymmaren Kristofers Kastellanoss kan lida av allvarlig psykisk störning

 

 

 

 ANNONS
Av Anneli Gustavsson - 13 juli 2018 20:56


Natten har varit ganska snurrig. Jag har ju mina rutiner när jag lägger mig o när jag ska sova. Jag har min vattenflaska står jämte mig på sängbordet o mina dosor ligger på sängen brevid mig. Förr så ställde jag tv;n på timer när den skulle stängas av men nu har jag lärt mig att somna utan att tv;n är på. När jag stänger av den så lägger jag dosorna jämte mig i sängen o där ligger dom hela natten. 

 

Jag vet att jag har vaknat flera gånger i natt, dels för att gå på toan men det kommer jag knappt ihåg så jag är glad att jag inte somnade o trillade av toastolen som jag har gjort flera gånger.. Sen har jag fipplat med tv;dosorna, varför vet jag inte, jag kommer inte ihåg det så mycket heller. Men dom låg i alla fall på sängbordet o min vattenflaska stod på golvet o där har jag aldrig ställt den + att tv;n var på.

 

Upp o ta treo för jag hade sån skallevärk igen, jag vet inte hur länge den har hållit i sig nu ?

Det är så jobbigt för det tar på krafterna. Det är nåt som inte stämmer med mig o min värk, minnet mm.

 

Hur som helst så har jag varit på puva-bad nr 3 idag o det gick bra. Jag fick plåster på några av mina sprickor o sen lindade hon in fötterna..

 

 

 

Jag tycker att fötterna är svullna på mig, det brukar dom inte vara. Jag har ont i fötterna, i hela fötterna o i sprickorna. Hoppas att det ska bli bättre med mina puva-bad.

 

Åkte ner till Biltema o köpte dubbelhäftande tejp till mig o mamma,  hoppas att det håller mina krokar som jag har mina halsband hängandes på.. Det andra som jag köpte var värdelöst så det funkade inte.

 

Hem till Ica o handla lite, charken var stängd pga sjukdom, typiskt jag som ville ha min texmex skinka.


 

Jag hade lite mat kvar som jag värmde på på spisen, men jag kände hur det började lukta, en stickande rök så jag tittade då hade jag lagt mina bomullshandskar på ena plattan ,, jag såg att dom låg där o det var inte den plattan jag skulle använda utan den andra, men jag råkade sätta på FEL platta så det började brinna i handskarna,, snabbt skölja dom under kranen.. Det luktade starkt ett bra tag efteråt, men jag förhindrade en "storbrand" =)  Jag vet inte hur jag bär mig åt..

 

Nu i kväll har jag varit hos Rohde en stund o sen hem o duscha. Jag fick plocka bort mina plåster på fötterna för dom hade nästan lossnat helt, det är bara skitgrejer som inte fäster.

 

Nu ska jag lägga mig o titta på filmen som är på trean, det var visst nån annan oxo på en annan kanal så jag får se vilken det blir.

 

I morgon blir det lite "kuvligt" igen,, mer om det då =)

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra.

 

Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

Av Anneli Gustavsson - 13 juli 2018 17:15


I går hade jag en fantastik dag. Ja ok, den började inte så bra men mitten av dagen var jättebra..

 

 

Lilla Tilda ska ju åka till USA o jobba som au pair i 1 år så mamma bjöd oss alla på Piren. Vi var 15 stycken, 3 av dom var barn..

 

 

Självklart mina små huliganer ♥

 

Jackieboy ♥

 

   

Vi åt gott o hade det trevligt, maten var god o jag beställde panerad rödspätta, jag fick inte ett endaste  ben så jag var supernöjd =) Jag får alltid ben i fisken även om det Inte ska vara ben..

 

Det är alltid roligt att träffa Sanna, hon bor ju i Stockholm nu.

 

     

Går bort till den näst längsta soffan ,, har jag för mig =)

 

 

Min kära svåger ..

 

 

Nyfiken =)

 

 

Alla är med på bilden förutom jag o Inger.

 

 

Undra hur det ser ut på andra sidan =)

 

   

Markus o Sanna = Kärlek ♥

 

   

Min älskade systerson Linus o Adam.

 

     

Paddel paddel =)

 

   

En glass kanske =)

 

     

Vad fin Liam är ♥

 

   

Tuffingen Jack ♥

 

 

Mamma tar kort på folket o den lååånga soffan =)

 

Liam filosoferar ♥

 

   

Alla är mätta o belåtna. Barnen, sonen o svärdottern Nina ♥

 

 

Min goa svärdotter ♥

 

 

Lilla mamma ♥

 

 

Resten av gänget =)

 

 

Hahaha ja Jack är galen =)

 

     

Choklad till efterrätt =)

 

   

När vi hade ätit så åkte vi till Plantagen. Dom blåa orkidéerna är jättefina, men när den har tappat sina blommor o dom blommar om igen så är dom inte blåa längre, så det är dyrt att betala för den blå färgen.

 

 

Stannade till på Rusta o handlade lite. Barnen ska få godiset o jag tar resten.

 

Jag köpte även 2 paket Belgiska jordgubbar, dom var goda men vissa smakade bara vatten, annars brukar dom Belgiska vara goda.

 

   

Jag köpte en ny matta för 10 kr, men jag blev inte så nöjd med den men den får stanna kvar ett tag i alla fall =)

 

Ja gårdagen började inte bra, mitten var super o sista delen av dagen blev inte rolig.. Jag hade sån värk i hela kroppen, även fötterna värkte.

 

 Tack  ä l s k a d e  mamma för att du bjöd oss  a l l a  på mat

 

 

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - 13 juli 2018 13:45Kära vänner, det är dags att påminna om min insamling till Barncancerfonden. Det är snart dags för pension o sen efter det kommer lönen för dom som får det.
 
 Skänk gärna en slant, det betyder så mycket
 
 Dela gärna min insamling så den sprids
 
Ni hittar insamlingen HÄR,, eller på höger sida på min blogg.
 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Av Anneli Gustavsson - 13 juli 2018 13:27


Många oroar sig varje gång kalendern visar att det är fredagen den trettonde. Här är allt du behöver veta om den fruktade otursdagen.

 

Det är återigen fredag den trettonde. Den där otursdagen som alla är livrädda för. Men låt oss reda ut lite saker så kanske du kan lugna ner dig en smula. Eller inte....

 

 

Bild: W.J.Pilsak/Wikimedia

 

Känns det som att allt bara går skit? 

 

Varför är det en otursdag?

 

Givetvis tros det finnas en historisk anledning till att just fredagen den trettonde anses vara en dag där oturen härjar fritt. Men sanningen är att det egentligen handlar om två skilda saker: siffran 13 och dagen fredag. 

 

Talet 13 kan kopplas till bibeln eftersom lärjungarna som satt runt Jesus vid sista måltiden var vadå? Jo, tretton stycken. Och den som satt som nummer tretton var givetvis Judas som förrådde Jesus. Det slutar inte där. 

 

 

Wikimedia

 


Även inom nordisk mytologi finns en berättelse om guden Loke som var den 13:e gästen och lurade en annan asagud – nämligen Höder – att skjuta sin bror. Siffran har följt med oss i tron att den bär på otur.

 

Exempelvis finns det aldrig en trettonde våning på hotell.

 

När det kommer till varför dagen fredag har dålig rykte återvänder vi till bibeln och dagen då Jesus blev korsfäst. Spoiler = det var på långfredagen. 

 

Sen finns det fler teorier som kan kopplas till gamla folksagor så exakt varför vet vi inte. Det vi vet är att dagen anses föra med sig otur. 

 

Men varför kopplas de två sakerna ihop?

 

Troligtvis så skedde det så sent som på 1970-talet när Thomas L Lawson skrev boken "Friday, the Thirteenth".

Och sen kom ju filmserien med Jason som bar datumets namn med start år 1980 och där etsade sig fenomenet fast i allas hjärnor.

 

 

Paramount

 

 

Men går folk verkligen på det här?

 

Även om man säger att "det bara är skrock" så finns det faktiskt forskningsunderlag på att människor undviker att ta stora beslut på fredagen den trettonde.

 

Enligt National Geographic är det extremt ovanligt att köpa hus, att resa eller att investera i aktier på den dömda dagen.

 

Enligt historikern och samhällsvetaren Donald Dossey så förlorar handeln mellan 800 och 900 miljoner dollar varje gång datumet står i kalendern. 

En annan forskare, Jane Risen vid University of Chicago Booth School of Business, kom fram till att även folk som anser sig vidskepliga också påverkas av "otur".

 

Om man då sagt att "man absolut inte kommer hamna i en bilolycka" känner man att man måste skaka av sig den obehagliga känslan. Exempelvis försöker man då "göra sig av med oturen" genom ritualer som att knacka i bord eller spotta tre gånger.

 


Läskiga saker har faktiskt hänt

 


Kanske var det bara omständigheter men det har hänt riktigt obehagliga saker på just det här ökända otursdatumet. För att räkna upp några saker så började kryssningsfartyget Costa Concordia sjunka på datumet 2012 där över 30 personer omkom. 

 

 

Cezary Piwowarski/Wikimedia1989 skedde den näst största börskraschen genom tiderna, 1952 försvann ett svenskt militärplan som visade sig ha skjutits ner av Sovjetunionen och 1996 sköts Tupac Shakur till döds av ett förbikörande gäng i en bil. 

 

Samtidigt för det med sig något positivt

 

Även om folk av rädsla undviker att leva fullt ut så för det faktiskt med sig något positivt.

 

2008 koett statistikcenter i Nederländerna i en studie fram till att det sker färre trafikolyckor och färre brandolyckor på det här datumet.

 

Sker det ändå fler olyckor i Sverige?

 

Enligt svenska Myndigheten för samhällsskydd och beredskap sker inte fler olyckor i Sverige på fredagen den trettonde. Värst av alla datum i kombination med en fredag är faktiskt den sjätte. Överlag sker också fler olyckor på helger än på vardagar.

 

Så antagligen är faktumet att det är en otursdag väldigt överdrivet. Men samtidigt kanske det är bra att ta det lite chill?

 

 

Av Anneli Gustavsson - 12 juli 2018 20:52


https://nyheter24.se/nyheter/911100-den-forrymda-fangen-fortfarande-pa-fri-fot-det-har-vet-vi  


Tidigare idag fick polisen larm om att en person rymt från kriminalvårdens transport utanför Laxå. Mannen är enligt SVT dömd för knivmord. Polisen har kallat in helikopter i sökandet efter mannen, men än är han inte hittad.

 

 

Kriminalvårdstransporten ska enligt polis ha varit på väg från en rättspsykiatrisk klinik i Göteborg till häktet Salberga i Sala. 

När de stannade nära Laxå strax efter klockan 11.30 på torsdagen för att rasta, ska morddömda 25-åringen Kristofers Kastellanoss ha sprungit iväg från transporten och ut i skogen. Ingen personal lyckades komma ifatt honom.

 

 

Kristofers Kastellanoss dömdes i april till 14 års fängelse för mord. Bildkälla: Polisen

 

– Kriminalvården larmade oss och berättade vad som hade hänt. Vi satte igång att leta direkt med de resurser vi har, helikopter och så, säger Jörgen Westlinpresstalesperson från polisen till Nyheter24.

Mannen kan uppträda desperat.

 

Vid 16-tiden idag hade polisen ännu inte lokaliserat mannen trots de stora resurserna med helikopter och hundpatruller. Polisen uppger inte om mannen är betraktad farlig för allmänheten men enligt Christina Hallin, presstalesperson för polisen, kan mannen uppträda desperat, skriver SVT.

 

– Han ska inte ha betett sig aggressivt i samband med rymningen, säger Hallin till SVT.

Men Ketty Axelsson, 65, som bor i närheten berättar för Aftonbladet hur mannen sprang förbi hennes hus.

 

– De berättade att han knuffade omkull kriminalvårdaren innan han sprang iväg, säger Ketty.

Ännu inte hittad.

 

Ännu inte hittad

 

Vid 19.00 tiden på torsdagen ska mannen fortfarande inte vara hittad.

– Vi har sökt hela dagen i området kring han försvann, men har inte haft någon lycka än så länge, säger Westlin till Nyheter24. 

 

Speciell utredning inledd

 

– Vi ser mycket allvarligt på det inträffade. Vi har omedelbart inlett en incidentutredning, säger Claes Nöjd från Kriminalvården till SVT.

 

Claes fortsätter:

– Vi gjorde en säkerhetsbedömning av klienten och utifrån den planerade och bemannade vi transporten. Att stanna transport utanför skyddat område görs endast i nödfall. Varför det skedde den här gången får utredningen visa.

 

Dömd mördare på fri fot

 

Den förrymda mannen är i 25-års åldern, ska vara handfängslad, vara iklädd Kriminalvårdens kläder och vara barfota, uppger polisen. Han ska nyligen ha blivit dömd till 14 års fängelse av tingsrätten för knivmord, enligt SVT. 

 

Under dagen har anhöriga till offer informerats.

 

– Detta borde inte vara möjligt, säger Evin Cetin, som företräder offrets anhöriga.

Mannen dömdes tidigare i år i april till 14 års fängelse för mord. Domen är överklagad till Svea hovrätt. Han är under tiden häktad och var i det sambandet med på fångtransporten. Anhöriga till offret ser allvarligt på händelsen och undrar hur det här har kunnat hända.

 

– Det är synnerligen allvarligt att en fånge som är dömd för mord i tingsrätten ens haft möjligheten att kunna rymma. Detta borde inte vara möjligt. Vi följer utvecklingen noggrant och inväntar utredningen avseende hur rymningen har kunnat äga rum, säger Cetin till SVT.

 


Aftonbladet skriver att polisen varnar personer i området för att mannen är farlig och man vill undvika en gisslansituation. Enligt polisen kan han uppträda aggressivt och hotfullt.Kisspaus

 


Nya uppgifter till Aftonbladet menar att transporten stannade för att den 25-åriga mannen behövde kissa, och då rymde han.Artikeln uppdateras

 

 

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - 12 juli 2018 12:28


Strax efter 5 vaknade jag av värkande skalle o då hade jag inte sovit mer än några timmar. Det var bara till att gå upp o ta lite treo o sen försöka somna om. Kunde somna ganska fort igen tack o lov. O när jag vaknade så var det inte så farligt med skallen men resten av kroppen är inte rolig alls. Nu har jag tagit mina värktabletter så nu hoppas jag att dom gör lite nytta för nu ska jag snart åka iväg på nåt roligt..

 

Håll tummarna att det blir en härlig dag. Mer om det sen =)

 

Puss I Pannan ♥

Translation In Your Language

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Annelis Insamling Till BARNCANCERFONDEN

Jag har startat en ny insamling.. Den förra fick jag in 4.155 kr. Skänk gärna en slant. Klicka på bilden så kommer du dit. 

Pengarna går DIREKT TILL BARNCANCERFONDEN.

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Instagram

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

Bloglovin

Blogkeen

Mitt Nya Liv

SMSAKÄMPA 1976 till 72900 SÅ SKÄNKER NI 50 kr

COPYRIGHT BY ME !

       

booked.net

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Besöksstatistik

Besöks Statistik

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

IN THE ARMS OF AN ANGEL

Don't Say Goodbye

Fråga mig

29 besvarade frågor

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Spåra IP-Adresser

Arkiv

WEBDESIGN

Free counters!

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

COLOURPICTURE

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Besökare


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se