Mitt Nya Liv

Alla inlägg under juli 2018

Av Anneli Gustavsson - 24 juli 2018 13:19


I lördags var jag o mamma o gratulerade lille Jack som hade fyllt 6 år. Han har väntat på sina paketer, men dom var borta på semester när han fyllde.. Han hoppade högt, stojade ,, kramade om mig o sa fammoo äntligen..

 

Så fort vi kom in så fick han öppna sina paketer, han blev glad för dom, särskilt pengarna =)

 

Han gillde den här tröjan.

 

   

Men fammoo, den är ju för stor.. Ja men det är den storleken han ska ha, den krymper nog lite i tvätten, annars var den fin.

 

Den var cool =)

 

   

Tack fammoo, jag älskar dom här.

 

 

Jag vet att det är pengar säger Jack ..

 

Klart att det var pengar i kuvertet =)

 

 

Ser du hur fort jag kör. Den här fick han av farfar som kom förbi med barnens farbröder.

 

   

Going ♥

 

 

Going ♥

 

Självklart får ju även Liam lite pengar när lillebror fyller år. Jag kan inte bara ge till en utan den andre får oxo nåt litet. Liam fick 50 kr.

 

   

Lite godis är ju gott oxo.

 

Dom bjöd på något nytt som jag aldrig har ätit, det bar riktigt gott. Det var nån slags rulltårta med en stuvad kasslegegga med sallad. Till kaffet fick vi en rulltårta, gott gott.

 

Stannade ett par timmar. Medans vi var där kom ju som jag skrev innan farfar med farbröder kom. 

 

Det är alltid mysigt att få umgås med barnen o lilla familjen.

 

Nu ska jag iväg på Puva-bad nr ? Har tappat räkningen =)

 

Ha en fin dag där ute. Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 23 juli 2018 16:01


Jag håller på att städa min garderob o det är hur mycket skit som helst så jag har inte kunnat gå in där utan bara slängt på hög men nu blev högen så stor så det gick inte mer.

 

Jag hittade en låda med Marcus Mina första år.. Bla så läste jag om hans första ord. Det är lite roligt att ha sånt att gå tillbaka till. Jag ångrar att jag inte skrev upp mer än vad jag gjorde men jag trodde att jag skulle komma ihåg allt,, tji vad jag bedrog mig o vad lessen jag är för det.

 

Men här är några ord ;

 

Ma - Mamma

Titta

Pa - Pappa

Hej

Momo - Mormor

Fafa - Farfar

Mom - Kom

Tyst

Sissa - Sitta

Schissa - Kissa

Llia - Mia

Llia - Pia

Linna

Ma - Blomma

Pampa - Lampa

Gass - Glass

Btatten - Vatten

Sass - Saft

Yss - Usch

Blää

Kocko - Skor

Kocka - Klocka

Babö - Bok

Bebi - Bebis

Kiche - Kisse

Ajaj

Tatt - Tack

Båsa - Blåsa

Kakäm - Tandkräm

 

Marcus pata fonen - Marcus prata i telefonen

Äska mamma - Älska mamma

 

Tänk vad dom kan få ihop det i deras lilla huvud. Jag skulle ge vad som helst för att få höra detta igen o för att få hans underbara knubbiga kramar som nästan stryper mig för dom var dom bästa =)

 

Att få känna sig behövd o älskad, finns det något bättre ♥

 

Av Anneli Gustavsson - 22 juli 2018 18:32


 

När jag tittade in på facebook innan så får jag se att Mr Bean har dött. Många är chockade o skriver hjärtan samt R.I.P ........... 

 

Men ligger det nån sanning i detta ? 

För ett tag sen såg jag att Mannen som talar med hundar Cecar Milan hade dött men det var ingen sanning i det o det är livsfarligt att föra sånt vidare. Hur känner han o hans familj sig inte ? Det måste vara hemskt.

 

Nu kollade jag om detta stämde med Mr Bean o det gör det INTE. Folk är så snabba med att dela falska nyheter så det är skrämmande.. 

 

Tänk om någon skulle dela en nyhet om nån i deras familj ? Jag hade gått i taket, man måste ta reda på om det stämmer ...



 


Så detta är alltså ett HOAX,, ett vidrigt skämt.


Han skulle ha dött i bilkrasch när han utförde ett stunt.. 

 

Ni kan läsa om det HÄR.

 

 

Av Anneli Gustavsson - 22 juli 2018 15:45


 


Idag fyller lilla mormor år, hon skulle blivit 94 år om hon hade fått leva.

 

Jag var så liten så jag kommer tyvärr inte ihåg henne, men jag önskar att jag hade fått lära känna henne för det är så många som pratar gott om henne.

 

För några år sen tog jag hennes namn så nu heter jag oxo Mary o det känns bra. Nu har jag både mammas o mormors namn..

 

Hon har det bra där hon är nu men många saknar henne o jag önskar att jag kunde få krama om henne o önska henne en underbar födelsedag.

 

Jag tror o hoppas att hon ändå ser detta o vet att vi tänker på henne.

 

♥ Grattis Älskade Mormor ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 20 juli 2018 16:16


I tisdags åkte jag till hudmott igen för puva-bad nr 4. Det drog ut på tiden för hon var ensam o sen skulle hon skrapa mina fötter lite plus plåstra om dom. Efter det gick jag till apoteket o sen körde jag hem för att hämta lille Jack som ville sova hos mig. Jag har ju inte kunnat ha honom eller Liam på länge bara för att jag har mått så dåligt.

 

Vi åkte o handlade lite o sen hem. Jag hade Laki hos mig men Jack var jätterädd så jag kommer inte ha nån hund mer när han är hos mig, det går inte, nä det funkar inte.

 

Ligger o spelar lite spel =)

 

 

En liten stund låg han för sig själv, sen kom han till mig o låg på min sida det är så mysigt. Han väckte mig på morgonen o sa - Fammooooo du snarkar =)

 

   

Undarbara ungen ♥

 

   

Mitt nya lilla barnbarn - Lilla Selma ♥  

 

Vi låg o pratade lite på kvällen rätt som det är säger han

Jack - Fammoo,, kyss mig.

Jag - Va ?

Jack - Kyss mig.

 

Ja, han fick ju självklart en puss så jag tackade..

 

Sen har han många tankar om när jag var "gift", han förstår inte det här med gifa eller förlovade så det är alltid prat om det.. Men det är intressant att höra hur dom tänker, han är ju trots allt bara 6 år.. Han sa bla att han saknade sin fru nu, jo han är gift så det skulle bli roligt när han kommer tillbaka på dagis. Jag sov gott den här natten, jag vaknade inte en endaste gång.. Givetvis sov Jack precis på mig, han är som en magnet o det  var ju så varmt i rummet men det är ju mysigt så jag passar på att stryker hans panna o pussar hans kinder.

 

Han ville åka hem ganska tidigt i onsdags, han ville att jag skulle köra hem honom så det gjorde jag.  Ja den dagen gick oxo..



I väntan på bussen


     

Jag plaster in fötterna när jag ska duscha


I torsdags var jag på Puva-bad nr5.. Rohde o jag tog bussen in dit. Jag måste ju lära mig hur man åker buss ifall jag måste åka själv nån gång.  Men nu kan jag det, men det känns ändå lite skrämmande att vara ute i den stora världen =)

 

Det gick bra med badet, hon skrapade fötterna lite, o klippte bort lite som började lossna, mest på hälarna.. När hon skrapar där jag har mina sprickor gör det satans ont, men det är bara att bita ihop. Hon plåstrade om sprickorna o lindade in fötterna, efter det gick vi till apoteket för Rohde skulle ha lite medicin sen tog vi bussen hem. Jag följde med Rohde in på en glass så jag stannade en stund. Sen gick jag hem o tog lite mediciner o tog det lugnt. Jag blev rätt trött efter den dagen trots att jag inte hade gjort så mycket.

Dom ska skriva ut så jag får läkande plåster att ta till om det skulle behövas, dom verkar jättebra o jag hoppas verkligen att jag blir hjälpt med fötterna nu för det tar på krafterna..

 

Min muskelvärk är en sak, huvudvärken är en annan, resterande skit är oxo en sak, men fötterna, ja fy fasen vad ont det gör. Är det något som jag vill bli av med så är det mina hemska fötter, resten bär jag mer än detta för det förstör för så mycket. Tänk er själv att ni måste tänka er för HUR ni sätter ner fötterna o hur ni belastar dom... I vanliga fall så klampar vi på utav bara farten, vi tänker inte på hur mycket stryk fötterna tar förrns man får problem med dom. Det är många kvällar som jag gråter mig till sömns, dels för att det faktiskt gör så ont o sen för att jag är så utmattad av allt.

 

Jag vill bara få må hyfsat bra. Bara mina fötter läker så tror jag att det är mycket som kommer att ändras när det gäller mitt mående o det trodde min läkare oxo som jag har hos idag. Men jag skriver mer om det i nästa inlägg, måste resa på mig nu för nu krampar det i nacken..

 

Ha en fin kväll där ute .. Puss I Pannan ♥ 




 

Av Anneli Gustavsson - 17 juli 2018 19:25


Idag har jag haft Laki. Jag vaknade ?.35 o gick upp, stängde av klockan för den skulle ändå ringa 7;40.... Upp o tog på mig, åt en macka, tittade lite på tv;n o kollade nätet om det var nåt nytt. Jag var så trött, yrsligt trött.. Tiden gick o jag tittade på klockan, va fan.. Då var klockan 5;10 ,, då hade jag gått upp 4;35 o trott att det var dags för mig att gå upp. 

 

Slängde mig i säng o somnade om tillslut ,, tills det var dags att gå upp igen,, nu var det rätt tid i alla fall. Det kan bli så galet ibland.. När Laki hade kommit gav jag honom lite mat, men han ville inte äta så vi la oss o sov en stund.. 

 

 

Mamma hade kammat hans ben =)

 

   

Jag älskar den här bilden. Bailys ligger ute men vill komma in =)

 

Sen skulle jag till Ryhov för Puva-Bad nr 5 så mamma har haft Laki idag.. Givetvis ska ju allt strula när man har tider att passa o vill hem så fort som möjligt. Jag fick först vänta en stund för dom fikade så jag fick inte komma in direkt. Sen satt jag i 15 min i badet o sen kanske ett par minuter i solariet.. Fick vänta på ssk;an innan hon kom in o hjälpte mig, hon skulle plåstra om mina sprickor. Men hon såg hur mycket död hud jag hade så hon tog fram en skrapa o skrapade bort lite.

 

       


  

Nu börjar mina fötter ändå se bättre ut, man ser att det skymtar lite "rosa" hund som är lite mjukare. Ni ska bara veta hur ont jag har, det kanske inte ser så ut men jag kan knappt stå på fötterna.

 

På vissa ställen gjorde det så ont men det fick ju gå.. På med plåster o sen skulle jag till apoteket o hämta ut lite medicin till Rohde, men då fanns jag inte kvar ,, som vad det nu heter igen ? Jag har tappat namnet, förmyndare ? Ja jag fick inte ta ut nåt åt henne o det har jag gjort innan. Men hon får skriva på ett nytt papper så ska det gå nästa gång hon behöver hjälp.

 

Innan jag hann ner till bilen så mötte jag på en vän från förr, ja en gammal kompis till min son, hans mamma. Jag hann inte stanna o prata men jag la till henne på fb, det var riktigt roligt att träffa henne..

 

Det spöregnade när jag kom ut från sjukhuset o värre blev det när jag var på motorvägen, vi körde i 30 för det gick inte att se hur vägen gick, jag gick följa bilen framför mig o hoppas på det bästa, så bara det tog ju tid..

 

Hämta Jack, krama om Liam o sen iväg o handla på Ica o sen hem hit. Bort till Rohde med pappret som ,,, fullmakt heter det ju =) Pappret ska hon fylla i igen o hem .. Låsa in Jack i sovrummet för han är livrädd,, o då menar jag livrädd för hundar o Laki är ju väldigt lekfull när någon springer för glatta livet. Men det gick bra tillslut o matte kom o hämtade honom så nu har vi ätit mat o Jack tittar lite på barnprogram. Själv ska jag hoppa in i duschen för jag har lidit idag av värmen,, Ja, jag har verkligen haft det jobbigt men det är första gången som jag inte mår bra i värmen, första gången på hela sommaren. Det är så varmt o kvavt, klibbigt o äckligt så kläderna blir äckliga. 

 

Nu ska jag hoppa in i duschen, måste plasta om fötterna så inte mina plåster blir alltför blöta.. Usch det är ett sablans mocklande hela tiden med allt.

 

 

Omlindade fötter, lille Jack fick med sina söta fötter oxo. Nu ska jag plasta in mina o ta en dusch.

 

 

Någon bygger bo i min gräsmatta, gräsmattan är helt bränd, ja det är många som har det så här o det är inte skönt att gå på. 

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

Av Anneli Gustavsson - 16 juli 2018 19:29


 


Hipp Hipp Hurra Hurra Hurra

 

 

 ♥ Önskar Dig en underbar födelsedag älskade Sanna ♥ 

 

Idag fyller min fantastiska systerdotter år. Ja det är även min guddotter så det blir ju lite speciellt.  MEN jag älskar alla mina syskonbarn precis lika mycket.

 

Men idag är det Sannas dag.

 

 

♥ Love You ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 15 juli 2018 20:07


Snälla, se till att inte glömma bort din hund i sommarvärmen! En varm bil är tillräckligt för att din hund riskerar att gå en plågsam död till mötes.

 

 

Visste du att temperaturen i en bil kan stiga upp till otroliga 52 grader på bara ett par timmar?  Det kan innebära en snabb dödsdom för din hund. Temperaturer som går över 41 grader är redan skadligt för hundar.

 

Varje år går flera hundar en plågsam död till mötes bara av att ha blivit lämnade i en för varm bil. Enligt Svenska Kennelklubben (SKK) kan temperaturen i en bil mer än fördubblas i solen.

 

Eftersom hundar är pälsdjur kan de dessutom inte svettas och svalka av sig som oss människor - det innebär att hettan blir än mer plågsam för en hund.

 

Oavsett om solen ligger på eller inte blir temperaturen i en bil snabbt skyhög. Svenska Kennelklubben har mätt hur varmt det blir i en bil som lämnas i solen nedan. Håll koll på vilka temperaturer som gäller för att aldrig behöva utsätta din hund för en dödlig risk.

 

 

 

Sommartemperatur i bilen. Källa: SKK 2014. Klicka på bilden så kommer du till hemsidan.




Var uppmärksam på symptomen

 

En hund som är överhettad visar ofta tydliga symptom på överhettning. Agria har listat vanliga symptom på överhettning. Var uppmärksam så att du kan rädda både din och andra hundar som befinner sig i riskzonen.

 

1. Röda, torra och insjunkna ögon tyder på uttorkning.

 

2. En hund som dreglar, flämtar och är vinglig visar tydliga tecken på överhettning.

 

3. Kräkningar och diarré i kombination med de andra symptomen kan kopplas till överhettning.

 

4. Medvetlöshet är ett stort varningstecknen och bör tas på högsta allvar.

 

 

Hund i bil

 

Om du får syn på en hund som uppvisar tecken på en överhettning är det viktig att agera fort. Kom ihåg att det alltid är bättre att ta det säkra före det osäkra. I de fall då hunden befinner sig i en bil har polisen tidigare gått ut med tydliga riktlinjer för att hjälpa hunden på bäst sätt, skriver Aftonbladet.

 

1. Kolla bildörren. Se efter om bildörren är öppen så att du direkt kan hjälpa hunden på plats.

 

2. Ring Polisen. Kontakta polisen direkt om dörrarna är låsta. 112 gäller för nödfall, annars ring 114 14.

 

3. Registreringsnummer. Skriv ner registreringsnummer, tid och datum så att du kan återge informationen vid senare tillfälle.

 

4. Krossa rutan. Till sist, om du inte hittat någon som helst ventilation, bör du krossa rutan. När hunden befinner sig i nöd har du alltid lagen på din sida.

 

 

Något som oxo är jätteviktigt när du ska gå ut med din hund är att du ska tänka på att inte ta för långa promenader mitt på dan.. Asfalten är skållhet,, för att få reda på hur varm den är, ta ovansidan på din hand o lägg på asfalten så känner du hur hundarna skulle känna det med sina trampdynor.. Det är många trampdynor som blir skållade nu i den här värmen bara för att hundägaren inte tänker på att det blir så varmt. 

Om du måste ut mitt på dagen så försök att hitta gräs som hunden kan gå på eller skuggor, jag vet att det inte alltid finns men det är något att tänka på...

 


 

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Skapa flashcards