Mitt Nya Liv

Alla inlägg under juni 2018

Av Anneli Gustavsson - 19 juni 2018 19:54


För några år sen träffade jag på världens underbaraste par i Fuengirola,, Göran & Grus. Dom är gifta med varandra o dom har en söt liten hund, har tyvärr glömt namnet,, Ana kanske ?

 

Hur som helst så är Grus en helt fantastisk konstnär, det han gör med sina tavlor är amazing. Han får till ljus, färgsättning, djup ja allt. Man kan nästa leva sig in i tavlan man tittar på.

 

Jag o mamma var på en av hans utställning förra året, eller var det förrförra året. Det var han o nån mer men hans tavlor skulle mer än gärna fått skina upp mitt hem.

 

När man träffar detta par så får man så mycket energi o kärlek. Alla borde få träffa er mina älskade vänner.. Det bästa jag vet är att få krama om dom. Att få en kram av Grus är magiskt, den är fylld med så mycket av allt, man vill inte släppa taget. När jag reste ner förra året så var jag eld o lågor för att jag äntligen skulle få komma till Fuengirola igen men även att jag skulle få krama om mina vänner.  Det spritter i kroppen av energi o kärlek, man känner nästan som att man vill fylla på en liten kärlekestank tills nästa gång man träffar dom igen.

 

Att få lära känna dom är nåt utav det bästa jag har fått göra. Jag älskar att träffa nya människor men när jag hade träffad dom så kändes det som att jag inte behövde träffa fler människor =)

 

Han har en hemsida plus en sida på fb där han visar upp sin konst o jag tänkte att jag skulle dela med mig av detta o jag hoppas att ni tittar in o njuter lika mycket av det som jag gör.

 

Hans facebooksida hittar du HÄR. Hans hemsida hittar du HÄR. Man kan beställa hans konst även som kuddar, mobilskal o muggar. Han jobbar med starka fäger o det passar honom för han är en otroligt färgstark person..

 

Te Amo Göran & Grus ♥

 

Av Anneli Gustavsson - 18 juni 2018 21:33


Jag har sen ett tag haft en insamling till Barncancerfonden o har fått ihop lite drygt 3000 kr o det är jag så glad för. Jag kommer att fortsätta med min insamling ett tag till. För varje peng som skänks får cancerfonden dom varje vecka. 

 

Det står att vi har nått målet med min insamling men det går inte att ändra vare sig summan eller slutdatumet så det får stå som det gör. Jag har pratat med dom på cancerfonden o det funkar att göra så här.

 

Jag tänkte nu när pensionen har kommit o snart kommer lönen så OM ni vill o kan skänka en liten slant,, gör gärna det ♥

 

Ni hittar Min insamling HÄR till Barncancerfonden.

 

Jag lägger in lite från cancerfondens hemsida..

 

 

Cancer hos barn

Det är mycket ovanligt att barn får cancer. Av de cirka 1,6 miljoner barn som finns i Sverige drabbas 300 av cancer varje år. Behandlingsmöjligheterna är goda, och i dag botas minst tre av fyra cancersjuka barn.

 

Här hittar du information om cancer hos barn. Har du fler frågor och funderingar är du varmt välkommen att kontakta Cancerfondens informations- och stödlinje. Mejla oss genom att klicka här. Telefon: 020-59 59 59.

 

Det är mycket ovanligt att barn drabbas av cancer. Av de cirka 1,6 miljoner barn som finns i Sverige är det omkring 300 som insjuknar i cancer varje år. Totalt sett utgör dessa cancerfall mindre än en procent av alla cancerfall i landet. De vanligaste cancerformerna hos barn är olika leukemierhjärntumörlymfom, Wilms njurtumör, sarkom och neuroblastom.

 

Behandlingsmöjligheterna är ofta goda. På 1950-talet botades bara enstaka barn med cancer, men idag kan minst fyra av fem botas, tack vare förbättrade behandlingsmetoder.

De flesta barn som får cancer är under fyra år, därefter minskar insjuknandet för att sedan öka i åldersgruppen 10-14 år. Dödligheten är låg i alla åldersgrupper.

 

För mer information kontakta Barncancerfonden,
Telefonnummer: 08 - 584 209 00,
E-post: info@barncancerfonden.se

Mer detaljerad information finns på www.barncancerfonden.se

Få svar på dina frågor

Ring 020-59 59 59, du är även välkommen att mejla oss. Det gör du genom att klicka här. Vi som svarar på Cancerfondens informations- och stödlinje är legitimerad vårdpersonal med lång erfarenhet av cancervård. Du vänder dig till oss för att få svar, känslomässigt stöd eller mer skriftlig information. Samtalen är kostnadsfria.
Cancerfondens informations- och stödlinje

 

Av Anneli Gustavsson - 18 juni 2018 16:36


Havregryn är bra för kroppen på många olika sätt – inte minst som frukost eller mellanmål. Men visste du att de små grynen är väldigt mångsidiga och även kan vara bra för fötterna?

 

I den här artikeln har vi samlat några smarta tips på hur du kan använda havregryn.

 

Våra fötter är väldigt känsliga och utsatta. Därför är det extra viktigt att ta hand om dem på bästa möjliga sätt, vilket nödvändigtvis inte behöver betyda att man lägger massa pengar på dyra krämer.

 

Om du lider hälsprickor, extra aktuellt nu under sommaren, kan lösningen nämligen redan finnas i ditt skafferi. Vi pratar så klart om havregryn!

 

Det hela är egentligen väldigt enkelt – följ bara dessa fem steg så blir dina fötter som nya.



Foto: Shutterstock

1. Koka upp havregrynsgröt precis som du brukar göra.

2. När gröten har kokat färdigt häller du ner den två i påsar av lite större storlek.

3. Placera dina fötter i påsarna och se till att gröten täcker hela området.

4. Ta på dig ett bara större sockor eller strumpor över plastpåsarna med gröt.

5. Lägg dig tillrätta och låt gröten sitta kvar i 20-30 minuter. Skölj sedan fötterna och torka av dem.

  

Ja det finns många råd o tips när det gäller fötterna o jag har provat en del men inte den här. Man har ju hört att grötomslag ska vara bra för mycket så detta ska jag prova, måste bara köpa hem lite havregryn o sen är det bara att plasta in fötterna. Det bästa är kanske att sitta på toastolen när jag gör detta så jag inte halkar runt i plastpåsen på väg in till toan =)


Av Anneli Gustavsson - 17 juni 2018 16:47



I fredags var det Liams skolavslutning, han slutade 3;an.. Tiden går så fruktansvärt fort så jag hinner inte med. Nu ska dom fylla 6 o 10 år detta året o idag har Jack sitt barnkalas, jag ska fira honom när dom har kommit hem från semestern sen.

 

Jag hade köpt rosor till dom så jag delade på dom för dom har velat ha dom på sina egna rum o det tog inte många minuter förrns dom stod på rummen =)

Dom är så fina mina små barnbarn, mina små skatter ♥

Jag är så stolt över dom så det känns som mitt hjärta ska spricka.


 

Det var lite fluffiga moln o sol så dom hade tur med vädret, det var riktigt skönt.


   

Här kommer dom in med flaggorna o sen går klasserna efter.


 

Min älskade svärdotter Nina ♥


 

Min älskade Jackiboy ♥


 

Min älsade son Marcus ♥


Här sitter alla klasserna förväntansvulla inför sommarlovet.


   

Jag fick sån värk plus ont i mina fötter så jag o Jack satte oss på en bänk, då passade vi på att ta lite selfies =)


Fammoos lilla knasboll =)


   

Marcus med Biffen,, han är så mysig. Han ligger på min axel precis som Teddy gjorde..


Jag är så ledsen för det fattas även kort på Liam som jag har tagit. Jag vet inte vad som har hänt för jag har inte raderat några.. Jag har bara tagit bort dubletterna som jag alltid tar för att välja det bästa kortet.

 


 
 
 
 

 

Jaja, efter avslutningen i skolan åkte vi hem o firade barnen med marängtårta, den var god. Vi satt o pratade lite, gosade lite med Biffen o sen var jag tvungen att åka hem för jag skulle hämta rosor som mamma hade beställt som Tilda skulle få.

 

Men det var mysigt att få vara med på deras avslutning. Dom fick ju även lite presenter bla chips, lösgodis, vattenpistol o 100 kr från mig o 50 kr från mamma så dom blev nöjda..

 

Man får passa på att vara med så länge barnen tillåter det för sen blir dom väl för stora o då är det bara pinsamt om fammoo kommer =) Men jag försöker skärpa till mig så jag inte ska göra bort dom , men jag kan ju inte garantera något hahaha.

 

Tack för den här skolavslutningen. 

 

Love You min lilla familj ♥

 

Av Anneli Gustavsson - 17 juni 2018 16:30


I fredags var det fullt upp med skolavslutning o examen. Jag börjar med Tildas exsamen o tar Liam avslutning i ett annat inlägg.


Vi åkte in till stan o det var knökafullt med bilar överallt, det gick knappt komma fram, men det gjorde vi ju såklart. Det var många som stod parkerade lite här o där o så även vi. Vi fick parkera en bit från Tildas skola men det var ok ändå.. Men jag trodde att jag skulle börja gråta för jag hade så ont i mina fötter.. Jag fick inte vila så mycket mellan avslutningarna förrn det var dags att åka till nästa.


Men det var ju lillan som skulle sluta så det ville jag inte missa. Men kroppen sa åt mig att vara hemma istället, men hjärtat ville nåt annat, ja det gällde såklart även Liams avslutning.


Jag förstår inte varför folk inte kan ta det lugnt ? Dom armbågas fram, stampas på fötterna o drämmer till med sina blombuketter, ballonger rakt i ansiktet utan att ha någon som helst  hänsyn.. Jag vet inte hur många det var som knuffade mig o ställde sig på mina fötter o dom märkte det inte heller förrns jag fick säga till dom.


Tildas klass var sist ut så vi var så förväntansfulla, men dom kom tillslut o jag kände hur varm jag blev i hjärtat. Lilla Tilda har blivit stor, nu har hon kommit in i vuxenvärlden ♥


När hon kom till oss där vi stod o när jag kramade om henne så kom tårarna på mig, jag var så stolt över henne . Jag fick blinka hela tiden för att mota tårarna från att trilla ner på kinderna..


Vi åkte innan dom åkte iväg med släpet, lasset, jag kommer inte på vad det heter nu. Men vi åkte upp till Asecs o hämtade mina nya terminalglasögon.


 

Ja så här ser dom ut, dom är så sköna.

 

Efter det åkte vi hem så jag fick vila fötterna o kroppen en liten stund innan det var dags att åka upp på lite examensfest... Det var många som kom o firade Tilda o hon fick många fina presenter. Jag glömde ju givetvis ta kort på det när hon hade öppnat dom, jaja o jag glömde ta kort på dom andra som var där oxo men jag mådde inte bra, jag var gråtfärdig så jag fick ge upp tillslut o gå hem. Eller rättare sagt så fick jag åka med Ylva o Erik hem, o det var jag glad för, jag hade nog inte klarat att gå. 

 

Så när jag kom hem hade jag så ont så jag hade hjärtklappning, ja det hade jag redan när jag var inne i stan, men det var hemskt på kvällen. Hela kroppen skakade o skrek att nu får det vara nog. Tårarna trillade på mig, jag kunde inte ens ha fötterna nere i golvet utan att gå på dom för det gjorde så ont. Jag kunde inte ligga i sängen utan att ha dom i luften, det var längesen kroppen var så här slut. Igår sov jag till o från så det var skönt, men jag var yr o konstig av värken. Idag har det varit lite bättre, men inte bra på långa vägar.

 

Jag förstår inte vad som har hänt för det fattas flera kort som jag har tagit när jag var hos syrran, bla på Ylva, Erik, mamma o fler ändå, det är inga jag har tagit bort heller.. Hmm konstigt.

 

Peter stod med plakatet på Tilda, hon var så söt lilla gumsan o idag är hon vacker som en modell ♥

 

   

Fniss ungen =) ♥

 

När jag kom hem på kvällen hade jag såna här konfettin i min BH o i min ena sko så det förstår jag inte hur dom kom dit =)

 

   

Det är bra att dom har en storbilds-Tv för det är inte alla som ser scenen.

 

 

Jag kan absolut tänka mig att hon är klassens hjärtekrossare =)

 

 

Mina underbara barnbarn ♥

 

Så fin ♥

 

   

Självklart ska ju Svenska flaggan få vara med o fira en vacker kvinna som Tilda ♥

 

 

Presentbordet.. 

 

 

Den klänningen hade hon på sig på balen, hon var så vacker i den o med sitt uppsatta hår ♥

 

 

Nu fattas bara gästerna =)

 

 

Det var lika bra att fota henne innan alla andra kom o ville "slita" i henne =)

 

 

Ja hon kunde ju lika gärna varit Taylor Swift =)

 

 

Stefan, Tildas morbror.. Hmmm han drömmer sig nog hem till sin lugna vrå =)

 

 

Anna-Karin, Tildas faster..

 

Plankan hade dom beställt från Ica o det var jättegott.

 

   

Sötnos ♥

 

Mamma hade bakat den här fina o goda tårtan. Hon hade beställt USA flaggor bara för att Tilda ska åka till USA snart o jobba som au pair..

 

 

Den här tårtan har Tildas farmor gjort, den har hon gjort i många år nu o den är oxo god.

 


 

 


 Här springer Tilda ut ♥ 

 


   Pappa Peter håller tal =)

 

Tack för en trevlig kväll med god mat o härligt sällskap.. 

 

Tilda jag önskar dig ett underbart år i USA med din nya familj. Du får vara rädd om dig ♥ Love You so much ♥

 

 

  

Av Anneli Gustavsson - 17 juni 2018 13:03


 

Ja inatt beställde jag två saker från wish o det är dom här ..

 

   

Momsen är ju lite högre än den var innan för då kunde man få den för några tior, oftast för 18 kr osv. Men nu är den högre men den är ju  betydligt lägre än det som var innan på 75 kr / paket även om paketen var gratis..

Det kunde ju vara lite längre med momsen kan jag tycka, jaja det är som det är.

 

Nu har jag skickat efter dessa saker så jag får den till läppstiften i juni redan o den andra i mitten av augusti OM det kommer fram det vet man ju inte med #postnord .

 

Så nu kan ni börja shoppa igen =)

 


Av Anneli Gustavsson - 16 juni 2018 23:09



 

© Tillhandahålls av Nyheter 365 AB

 

 

En incident i Vasa, Finland, får djurorganisationer över hela Norden att reagera. Vasabladet skriver att en grupp barn ska ha torterat ett flertal måsungar till döds – och deras föräldrar brydde sig inte. Barnen ska bland annat ha stuckit vassa stickor i fåglarnas hals.

 

”Det är viktigt att ingripa när barn plågar djur – för djurens skull självklart. Men också för att forskningen visar att det finns ett samband mellan barns våld mot djur och våldsbrott senare i livet”, skriver Djurens Rätt på Facebook.

 

Händelsen i Vasa, Finland, har upprört många. Både djurplågeriet och föräldrarnas agerande väcker ilska. Enligt Vasabladet ska barnen ha stuckit vassa stickor i fågelungarnas hals och vridit på deras huvuden och ben tills de inte orkade längre, och dog.

 

 

Föräldrarna brydde sig inte

Maija Raatikainen är ordförande för djurskyddsföreningen i området, och hon berättar att barnens föräldrar bara titta på och inte bemödade sig att ingripa. Maija tog sig omedelbart till platsen – men hann bara rädda en måsunges liv.

– Just då plågades inte fågeln men barnen hade den som leksak. Det fanns också vuxna på plats men ingen verkade intresserad av fågelns öde. Jag berättade om lagens paragrafer och försökte informera dem om ämnet men det var som att tala till en vägg. Vissa föräldrar ser inget fel med sådana gärningar, säger Raatikainen till finska Pohjalainen.

Djurrättsorganisationer rasar

Flera djurrättsorganisationer i Norden har reagerat på händelsen, som nu ska polisanmälas. Svenska Djurens Rätt understryker på sin Facebook att detta är en händelse som måste tas på allvar – för både barnens och djurens bästa.

”Det är viktigt att ingripa när barn plågar djur – för djurens skull självklart. Men också för att forskningen visar att det finns ett samband mellan barns våld mot djur och våldsbrott senare i livet. Genom att alltid ta djurplågeri på allvar kan vi förhindra att andra utsätts i framtiden, både djur och människor”, skriver organisationen.

 

Det finns aldrig en anledning till att behandla djur illa eller plåga dem. Det måste föräldrar och andra vuxna visa våra barn. Så här får det bara inte gå till. 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Hur kan vuxna människor stå o titta på när barnen plågar oskyldiga stackars /djurfåglar ? Har man i inget vett, nåt som säger att det inte är ok att göra på detta sättet ?

Att sticka vassa föremål i halsen på dom tills dom dör, sånt gör man inte. Det måste vara sjuka människor. Det är kanske inte konstigt att barn håller på så när dom vuxna inte vet hur man ska behandla vare sig mäniskor eller djur. 

 

Detta är I N T E ok !!!!

 

Av Anneli Gustavsson - 16 juni 2018 15:53


Åttaårige Gabriel Fernandez torterades till döds av sin mamma och hennes pojkvän – för att de ”trodde han var homosexuell”, rapporterar Daily Mail.

Nu döms paret till livstids fängelse respektive döden.

– Jag kan bara hoppas att ni vaknar om nätterna och tänker på skadorna som ni utsatte den här stackars unge mannen för, säger domaren i fallet.



Pearl Fernandez, 34, och Isauro Aguirre, 37, dömdes för brotten mot Pearls son Gabriel i torsdags. Fernandez ska tillbringa resten av sitt liv i fängelse och Isauro dömdes till döden.

Paret torterade och misshandlade Gabriel till döds och de värsta övergreppen mot pojken genomfördes av Isauro Aguirre. Motivet ska ha varit att de trodde att sonen var homosexuell, skriver Daily Mail.

 

 

 

 

Under flera månader torterade de den åttaårige pojken i deras hem i Los Angeles, USA. De låste in honom i skåp, slog honom med baseballträn och sköt honom med luftvapen.

Ett av de värsta fall domaren sett

Gabriel fördes till sjukhus när han en torsdag i maj 2013 slutade andas. Han hade diabolokulor, en typ av ammunition för luftgevär, i sin lunga och i skrevet. 

Läkare konstaterade att han också hade skallfrakturer.

 

 


Domaren George Lomeli beskriver fallet som ett av de värsta han sett.


– Under mina nästan 20 år i den här rättssalen är det här fallet utan tvekan det värsta och mest upprörande den här rätten någonsin har bevittnat, säger han.


– Det är värre än djuriskt, eftersom djur vet hur de ska ta hand om sina små.



”Önskar att jag hade fattat bättre beslut”


Aguirre och Fernandez tittade inte på varandra under rättegången. 


De lyssnade medan åklagare berättade hur de tvingade Gabriel att sova med ögonbindel i ett skåp och också tvingade honom äta avföring.


– Jag kan bara hoppas att ni vaknar om nätterna och tänker på skadorna som ni utsatte den här stackars unge mannen för, den här stackars åttaåringen, och att det plågar er, säger domaren George Lomeli.

 

 

 

 

I sms-konversationer planerade paret hur de skulle dölja misshandeln mot pojken och diskuterade hur de skulle sätta honom i isbad för att gömma blåmärken.

– Varje dag önskar jag att jag hade fattat bättre beslut. Jag önskar att jag kunde ha räddat Gabriel, säger Pearl Fernandez i ett förberett uttalande.

 

-----------------------------------------------------------------

 

Hur kan man bara göra på detta sättet ? Att misshandla o mörda ett litet barn ?

Tänk vad rädd han måste ha varit.

 

Domaren säger ; – Det är värre än djuriskt, eftersom djur vet hur de ska ta hand om sina små.

 

Ja det är så, djuren kan ta hand om sina små barn. Människan är så fruktansvärt hemsk, det är inte klokt hur rå o hemsk man kan bli, det är skrämmande.

 

Man vet inte vad det är för människor man möter där ute men ett litet barn som får utstå detta från sin egen mamma, usch vad hemskt. Så här får det bara inte gå till.

 

Detta får mig att tänka på lilla Tobis som bodde inte så långt från mig när han blev mördad av en psykiskt sjuk kille på väg hem från skolan. Han var nästan hemma, men det räckte inte.

Jag o Tilda åkte ner o tände ett ljus o lämnade en liten nalle till honom samma kväll ♥

 

Vad tyckte ni om domen ?

Var den rättvis ?

 

Tar man ett liv har man ingen rätt att få fortsätta med sitt egna. Mina tankar o dom är hårda när det gäller sånt här.

 

 

 

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Ovido - Quiz & Flashcards