Mitt Nya Liv

Alla inlägg under mars 2018

Av Anneli Gustavsson - 13 mars 2018 19:04


Igår fick jag ett paket med posten, jag blev så glad. Det är alltid roligt att få saker, det blir lite som en julafton eller en födelsedag, som snart kommer =)

 

Av kära Anita fick jag en salva, kådsalva som hon har kokat ihop själv med ett recept som är mycket gammalt som hennes farfars far hade, hon säger i sitt brev att han var en klok gammal gubbe så det är så roligt att få ta del av detta..

 

 

 

Självklart smorde jag in fötterna inatt med kådan o idag med daggkåpssalvan. Det är så mjukt o skönt så jag hoppas att det blir bättre snart så jag slipper mina hemska sprickor i fötterna o på handen. 

 

Jag har provat mycket att smörja in fötterna med, detta är något o jag missade att fota barnoljan som jag oxo dränker fötterna i när jag har duschat..

 

 

 

Nu ska även läkaren skriva ut Cano Derm, en mjukgörande salva liknande Fenurilen så jag hoppas att den ska vara lite bättre.. Ja det är ett evigt smörjande o jag vet inte om jag har glömt nån salva ? Det räcker gott o väl med dessa som man ska ha.. Betnovat som jag har smörjt efter "schema" hit o dit.. Jaja, det blir nog bra tillslut.

 

Snart börjar Farmen..

Är det något som ni tittar på ?

Vem tror ni vinner ?

Vem hoppas ni ska vinna ?

Jag hoppas att Helena ska vinna, jag höll på Norrmannen Robin men han åkte ut.

Ska ni se Farmen VIP ? Det ska jag =)

 

Hoppas att ni har haft en bra dag där ute. Dröm Vackra Drömmar.

 

Puss I Pannan   

 

 

Av Anneli Gustavsson - 13 mars 2018 00:57



 


Ser ni Teddy bland nallarna =)



Ja vilka underbara bloggvänner man har som gör en sån sak,, mer om det i morgon för nu ska jag stänga ner o försöka somna om.

 

Dröm Sött. Puss I Pannan   

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - 12 mars 2018 14:20


Jag var i kontakt med vc förra veckan o ville ha en salva utskriven, men dom ville inte skriva ut den förrns jag hade provat den o efter det skulle jag kontakta dom igen.

 

Nu när jag skulle ringa till vc så har dom ju strulat till det o det är till det sämre. Man får olika valmöjligheter #1 #2 osv.. Nu är det nytt genom att man kan förnya sitt recept genom att prata in vilket/vilka det är du vill ha.. Men hur tusan gör man med dom recepten som är NYA,, detta var att förnya ??? Jag vet inte hur man ska säga i vilken styrka en salva är i som jag aldrig har haft. Då måste jag sitta o leta reda på det först.. O sen var det så att jag skulle ringa tillbaka för att prata med någon om detta...Man kanske hade velat prata med sköterskan om olika salvor, vilken som är bäst.   STRUL STRUL..

 

Nu fick jag ringa om igen o välja ett annat nummer o då sa dom att dom skulle höra av sig till mig strax efter kl 15 idag.   

 

Snart behövs dom inte längre ,, det räcker med att prata in på telefonsvararen sen sitter det väl nån robot o skriver ut recepten..

 

Människan behövs snart inte längre..

 

Vem ska plocka ihop medicinen på apoteken ?

 

Nä det får bli en kaffe på detta.. Ha en bra dag där ute..

 

Puss I Pannan   


14;49 Nu har vc ringt upp o hon var så trevlig, hon ska se till så att jag får den här salvan..

Av Anneli Gustavsson - 11 mars 2018 18:52


Idag har det regnat lite så nu kanske snön försvinner snart, vi har massor med snö o det skottas inte alls bra. Trottoarerna är fulla med snö så man får gå på vägen.

 

Föräldrar med barnvagnar, äldre/sjuka, barn som går med rullator får gå på gatan o det är inte ok..

 

Ska det vara så svårt att skotta så man kan få gå säkert ??

 

 

Jag var ute o gick lite med Rohde innan o det kom bilar medans vi försökte skynda oss på att kunna gå säkert..

 

 

Det är så dåligt skött, det är som om dom aldrig har sett snö förr. Dom är lika chockade varje gång det snöar. Skotta så man kan gå säkert när man är ute.

 

 

Snön har ju inte bara ställt till det utan det är så roligt att se barnen leker ute nu. Dom gör snöänglar, åker pulka o skidor, bygger snögubbar o har riktigt roligt. Så här mycker snö har vi inte haft på många år.. Det är vackert när snön är vit o fin, det blir lite ljusare..

 

För några år sen började jag spara snöbollar i frysen så Liam hade till sommaren. Ja även barnen på gården kom till mig o frågade om dom fick en snöboll på sommaren. Sen gick det några vintrar då jag glömde bort att spara snön eller så var det ingen snö att spara när jag väl kom ihåg det..

 

Men nu har jag sparat lite snö i frysen.. Dom hinner ju minska i storlek men jag har sparat rätt många nu så nu ska det bli snöbollskrig i sommar med mina små killar =)

 

Så gör detsamma, säg inget till era barn eller barnbarn utan plocka fram dom när dom inte ser nåt...  För nåt år sen så hämtade jag en snöboll o kastade på min granne, han hann inte reagera för han satt ute o grillade hahahaha.. Dom tyckte att det var lite roligt.

 

Ja man måste komma med lite såna här galna idéer, man måste ha barnasittet kvar, det är ju helt underbart..

 

Så spar lite snö o mylla någon i sommar =)

 

Ha en underbar kväll där ute. Nu blir det duschen o sen Farmen =)

 

Puss I Pannan   

 

 


Av Anneli Gustavsson - 10 mars 2018 21:10



Vissa dagar går jag upp riktigt tidigt, tidigare än tuppen redan kl 04.40 för sen får jag ett mysigt besök.


 

Den här söta lilla tjejen kommer till mig vissa dagar varannan vecka o det är så mysigt. Lilla damen heter Chikita o är 4 år gammal. 


 

Hon är en mycket glad o pigg hund. Trygg i sig själv o väldigt trygg med sin matte o hon känner sig faktiskt trygg även här hos mig.. 


   

Hon älskar närkontakt, ska alltid vara nära för mycket mys o massor med pussar. Vi sover tillsammans när vi har varit ute en runda..


 

Vi ligger gott i soffan o hon ska helst ligga under filten, men hon tittar fram ibland för att se å jag är kvar =)

Det är så härligt att få den här kontanten igen med någon, jag känner mig behövd o jag känner mig faktiskt älskad när hon är hos mig o det värmer mitt hjärta. Visst tänker jag oftare på Teddy när hon är hos mig för jag önskar att även han var här så jag fick hans underbara kärlek, men jag vet att han ser mig o att Teddy är glad för mig skull..

 

 

Det är så roligt med all snö =)

 


 
   Hon ligger med nosen mot mitt ben, hon ligger som ett U runt mig så jag kan inte luta mig tillbaka i soffan =)


   


Det är ju faktiskt rikigt vackert med all snö,, men jag vill ha vår nu. 

 

Önskar er en mysig kväll o en fortsatt trevlig helg.

 

Dröm Vackra Drömmar

 

Puss I Pannan   

Av Anneli Gustavsson - 10 mars 2018 02:16


Jag la mig innan o tittade på tv;n, filmen som gick på fyran Point Break men jag har för mig att det var andra skådisar med i den o att det handlade om andra saker,, eller på ett annat sätt, andra ställen mm men jag måste ha blandat ihop filmerna.. Jag glömmer ju direkt vad dom handlar om o det är ju rätt bra för då kan jag se om dom igen =)

 

För ett tag sen fick jag ett meddelande om någon som ville göra ett länkbyte så det har vi gjort nu o som tack för det fick jag detta fina förkläde...

 

 

 

Det vara jättefint o bra. Jag var rädd för att det skulle vara "sladdrigt" o inget att ha men det var det , så jag är jättenöjd =) Vad tycker ni, visst var det lite läckert =)

 

Jo vänta nu, jag tittade precis på nätet om filmen o jag hade rätt. Det var en  helt annan film som jag hade sett som heter likadant fast med Patrick SwayzeKeanu Reeves.. Den som gick i kväll då var en nyare version med nya skådisar.. Jag gillade den andra bättre, fast det kan jag kanske inte säga för jag somnade o såg inte så mycket av filmen =)

 

Nä nu ska jag ta en liten titt på fb o se vad som händer där innan jag somnar igen.

 

Hoppas att ni sover gott nu, dröm vackra drömmar. 

 

Puss I Pannan   

 

 

 

 

Ni glömmer väl inte insamlingen som jag har till Barncancerfonden  HÄR..

 

 

Av Anneli Gustavsson - 9 mars 2018 21:05


Jag var inte nöjd med den nya designen ,, det blev lite för mycket.. Så jag kluttrade till något så nu får det nog vara så här ett tag i alla fall.. Ja, jag vet inte ? Jag vet bara att jag är trött på den gamla designen..

 

Vad tycker ni om den nya designen ? Var ärliga   

 

Gör ni eran egna design eller är det bloggportalen som har designen ?

 

 

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - 9 mars 2018 19:28


 


Tänd ett lagerblad i huset och vänta 10 minuter – du kommer bli förvånad över resultatet.

 


Tidigare användes de kanske mest som tillbehör i matlagning, men på senare år har allt fler börjat viska om de oanade hälsoeffekterna i lagerblad.

 


Och vad passar bättre nu i sjukdomstider, än att sprida vidare knepet som redan de gamla romarna och grekerna upptäckte!

 


Bäst av allt? Du behöver inte ens äta bladen eller blanda några mediciner på dem – faktum är att kroppen reagerar på ett förvånande sätt bara du tänder dem i huset…





Om du någonsin har klivit in i ett rum som fyllt dig med ett inre lugn och en balans, så är det inte alls omöjligt att det är lagerblad som ligger bakom.

För lagerblad fyller faktiskt fler funktioner än att bara lyfta smaker i maten.

Och allt började för länge, länge sedan…



Faktum är att redan de gamla romarna och grekerna trodde på den helande kraften i denna ört.

 

De ska inte bara ha använt lagerblad i maten, utan också som en medicinalväxt. De populära bladen intogs färska, torkade eller tillsammans med vatten för att motverka en rad olika sjukdomar.



 


Ja, det är inte direkt någon slump att just lagerkransen under Romarriket delades ut till personer som uträttat något extraordinärt. Den välkända kransen förknippades med seger och framgång – du har säkert också sett den på film!





I dag, hundratals år senare, har lagerblad återigen blivit en omtalad hälsotrend.

Modern forskning tyder nämligen på att lagerbladen besitter en lugnande effekt. Studier tyder dessutom på att bladen kan fungera smärtstillande, antiinflammatoriskt och motverka njursten.

 

Lagerbladsoljan har antibakteriella egenskaper och innehåller eukalyptol, som kan minska symtomen vid förkylning och influensa. Detta på grund av eukalyptusens antiseptisk effekt på patogena bakterier i de övre luftvägarna.




Så hur ska du då dra nytta av örten? Jo, det behöver faktiskt inte vara så svårt.

Allt du behöver är en säker ljusbehållare, några torkade lagerblad och tändstickor.

 

Sedan är det bara att tända bladen. Men du: kom ihåg att torkade lagerblad brinner mycket fort, så var försiktig när du antänder dem.





Efter några minuter kommer du förhoppningsvis känna en lugnande doft fylla rummet.

Doften hjälper till att lindra stress och spänningar så att du mår bra.

Vissa upplever också att musklerna slappnar av redan efter 10 minuter!





Den lugnande verkan som lukten har, kopplas till innehållet av metyleugenol.

Men även om du kanske inte skulle uppleva några tydliga förbättringar vad det gäller hälsan, så kan jag i alla fall garantera att du får ett hem som doftar fantastiskt gott.

Och det skadar ju inte att ha ett väldoftande hem, eller hur?




 

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17
18
19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Ovido - Quiz & Flashcards