Mitt Nya Liv

Alla inlägg under maj 2018

Av Anneli Gustavsson - 12 maj 2018 01:00


Det är mitt i natten o jag somnade till vid 22;30 tiden o vaknade ca 23 så det var inte länge som jag fick sova.

 

Kroppen värker efter min städning tidigare på dagen. Jag är glad att jag var o handlade innan jag började städa, annars hade jag inte klarat att ta mig till affären o sen bära in alla kassar.

 

Jag ser nog rätt frisk ut om man ser mig, det är skillnad mot när jag hade foten i gips så tyckte alla synd om mig, men det var väl inget. Att gå med gips i 6 veckor var rena semestern mot vad jag brottas med varje dag o har gjort sen -90... Visst hade jag ont i foten, dom fick ju operera den o spika ihop den o den värken känner jag av än idag, men den är inte alls lika hemsk som min fibromyalgi.

 

När jag vaknar på morgonen så tar det en bra stund innan jag kan gå upp, jag måste lea upp kroppen,, stappla mig fram till toan. Sen går jag ut till köket för att fixa med lite frukost o ta mina värktabletter, tack o lov att dom finns.. Jag blir ju inte helt fri från värken men det tar topparna o det är en bra hjälp..

 

Att försöka komma igång på morgonen är hemsk, jag funkar knappt med kroppen eller med knoppen, det är som om jag är i ett vakum där det ekar o känns trångt..

 

Det är så mycket man får på köpet när man får fibromyalgi så hälften vore nog. Jag kommer ihåg när min sjukgymnast Mikael sa till mig att jag hade fibro o jag blev så lättad för jag gick länge o trodde att det var cancer jag hade. Inte nog med att jag gick hemma o skämdes för att jag inte kunde jobba o för att jag fick äta värktabletter, det blev mer o mer symptom hela tiden.

 

Jag fick en hemsk ångest, den gjorde att jag ringde ambulansen flera gånger under min tid med ångesten, jag trodde att jag fick en hjärtinfarkt o jag höll på att svimma. Men det var "bara" min ångest som jävlades med mig. Jag vågade inte sova själv, jag fick även dödsångest när pappa dog, men efter några år blev det något bättre. I början kunde jag inte ens gå o handla själv för jag var rädd för att klappa ihop. Mamma var ett stort stöd för mig o det är jag så tacksam för.

 

Ångesten blev bättre, den blev bra o sen några år tillbaka behöver jag inte äta några "lyckopiller".. Nä jag skäms inte för att säga att jag åt det,, men jag gjorde det då, det var hemskt. Jag var inte gammal, jag kunde inte jobba pga värken o sen hade jag min ångest, hur tror ni att det kändes ? Det var hemskt ,, jag kände mig nedtryckt o inte värd något.

 

Jag får alltid "betala" om jag vill göra något. Förr när jag ville gå ut o dansa så hade jag värk i flera veckor efteråt, men det var det värt för jag ville ju ha lite roligt oxo. 

Om jag ska åka nånstans så blir jag lidande i flera dagar för det tar så på krafterna..

Att städa mitt hem som "bara" är 2 rok gör att jag nästan går på knäna, o knäna ska vi bara inte prata om hur ont jag har i dom. Jag har ju ramlat på dom flera gånger för att jag inte kan hålla balansen eller att jag har tagit fel steg i trappan.. Jag måste pausa flera gånger under städningen.. Nu har jag fruktansvärt ont för jag höll på att städa hela dagen igår.. Jag är så trött så det känns som jag sluddrar även när jag skriver, men jag kan inte sova för jag har så ont..

 

Jag är 52 år o har haft värk ända sen -90,, förstår ni vad det tär på kroppen ?   

 

Under en lång tid så hjälpte min mamma mig att städa mitt hem plus att hon hade sitt egna, men hon sa inget utan ställde upp, hon ställer alltid upp o det känns så skönt o jag är så tacksam för det. Men det är inte roligt att man måste förlita sig på andra, särskilt inte mamma..

 

Jag har haft värk i 28 år ,, jag var 24 år när jag fick min värk så jag har haft värk i hela mitt vuxna liv. Jag vet inte hur det är att leva UTAN värken..

 

Många frågar om jag vill vara utan värken en dag o jag svarar att jag inte vill det för nu har jag ju ingen aning om hur bra det kan vara o är det så att jag får "smaka" på det så skulle jag nog bli väldigt ledsen o sakna den enda dagen som jag var smärtfri. Nej tack.

 

Många ser mig le, många hör mig skratta för jag älskar verkligen att skratta. Många säger till mig att jag kan väl inte ha värk eftersom jag är så glad hela tiden.

Jo, det kan jag ha.. Utåt sett så är jag oftast glad o hjälpsam, men när jag kommer hem till min trygga vrå så kanske jag bryter ihop o gråter o släpper ut det som jag har hållit inom mig.

 

Att inte kunna jobba är hemskt, jag hann inte jobba så mycket för när sonen var liten var han jämt sjuk o jag fick ingen hjälp av mitt ex, det var mamma som ställde upp när hon kunde. Men sen var det ju även min värk o min arbetsskada som ställde till det gör mig.

 

Att inte kunna jobba när man är så ung, kunde inte jobba längre än till -93 o då var det inte många dagar jag var på jobbet, jag arbetstränade o det var så fruktansvärt pinsamt.

 

Jag var ung o många tyckte att jag var lat, att jag hade det bra när jag gick hemma o fick pengar från f-kassan.. Om dom bara visste hur mycket jag önskade att jag kunde byta plats med dom. 

 

Man förlorar så mycket ,, arbetskamraterna , att tjäna egna pengar.. Nu fick jag istället pengarna från f-kassan o det var inte alltid dom kom som dom skulle i slutet på månaden ,, då fick jag "bråka" om det.. 

 

Att gå till läkaren var o varannan månad för att få ny sjukskrivning, gå till olika läkare, berätta allt från början,, börja om igen.

 

Jag är 52 år,, vad ska jag göra med mitt liv ? Jag klarar ju för tusan inte städa mitt hem utan att bli dålig. Att stå vid diskbänken o laga mat är ett helsike, jag får så ont i axlarna , armarna o ryggen så jag får stå o luta mig mot diskbänken, jag har försökt att sitta men inget funkar.

 

Jag vill så mycket men kroppen säger Nej. Förstår ni hur det känns ? Tänk er själva att ni vill något roligt eller att gå o jobba men kroppen säger nåt helt annat. Att vara social är så jobbigt även att jag älskar människorna som är i min närhet, det tar på krafterna.

 

Nä, detta var inte det livet jag skrev under på. Jag känner mig lurad på mitt liv, jag vill börja om.. Jag kanske gjorde nåt fel, jag kanske kunde få göra om det o se om jag slapp min fibromyalgi ?

 

Ska det vara så svårt att hitta nåt botemedel ? Men dom forskar inte lika mycket på fibron som dom gör med tex cancer för fibron har ingen dödlig utgång. Men det känns som den kan ta dö på mig,, i alla fall lite.

 

Ska göra ett nytt försök att sova, men jag lär vakna snart..

 

Jag har misslyckats med några förhållanden då mina partners har varit otrogna,, men nu har jag i alla fall en som är mig trogen o det är min värk... Kul va ? Nä inte alls.

 

Ja inuti känns det som något håller på att döda mig, långsamt, långsamt.

 

 

Av Anneli Gustavsson - 12 maj 2018 00:00


 


Ni som har fibromyalgi vet hur jobbigt det är i vardagen. Det är inte "bara" värken som ställer till det utan allt annat som man får på köpet. Detta inlägget kommer att bli jättelångt för jag kommer att lägga ut hur det är med dom olika symptomen..


 

Det finns så mycket man kan läsa på nätet, olika bloggar men även från sjukvården.

Det är så mycket som stämmer in på mig med allt som man får på köpet med den här hemska värken.

 

Många tror att man går går hemma o har det "riktigt bra" men så är det inte.

Försök att ha en hyfsad normal dag, du går upp på morgonen. Ja du kanske får kämpa dig upp från sängen för att du har så ont, du kan inte räta ut kroppen utan vrider dig i smärtor o tårarna bara rinner, ja man gråter o önskar att man fick slippa detta.

 

På bilderna som jag lägger ut här ser man allt man får på köpet. Det är INGEN dans på rosor..

   

Ja det känns verkligen som någon håller på att "mördar" kroppen sakta men säkert. Nä det syns inte utanpå men ni skulle bara veta hur det känns inuti.

 

Idag har jag städat min 2;a o det har tagit 4 timmar, med några pauser o detta tar på krafterna så jag är helt slut, jag är gråtfärdig. Mitt vardagsrumsbord har två hyllor o den som är längst ner mot golvet kommer jag knappt åt för jag har så svårt att böja mig.

I morgon kommer det bli en jävulsk dag pga mitt städande, men nu har jag äntligen rent o fint igen. Har bara lite kvar att fixa.. Nu ska jag strax lägga mig o titta på tv;n, vet inte om det är nåt bra?

 

Jag kommer nu lägga ut lite om Fibromyalgin o jag hoppas att ni läser det o tar in det o försöker förstå hur man mår med alla dom olika symptomen som ställer till det.

Tänk er bara att inte få sova ordentligt utan man går o är trött hela tiden. Jag har fyllt i med rött av det som har drabbat mig..

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Florence Nightingale hade under sitt liv svår värk som påminde om fibromyalgi. I USA har man utsett hennes födelsedag, 12 maj till Internationella Fibromyalgidagen. 1998 initierade den amerikanska organisationen Fibromyalgia Network en nationell kampanj den 12 maj för att öka allmänhetens kunskap om och förståelse av fibromyalgi och kroniskt trötthetssyndrom. Sedan dess uppmärksammas denna dag varje år genom olika aktiviteter världen över.

 

 

Symptom

SMÄRTA, SÖMNSTÖRNINGAR OCH TRÖTTHET
Fibromyalgi (FM) är ett kroniskt smärttillstånd som kännetecknas av långvarig och utbredd generell smärta och ömhet, sömnstörningar och trötthet. Smärtan känns framförallt i musklerna, men även ledsmärta förekommer.
Intensiv och långvarig smärta är en stressfaktor och stressrelaterade symptom som t.ex huvudvärk och magbesvär är därför vanliga hos patienter med fibromyalgi. Smärtan påverkar även sömnen och dålig sömn leder till ännu mer smärta och ännu mer stress, vilket i sin tur ger ytterligare försämrad sömn. Slutresultatet blir en onormal trötthet. 

 

Muskelsmärtan påverkar motoriken och gör det svårt att röra kroppen obehindrat. Ofta klarar man inte längre av att uträtta vissa saker, som t.ex att springa, gå i trappor eller lyfta tunga saker. Många med fibromyalgi lider även av stela muskler (framför allt på morgonen).
Domningar, stickningar och sveda (parestesi) förekommer hos mer än hälften av patienterna, utan att de har någon nervskada.


ÖVRIGA SYMPTOM

Andra vanliga symptom vid fibromyalgi är:

  • Kognitiva problem (bl.a. vad gäller minne, koncentration, svårigheter med att hitta ord)
  • Yrsel, balansproblem
  • Överkänslighet för beröring (taktil allodyni)
  • Huvudvärk
  • Irritabilitet, humörsvängningar, stresskänslighet
  • Torra slemhinnor
  • Svullnadskänsla
  • Känslighet för ljud, ljus och lukter ... Har varit det, är det ibland.
  • Feberkänsla i kroppen, svettningar
  • Täta urintömningar-/trängningar
  • Hjärtrytmrubbning och/eller andningssvårigheter; tillfälligt
  • Illamående
  • Kroppsklåda
  • Vadkramper, speciellt nattetid
  • Ofrivilliga muskelryckningar
  • Nedstämdhet kopplad till värkintensiteten
  • Dimsyn och svårigheter att fixera blicken
  • Kalla fingrar och tår
  • Infektionskänslighet (nedsatt immunfunktion)
  • Diffusa hudreaktioner


Källor: Eva Kosek (professor i klinisk smärtforskning, Karolinska Institutet), professor Robert Olin



ANDRA PROBLEM SOM KAN FÖREKOMMA
Fibromyalgidrabbade kan även uppleva olika kombinationer av följande problem:

GENERELLA PROBLEM

  • Fördröjda reaktioner på fysisk ansträngning eller stressande händelser
  • Ökad törst
  • Låg kroppstemperatur
  • Lågt blodsocker
  • Lågt blodtryck
  • Insulinresistens
  • Kraftlöshet
  • Oförklarlig viktuppgång eller viktnedgång
  • Sug efter kolhydrater och choklad

 

MUSKEL- OCH VÄVNADSRELATERADE PROBLEM

  • Ländryggssmärta.. Jag har så otroligt ont.

 

BIHÅLE- OCH ALLERGIRELATERADE PROBLEM

  • Baksnuva
  • Rinnande näsa.. Jag går jämt o snorar men det finns inget att snyta.
  • Känslighet för mögel och jäst
  • Öronvärk och kliande öron
  • Tinnitus
  • Tjockt sekret i bihålorna

 

SÖMNRELATERADE PROBLEM

  • Lätt eller avbruten sömn, icke välgörande
  • Känsla av "fallande" vid insomnandet
  • Tandgnissling

 

FORTPLANTNINGSPROBLEM

  • Menstruationsproblem
  • Minskad sexlust

 

MAG- OCH MATSMÄLTNINGSRELATERADE PROBLEM

  • Magkramper.. Det gör förbannat ont.
  • Bäckensmärta

 

KOGNITIVA PROBLEM(FIRBRODIMMA)

  • Förvirring
  • Minskad förmåga att urskilja olika färgtoner
  • Helt blankt i hjärnan innan den "sätter igång"/börjar fungera
  • Oförmåga att känna igen välbekanta omgivningar

 

SENSORISKA PROBLEM

  • Känslighet för tryck, temperatur och fuktighet
  • Försämrat mörkerseende
  • Sensorisk överbelastning (när sinnena ger för mycket information)

 

KÄNSLOMÄSSIGA PROBLEM
  • Panikattacker
  • Lätt för att falla i gråt
  • Odefinierad ångest (som inte har samband med en situation eller ett objekt)
  • Häftig ångest.. Jag har blivit av med min hemska ångest.

 

HJÄRTRELATERADE PROBLEM

  • Smärta som liknar den vid hjärtattack - (ofta beroende på inflammation mellan bröstben och revben)

 

HUD-, HÅR- OCH NAGELRELATERADE PROBLEM

  • Tydliga, markerade nagelvallar
  • Naglar som böjer sig nedåt
  • Fläckig hud
  • Lätt för att få blåmärken och skärsår
  • Tillfälligt håravfall
  • Hastig vävnadstillväxt (icke-cancerogena tumörer kallade lipomer, inåtväxande hårstrån, tjocka och kluvna nagelband) 

 

ÖVRIGA PROBLEM

  • Hemorrojder
  • Näsblod
  • Läkemedelskänslighet
  • Intolerans mot alkohol

Källa: "Fibromyalgia (FMS) and Chronic Myofascial Pain (CMP) For Doctors and Other Health Care Providers" (2004) skriven av den amerikanske läkaren Devin J. Starlanyl.
_______________________________________________________________

Samsjukdomar

Det finns ett flertal sjukdomar som det är vanligt att personer med fibromyalgi drabbas av, t.ex IBS/Colon Irritable, RLS och depression. Läs mer under Samsjukdomar.

 

 



#internationellafibromyalgidagen  #FibromyalgiaNetwork #fibromyalgi #fibro #fibromyalgia

 

Av Anneli Gustavsson - 11 maj 2018 19:45



Jag har hållit på att städa ända från kl 14 till 18;30 så jag är helt slut. Jag har bara lilla hallen kvar att skura av så den ska jag ta sen. Har tagit en härlig dusch men jag är ändå riktigt varm så takfläkten snurrar på lite..

 

När jag var o handlade innan så köpte jag mig lite blommor, jag tänkte att dom skulle passa till min nya taklampa som jag har i köket. Den fick jag efter Lasse ♥

 

 

 

Usch dom är inte fina =(

   

 

Men bladen på blommorna har redan vissnat så det är inte roligt o det ser hemskt ut, men jag ska se om dom blir bättre om jag snittar om dom igen så får jag se hur dom ser ut i morgon. Sparade ju inte kvitto heller, jag slarvar alltid med det men jag måste försöka skärpa till mig. 

 

 

 

Den här fina lampan var det jag fick, men jag har inte kunnat tända den än för sladden räcker inte.. Jag behöver någon som kan hjälpa mig med det elektriska för jag är livrädd för att det ska smälla..

 

Ja är det så att ni kan hjälpa mig så får ni gärna säga till =)

 

Nu ska jag lägga mig o titta på tv;n, för jag är helt slut i kroppen. Jag har sån värk o är helt skakig.. 

 

I morgon skulle visst min faster Lilian komma hem till mamma så jag ska gå in o prata med henne lite, det var längesen jag såg henne.

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Var rädda om er o varandra. Love You. Dröm Vackra Drömmar. Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 11 maj 2018 16:02


Jag var tvungen att ta en liten paus i mitt städande. Jag dammtorkar, blöt-torkar, dammsuger o sen ska jag skura golven. Men jag är helt slut, javisst ja mina blommor måste få en liten slurk idag,, dom ser lite ledsna ut.

 

Nä det är lika bra att fortsätta, det är ingen annan som gör det åt mig =)

 

Jag lyssnar på radion o nu spelade dom den här låten ;



Den är så bra. Hon är så vacker i den videon.

 

 

It's been seven hours and fifteen days
Since you took your love away
I go out every night and sleep all day
Since you took your love away

Since you've been gone I can do whatever I want
I can see whomever I choose
I can eat my dinner in a fancy restaurant
But nothing
I said nothing can take away these blues

'Cause nothing compares
Nothing compares to you

It's been so lonely without you here
Like a bird without a song
Nothing can stop these lonely tears from falling
Tell me, baby, where did I go wrong

I could put my arms around every boy I see
But they'd only remind me of you
I went to the doctor and guess what he told me?
Guess what he told me?
He said, "Girl, you better try to have fun no matter what you do,"
But he's a fool

'Cause nothing compares
Nothing compares to you

All the flowers that you planted, mother, in the back yard
All died when you went away
I know that living with you, baby, was sometimes hard
But I'm willing to give it another try

Nothing compares
Nothing compares to you
Nothing compares
Nothing compares to you
Nothing compares
Nothing compares to you

 

 



Av Anneli Gustavsson - 11 maj 2018 13:55


Se exakt vad som hände i klippet här under och glöm inte att DELA detta med dina vänner.



https://www.youtube.com/watch?v=5tBPUj73wZ8

Mannen drack energidryck varje dag – då hände detta med honom !

 

Att dricka energidryck är verkligen något som många har delade åsikter om. Många menar att det inte är ett dugg farligt, medan andra menar att det inte alls är bra för kroppen. Men som med mycket annat, brukar det mesta gå bra att dricka så länge man inte överdriver och dricker alldeles för mycket.


Speciellt när man tränar så kan energidryck vara bra före sitt träningspass. Då får man koffein vilket gör att man orkar mer och inte blir trött lika lätt. Men koffein är också något som inte alltid är det bästa, därför bör man alltid överväga om det passar en själv eller inte.


Mannen du nu ska få höra mer om drack energidryck varje dag i 1 år. Han gillade att träna och tyckte därför att det passade perfekt för att få extra energi till gymmet. Men efter att ha druckit massor av energidryck så hände något med honom som alla bör känna till. Detta kan verkligen vara en väckarklocka för många av oss.

 


Mannen drack energidryck varje dag tills en dag när kroppen sa ifrån.

 

 


Detta är verkligen ett misstag vi alla kan lära oss något av.


Det är verkligen viktigt att alltid dricka och äta saker med måtta. Att överdriva och få i sig extrema mängder av något är aldrig bra. Man bör alltid göra lite efterforskningar på egen hand för att se om produkten man vill äta eller dricka passar just en själv – och hur bra det egentligen är för kroppen.



Men vi alla kan lära oss av mannens misstag och vad som egentligen hände med hans kropp efter 365 dagar.

 

Av Anneli Gustavsson - 11 maj 2018 01:30



 


Idag har det varit mest moln så jag har inte suttit o solat nåt. Har även haft lite ont i skallen igen,, ja det är ju inget ovanligt.

 

Jag bryggde lite kaffe sen gick jag in till mamma o satt där o pratade en stund, det var riktigt mysigt. Jag tycker om dom stunderna då vi pratar med varandra.

Hon hade köpt nya utemöbler, dom var riktigt fina sen har hon köpt ett golv till altanen, plastplattor som hon la själv. Jag har ju så svårt att böja mig ner så o det känns så dumt att jag inte kan hjälpa henne, men man är ju tvungen att ha det på marken när man lägger dom.

 

Jag har inte gjort så mycket mer, har haft riktigt ont i mina fötter, dom bränner, är varma o det skär i dom. Men jag har inte gått så mycket så dom borde läka till snart, tills det är dags för nya sprickor.. Dom kommer att vara läkta när jag ska till doktorn, så är det alltid.

 

Idag ska jag städa lite o handla för det börjar bli tomt i kylen..

 

Hoppas att ni sover gott nu. Dröm Vackra Drömmar o ha en Trevlig  Helg.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

Av Anneli Gustavsson - 10 maj 2018 15:36


Det finns nog inte misstag som svider värre än det här.


 

Nyheter24


När sommaren kommer vill vi svenskar nog inte gör annat än att vara ute och sola. Men, det är lätt att glömma bort solens styrka.

 

Den som har bränt sig ordentligt i solen glömmer det nog aldrig. Något som 17-åriga Julia från Göteborg var med om.

 

– Flera lager hud har lossnat, berättar Julia för Nyheter24.

 

 

Det var i lördags som Julia och familjen var ute på havet med båten. Planen var att bara vara ute en timme, men det blev en istället en lång dag på båten.

 

– Eftersom det blåste och var kallt tänkte jag inte alls på att solen skulle ta. Jag kan inte bli brun såvida jag inte pressar en vecka utomlands, så jag tänkte att det inte skulle vara så farligt utan solkräm, säger hon.

 

Men så fort som Julia kom i land och skulle duscha såg hon sitt stora misstag. 

– Jag hade bränt mig extremt mycket i ansiktet, armarna och bröstet men inget på benen eller magen. Jag kunde inte sova på natten.

 

 


Julia hade alltså bränt sig ordentligt i solen. Något som gjorde henne inte bara röd – utan väldigt svullen.

 

När Julia dagen efter var hos sin pojkvän började ansiktet svälla upp. Något hon trodde skulle gå över, men istället blev värre och värre.

 

– Jag vaknade upp och kunde inte se något alls för att jag var så sjukt svullen runt ögonen, fick panik och ögonen var helt kletiga. 

 

"Flera lager hud har lossnat"

 

Som tur är har Julia fått hjälp. Hon och pojkvännen åkte till sjukhuset och hon fick medicin utskrivet. 

 

– Svullnaden har lagt sig lite, men jag flagnar och har jätteont i pannan. Flera lager hud har lossnat, berättar Julia.


Julia berättar för Nyheter24 att hon verkligen har lärt sig av sitt misstag.

– Jag lär använda solkräm 30-50 på havet, men även på land.

 

Jag kommer vara extremt försiktig i solen framöver!

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------

 

Vi är nog många som tänker att vi inte kommer att bränna upp oss så vi behöver inte ha nån solskyddsfaktor.. Men det är fel, jo jag är en av dom som vill sitta en stund i solen innan jag smörjer in mig o det är inte bra. Vi har en sån kort sommar så vi vill få alla solstunder vi kan komma åt o då vill vi ju absolut inte smörja in oss med något som gör att vi inte blir bruna..

 

Det är livsfarligt att bränna sig som julia gjorde, jag har oxo gjort det så att mina ögon har svullnat igen, men inte så att jag har behövt söka vård. Jag bränner mig lätt i pannan för jag har bränt upp mig så många gånger där o på ögonen så jag måste vara lite mer försiktig på dom områderna.

 

Jag älskar när jag känner hur solen sticker i mitt skinn o jag känner hur jag får mer o mer färg, men vi måste komma ihåg att det kan leda till hudcancer om vi inte sköter oss. 

 

Jag tjatar ofta hur andra ska smörja in sig o även dricka mycket vatten men sen är jag dålig på att ta mina egna råd..

 

Så,,, var rädda om er, smörj er ordentligt, man kan njuta av det vackra vädret ändå o glöm inte att dricka mycket vatten när det är varmt..

 

 

Av Anneli Gustavsson - 10 maj 2018 02:40



Som vanligt kan jag inte sova för värken, men jag ska göra ett nytt försök strax..

Man ska aldrig gå i andras fortspår, utan man ska gå sin egna väg.

Den här bilden tog jag när jag var i Fuengirola, så underbart skönt. Längtar tillbaka dit, skulle kunna tänka mig att flytta dit men jag måste träffa en rik karl förs =)


   

Ja det stämmer, det kan vara jobbigt att gå o dra in magen hela tiden =)

 

Hoppas att ni sover gott nu. Natti natti ♥

 

 

Ni missar väl inte min insamling till BARNCANCERFONDEN  HÄR. Jag fortsätter att samla in pengar så ni vet det.

 

 

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Ovido - Quiz & Flashcards