Mitt Nya Liv

Alla inlägg under januari 2018

Av Anneli Gustavsson - 17 januari 2018 21:14


Jag har läst boken igen om Pojken som kallades Det. Har läst den innan men läste om den o den är hemsk, grym, läskig, otäck på alla sätt o vis men jag kunde inte sluta läsa den.

Den här lilla pojken blev så illa behandlad av sin mamma, jag förstår inte hur man kan göra så mot oskyldiga stackars barn.

 

Om ni inte har läst den,, gör det.. Men, jag V A R N A R er ,,, den är grym på alla sätt o vis...

 

 

När Dave Pelzer vid tolv års ålder omhändertogs av myndigheterna uppdagades en skakande historia.

 

Sedan fyra års ålder hade han vanvårdats och systematiskt misshandlats av sin psykiskt  sjuka mor.

 

Dave isolerades successivt från sin pappa och sina  bröder.

Han b ehandlades sämre än en hund och många gånger önskade han att han skulle dö.

 

Idag är Dave vuxen. Med beundransvärt mod lyckades han inte bara överleva sin fasanfulla barndom utan också skapa sig ett tryggt och meningsfullt liv.

 

Det här är hans egen berättelse.

 

 

 

"Dave Pelzers skoningslösa berättelse om sin uppväxt med en mamma som slog och misshanldade honom är gripande" - Länstidningen Södertälje.

 

 

"Pojken som kallades Det är en bok som drabbar läsaren" - Östran.

 

 

" Detta är en av de otäckaste berättelser jag någonsin läst" - Folkblandet Jönköping.

 

 

 

Skriven av Dave Pelzer, en sann historia.

 

 

Det finns böcker efter den här, ska se vad dom heter.

 

Jag har försökt hitta böckerna o jag hittar dessa;

 

 

Pojken som kallades Det.

Pojken som inte fanns.

Pojken som överlevde.

A man named Dave.

En brors berättelse ; Att överleva en barndom av misshandel.

 

Jag har ingen aning om vilken ordning dom är skrivna.. Vet ni om några fler böcker får ni gärna säga till mig.

 


 

Av Anneli Gustavsson - 17 januari 2018 17:29



Jag hade äntligen kommit ifrån mitt ex, vi bodde ihop på "sågen" men jag slängde ut honom för att han var otrogen så jag flyttade till en lägenhet på Råslätt.. Jag hann bara bo där ett tag innan en kvinna från samma trappuppgång kom o ringde på hos mig. 

 

Hon säger att hon vill se hur jag har det o hon presenterar sig som nån slags trapphusvärdinna o jag bjuder in henne. Hon går runt o det blir mer o mer mysko så jag frågar vad hon vill ?

 

Hon säger att jag inte sköter lägenheten o det måste man göra. Jag har aldrig misskött något nån gång så hon ber att få komma tillbaka , hon ska bara göra en sak först. Hon går iväg o jag låser som alltid dörren efter mig. Efter en stund kommer hon tillbaka o har med sig mitt ex så dom tränger sig in i min lägenhet. Nu blir jag rädd o frågar vad dom vill, han var ute efter att hämnas bara för att jag slängde ut honom men jag förklarade för honom att jag inte vill bo tillsammans med någon som dricker, beter sig som ett svin, slå sönder väggen pga ilska eller är otrogen, han körde dessutom full flera gånger men jag vågade inte anmäla honom.

 

Så fort vi hade flyttat in tillsammans i vårt nya hem började han åka hem till en inne i stan o det fick jag reda på.

 

Han visade den här kvinnan runt i lägenheten, han gick in i en stor garderob som man kan gå in i,, han visade ett täcke som låg längst upp på hyllan att det var lite dammigt, men jag använde inte det så det fick ligga. Han sa att det var kackerlackor men det fanns inte en enda , han kunde inte visa upp det heller.. Han fortsatte att rota igenom mina saker o jag fattade inte hur han kunde veta vad jag hade för nåt eller vad allt låg, men det visade sig att han hade pratat med henne så hon hade lånat ut en nyckel o han gjorde en kopia, så han hade varit hos mig flera gånger när jag inte var hemma. 

 

Jag var så tacksam för att inte sonen var hemma, han var hos min mamma. Jag sa till dom att dom måste gå ,, att det inte gick rätt till. Dom hade inget att göra hos mig, o hon hade inget att säga till om min lägenhet om hur den sköttes eller inte. Jag mer eller mindre knuffade dom ut från lägenheten o låste om mig. Jag vågade inte lämna den, jag vågade inte göra något. 

 

Det ringde på dörren o utanför står mitt ex O som försöker ta sig in, jag hörde hur han sätter in nyckeln i dörren men jag gör allt för att mota bort honom. Jag hotar med att ringa polisen men han bryr sig inte, han ger upp efter ett tag så jag sätter mig utmattad ner på golvet i hallen. Innan jag hinner reagera så slits dörren upp o där står han. Jag flyger på honom o försöker klösa honom, dra honom i håret men han känner knappt något. Jag är så rädd, jag är rädd för honom o har varit nästan hela tiden pga hans beteende ( även i verkligheten).

 

Jag sliter mig loss från hans hårda grepp, tar telefonen o försöker ringa polisen men det står still i huvudet, jag kommer inte ihåg numret så jag skriker allt vad jag kan o orkar, men ingen hör mig, eller så bryr dom sig inte. Jag springer runt i lägenheten men kommer inte i närheten av dörren för han vaktar där, jag vågar inte springa ut på balkongen för jag bor på 7;e våningen o jag är rädd för vad han kan göra..

 

Han börjar följa mig runt i lägenheten nu, han är precis bakom ryggen på mig hela tiden, han känns som min egna skugga.. 

 

Jag försöker på nytt att komma ihåg numret till polisen men det kan jag inte, det står still. Jag är så rädd att jag inte ens kommer ihåg hur man ringer till dom. 

 

Jag känner hur han tar tag i mig, börjar slå mig o säger att det här har du förtjänat, du förtjänar att få stryk, bli utsatt för otrohet o lämnad med skulder... 

 

Jag är så tacksam för att jag vaknar här, när jag vaknade letade jag efter min mobil, jag vet inte vad jag skulle göra med den. Tänk om jag hade slagit numret till polisen,, det var ju trots allt "b a r a" en dröm... Allt var sant i drömmen utan att han kom hem till mig på Råslätt, han slog mig aldrig men var nära flera gånger när han var full.

 

Natten har varit jobbig, jag somnade sent, strax innan fyra. Vaknade halv fem av att jag hade sån huvudvärk så jag gick upp o tog en treo. Somnade om o vaknade halv åtta av mardrömmen + huvudvärk/värk. Mobilen skulle ringa strax efter jag hade vaknat för det var dags att gå upp o ta emot Theo the dog =)  

 

Jag avskyr mardrömmar när mina ex är inblandade o jag har så svårt att skaka av mig dom under dagen när det har varit såna här hemska ,, + att mycket av drömmen är sann.

 

Ha en bra dag. Puss I Pannan ♥

Av Anneli Gustavsson - 16 januari 2018 01:18


1. Hur länge varade det 100-åriga kriget? 


- 116 år 
- 99 år 
- 100 år 
- 150 år

Blondinen använder sin rätt att hoppa över frågan.

 

 

2. I vilken land uppfanns Panama-hatten? 


- Brasilien 
- Chile 
- Panama 
..Ecuador

Blondinen tar publiken till hjälp

 

 

3. I vilken månad firar ryssarna oktober-revolutionen? 


- Januari 
- September 
- Oktober 
- November

Blondinen ringer en vän, en annan blondin.

 

 

4. Vad hette George IV? 


- Albert 
- George 
- Manuell 
- Jonas

Blondinen söker efter rätt svar på internet.

 

 

5. Från vilket djur har Kanarieöarna fått sitt namn? 


- Kanariefågeln 
- Kängurun 
- Råttan 
- Sälen

 

 

Blondinen åker ur tävlingen.

 

 

 

 

 

OK hur gick det för dig?

Alltså, hur många rätt hade du?

 

 

 

 

 

 

 

 

PS. Om du har skrattat när du har läst detta, så titta på svaren här nedan:

 

 

1. 100 åriga kriget höll på i 116 år (1337-1453). 
2. Panama-hatten uppfanns i Ecuador. 
3. Oktober-revolutionen firas i november. 
4. Kung George IV hette Albert. 
5. Kanarieöarna (spanskaIslas Canarias, av latinets Insulae canariae, "Hundöarna", efter det latinska ordet Canis vilket betyder hund) 

Av Anneli Gustavsson - 12 januari 2018 19:52



Hej !

 

Jag heter Fibromyalgi och är en Osynlig Kronisk sjukdom. Jag är nu din följeslagare för resten av livet. Andra runt omkring dig kan inte se eller hota mig, men DIN kropp kan känna mig. Jag kan attackera dig var, när och hur jag vill. Jag kan orsaka dig våldsam smärta eller, om jag är på bra humör, orsaka dig värk överallt. Jag minns när du och Energi sprang omkring tillsammans och hade kul! Jag tog Energin från dig och gav dig Utmattning istället. Försök att ha kul nu!

 

Jag tog även God Sömn från dig och gav dig Fibro-Dimma i utbyte. Jag kan få dig att darra inombords, eller få dig att frysa eller svettas medan alla andra känner behag. Javisst ja, jag kan få dig att känna ångest eller depression också. Om du har planerat något eller ser fram emot en spännande dag, så kan jag ta det ifrån dig med.

 

Du bad inte om mig, jag valde dig av olika anledningar, t ex det där viruset du aldrig blev fri från, eller den där bilolyckan eller kanske var det de där åren av överkrav och trauman?

 

Hur som helst, jag är här för att stanna.

 

Jag hör att du tänker gå till en läkare som kan göra dig av med mig. Jag skrattar så jag kiknar. Försök du bara! Du kommer att vara tvungen att gå till många, många läkare innan du hittar någon som kan hjälpa dig på ett effektivt sätt. Du kommer att bli ordinerad värktabletter, sömntabletter, energipiller, tillsagd att du lider av ångest eller depression, rekommenderad att prova TNS, bli masserad, tillsagd att om du sover och motionerar regelbundet kommer jag att försvinna, tillsagd att tänka positivt, förnedrad, uppmanad att rycka upp dig, och MEST AV ALLT, aldrig bli tagen på allvar med hur du känner dig, när du klagar till läkaren om hur utmattandet livet är varje dag.

 

Din familj, dina vänner och dina arbetskamrater kommer alla att lyssna till dig ända tills de tröttnar på att höra om hur jag får dig att må och om vilken utmattande sjukdom jag är. En del av dom kommer att säga saker som "Äh, du har bara en dålig dag!" eller Ja ja, kom ihåg att du inte kan göra saker du kunde för 20 ÅR sedan." utan att höra att du faktiskt sa 20 DAGAR sedan.

 

En del kommer att börja prata bakom din rygg, medan du sakta känner att du håller på att tappa din värdighet i dina försök att få dem att förstå. Speciellt när du är mitt inne i en diskussion med en "normal" människa och har glömt vad det var du skulle säga härnäst..

 

Avslutningsvis, (jag hoppades kunna hålla denna del hemlig, men jag antar att du redan listat ut det).

 

De enda du kan få något stöd eller någon förståelse från, angående mig, är ANDRA MÄNNISKOR MED FIBROMYALGI.

 

 

 

Missa inte min insamling till Barncancerfonden HÄR.

 

Av Anneli Gustavsson - 12 januari 2018 16:55


För ett tag sen startade jag en insamling till Barncancerfonden o den ska hålla på i alla fall till sista maj. Den behöver inte avslutas då heller för jag hoppas att fler ska sätta in en liten slant

 

Det behöver inte vara mycket, man kan själv bestämma beloppet om man vill det. Även den lilla pengen gör stor skillnad. 

 

Så här ser det ut, o lite av det man kan välja på ;

 

 

 

Det finns ju olika belopp ifyllda men även en tom ruta där ni själva väljer vad ni känner att ni kan skänka. Ni kan även välja om ni vill att det ska vara offentligt (synligt så att alla andra kan se) eller för vänner .. Det finns även fler alternativ att välja på.

 

Det är inte svårt att fylla i detta, o det tar bara en liten stund. Det " e n d a " som behövs är pengar... 

 

Ni ska även veta att jag ser INGA av dom pengarna ni skänker för det går direkt till Barncancerfonden. Det enda jag ser är vem som har skänkt o hur mycket, om det är offentligt.

 

Snälla, snälla ge en liten gåva, jag har gjort det.

 

 

Ni hittar insamlingen HÄR. Den finns även på högersidan på min blogg.

 

 

Av Anneli Gustavsson - 11 januari 2018 20:00


Jag är så satans trött på alla meddelanden som man får på fb. Är det inte bilder som skickas dygnet runt så är det om den dansande påven eller Fabrizio som ska kapa ditt konto. 

 

Det stämmer INTE !!!

 

Ta reda på hur saker ligger till INNAN ni skickar skiten vidare !!! Ni kan googla det finns massor där ute att läsa. Gå även in på Bluffakuten fb, dom skriver mycket om olika bluffmail mm.


Texten är så här;


Vänligen meddela alla kontakter i din kontaktlista (Messenger) att inte acceptera Fabrizio Brambilla. Han har ett foto med en hund. Han är en hacker och har systemet kopplat till ditt messanger-konto. Om en av dina kontakter accepterar det kommer du också att hackas, så se till att alla dina vänner vet det. Tack. Vidarebefordrad som mottagen. Håll kvar fingret på meddelandet. I botten i mitten kommer det att stå "vidarebefordra". Tryck på den knappen och klicka sedan på alla namnen i din lista och detta meddelande skickas till dem. Tack och lycka till!


HÄR kan ni läsa om bluffmailen !!!

 

 

Av Anneli Gustavsson - 11 januari 2018 00:53


Allmänt

Fibromyalgi, (FM), är ett kroniskt smärtsyndrom vars huvudsakliga symptom är långvarig
utbredd smärta, ömhet, sömnstörning och trötthet
.

Det syns inte utanpå hur ont någon med fibromyalgi egentligen har och därför kallar vi den för ”den osynliga sjukdomen”. Att smärtan inte syns gör att många FM-drabbade inte blir trodda, utan i stället får kommentarer som ”Men du ser ju ut att må jättebra. Du kan väl inte vara sjuk? Det går säkert över snart.” De dagar när det är som värst stannar fibromyalgidrabbade ofta hemma och omgivningen får därför kanske aldrig se hur svårt de kan ha det. Att inte bli trodd är det största problemet för många FM-drabbade och kan göra att man mår väldigt dåligt psykiskt.


Man kan spåra förekomsten av fibromyalgi tillbaka till 1800-talet, men det är inte förrän i nutid som den medicinska världen har börjat förstå fibromyalgi och erkänna den som ett självständigt tillstånd. Diagnosen fibromyalgi är accepterad av Världshälsoorganisationen (WHO) och av Socialstyrelsen och har klassifikationsnummer M79.7.

 

Fibromyalgi utlöses vanligen av smärtainfektiontrauma eller kris. FM som startar med lokal smärta eller psykisk kris har vanligen ett långsamt utdraget tidsförlopp, medan fibromyalgi som föregås av infektion eller trauma vanligen kommer plötsligt. Långvarig lokal smärta utgör den största riskfaktorn.

 

Sjukdomen är långvarig, vanligen livslång, även om den ibland lindras i högre ålder. Spontant tillfrisknande förekommer. FM har oftast ett långvarigt, skovvist förlopp och det saknas ännu botande behandlingar, i stället handlar det om att försöka lindra symptomen. Värktabletter av olika slag kan lindra smärtan, men aldrig bota den.

Källa: Medicinsk broschyr om fibromyalgi skriven av Eva Kosek, professor, överläkare, specialist
i rehabiliteringsmedicin och smärtlindring.

 

 

 

 

 

Filer för utskrift/nedladdning:

 

Fibromyalgi: En översikt

PDF

DOC

Vem drabbas?

Enligt internationell statistik drabbas ca 2-4 % av den vuxna befolkningen av fibromyalgi. Det skulle betyda ungefär en kvarts miljon drabbade människor i Sverige. Enligt vissa källor kan det röra sig om upp till 10 % som drabbas.


Majoriteten av dem som drabbas är kvinnor (85-90 %), men det blir allt vanligare att män får diagnosen fibromyalgi. (Läs mer om män med fibromyalgi här). Att FM främst drabbar kvinnor kan ha att göra med att de har lägre smärttröskel och lägre muskelstyrka än män. Kvinnor har ofta också mer statiska arbetsuppgifter än vad män har, vilket ökar risken för att drabbas av fibromyalgi. Man har även kommit fram till att det även förekommer en genetisk faktor vid fibromyalgi och som antagligen spelar en större roll än vad man har trott. 


Under senare år har åldern för debuten av FM sjunkit och drabbar alltfler unga. Det är inte ovanligt att sjukdomen förekommer redan i tjugo- och trettioårsåldern. Även enstaka fall av barn förekommer. Ungefär 10 % av dem som drabbas av fibromyalgi är barn och ungdomar. Det är alltså inte bara "gamla tanter" som kan få diagnosen FM.  


Med tanke på att sjukdomen sprider sig allt längre ner i åldrarna är det viktigt att patienterna får en snabb och korrekt diagnos, en ordentlig utredning och möjlighet till rehabiliterande behandling.

Symptom

Huvudsymptomen vid fibromyalgi är en ständig smärta i vila - kronisk smärta - samt en onormal trötthet. Intensiv och långvarig smärta är en stressfaktor och stressrelaterade symptom som t.ex huvudvärk och magbesvär är därför vanliga hos patienter med fibromyalgi. Smärtan påverkar även sömnen och dålig sömn leder till ännu mer smärta och ännu mer stress, vilket i sin tur ger ytterligare försämrad sömn. Slutresultatet blir en onormal trötthet. 

 

Muskelsmärtan påverkar motoriken och gör det svårt att röra kroppen obehindrat. Ofta klarar man inte av att uträtta vissa saker längre, som t.ex att springa, gå i trapport eller lyfta tunga saker. Många med fibromyalgi lider även av stela muskler (framför allt på morgonen) och domningar och stickningar förekommer hos mer än hälften av patienterna, utan att de har någon nervskada.

Det finns även en mängd övriga symptom samt ett flertal samsjukdomar som är vanliga vid fibromyalgi.

Diagnos

Diagnosen fibromyalgi är en så kallad kriteriediagnos, vilket innebär att ett visst antal uppsatta kriterier av sjukdomstecken och symptom måste vara uppfyllda för att diagnosen ska kunna ställas. De nuvarande kriterierna för diagnostisering fastställdes av American College of Reumatology (ACR) år 1990. Diagnosen fibromyalgi är accepterad över hela världen, av WHO och av Socialstyrelsen, och har klassificeringsnummer M79.7.


Att man använder sig av kriterier vid diagnostisering av FM beror på att det inte går att ställa en diagnos varken genom laboratorieprover eller genom andra medicinska undersökningsmetoder. Avsaknaden av laboratorieprov, eller röntgenfynd, som objektivt kan stödja diagnosen gör att fibromyalgi ibland ifrågasätts. Det finns dock tester, som hittills bara har använts i forskningssammanhang, som i framtiden skulle kunna utgöra metoder för en objektiv diagnostik av fibromyalgi.

 

HUVUDKRITERIER FÖR FASTSTÄLLANDE AV FM:

  • Minst tre månaders generell smärta i alla fyra kroppskvadranterna, på höger och vänster sida, övre och nedre kroppshalvan inklusive axialsmärta, dvs. halsrygg, främre bröstkorg och/eller ländrygg.
  • Smärta vid palpation (tryck) på elva av arton specificerade ställen, ömma punkter, så kallade tender points. Trycket skall vara förhållandevis lätt.

I dag har man börjat diskutera betydelsen av ”tender points” (de ömma punkterna) och flera forskare hävdar att ”tender points” har börjat spela ut sin roll inom diagnostiseringen – dels på grund av att det har framkommit att även normala, friska personer har dess ömma punkter (även om de gör mer ont hos någon som lider av FM) samt att tender points inte helt fångar fibromyalgins innersta natur, i vilken svår trötthet/utmattning ofta förekommer. I stället förordar dessa forskare användandet av frågeformuläret Symptom Intensity Scale som, utöver smärtområden, även omfattar parametern trötthet/utmattning.

 

(Läs mer under Diagnos.)

Orsak

Den senaste forskningen har lett fram till att forskare i dag är relativt eniga om att fibromyalgi beror på en onormal bearbetning av smärtsignalerna, orsakad av en störning i centrala nervsystemet samt i kroppens reglering av olika hormoner. Smärtupplevelsen hos en fibromyalgiker orsakas av att hjärnan har blivit smärtöverkänslig (sensitiserad) och därför feltolkar kroppens signaler. Smärtan sitter med andra ord inte där den känns.

Varför denna störning i CNS och kroppens hormonsystem uppstår vet man ännu inte. Det pågår emellertid ständigt forskning om fibromyalgi och denna kommer förhoppningsvis att leda fram till en större insikt om sjukdomens uppkomst och därmed ge ökade förutsättningar för att kunna få fram ett botemedel.

 

(Läs mer under Orsak.)

Behandling

Eftersom man ännu inte vet exakt vad det är som orsakar fibromyalgi  finns det heller inget botemedel mot sjukdomen. Det handlar i stället om att så gott man kan försöka lindra fibromyalgisymptomen, främst genom en kombination av läkemedel, fysisk träning och olika avslappningstekniker

 

Majoriteten av fibromyalgidrabbade lider av huvudsymptomen utbredd kronisk smärta och onormal trötthet/utmattning. De sekundära symptomen kan vara väldigt olika och därför får man från fall till fall utgå från befintliga symptom för att se vilken behandling som är lämpligast. 

 

Inom EU finns det i dagsläget inget läkemedel som är godkänt som behandling vid fibromyalgi. I USA har det amerikanska läkemedelsverket godkänt 3 läkemedel: LyricaCymbalta och Savella


(Läs mer under Behandling.)

 

Av Anneli Gustavsson - 10 januari 2018 16:02


Förra året så fick jag ett telefonsamtal av en mycket mycket trevlig kille som ville få över mig till vattenfall. Vi pratade länge dels om avtalen o dels skämtade vi om allt möjligt. Men vi kom fram till att jag inte skulle tjäna så mycket på att byta, ungefär 1½ månad men jag ville byta över bara för att han var så trevlig. Han sa att han fixar allt, jag behöver inte kontakta Telge för uppsägning eller något, jag behövde som sagt va inte göra något. Han visste om att jag hade 1 månads uppsägning o ett rörligt avtal, ja jag sa allt det han behövde veta o allt var klart, inga konstigheter.

 

I dec fick jag ett brev från Telge där dom kräver 750 kr för att jag bryter mitt avtal genom att gå tidigare så jag fick ett spel. Jag ringer upp till Vattenfall o där säger dom att inget har gått igenom o jag fattar inget. Det var just detta som jag INTE skulle behöva fixa o dona med, men det händer alltid mig.  Jag sa att dom får fixa detta o att dom måste ta fram inspelningarna som gjordes men tjejen som jag pratade med sa att man inte kan göra det men jag gav mig inte. Hon ville inte lyssna så jag fick bli otrevlig o höja rösten o det är inget jag gillar att göra. Jag sa att dom ville visst inte ha mig som kund eftersom dom bar sig åt på detta sättet genom att inte vara medgörliga. Jag sa till henne att hon får fixa detta men det slutade med att jag sa att jag i slutänden ändå fick ringa o ta hand om detta o jag fick se om jag skulle stanna kvar hos Telge.. Jag hinner inte mer än lägga på luren förrns jag får ett sm där det står ;

 

Hej ! Åter igen ber jag om ursäkt för att det blivit strul. Ville bara meddela att vi beställer så vi kan lyssna av inspeling med TM bolag som spelade in fullmakten med dig. Detta kan ta 1-2 dgar innan vi får in. Hoppas din kväll blir bra. Vänliga hälsningar xxxxxxx...

 

Detta var den 18 december......... Jag har inte hört nåt från henne ,,,,än ........

Jag har avvaktat för att se vad som ska hända men inget händer. 

 

Jag ringer upp Telge idag o pratar med Tove o hon ser ingen uppsägning medans Vattenfall säger att det är skickat men dom förstår inte varför det inte har behandlats.

 

Jag sa till Vattenfall att dom inte får mig som kund när dom strular på detta sättet o den stackarn som jag pratade med sa att han verkligen förstår. Han sa att han skulle ta bort mig hos dom o jag frågade om jag verkligen kunde lita på honom, han sa att han skulle plocka bort mig manuellt, så nu hoppas jag att det är gjort för jag tänker INTE gå över till dom.

 

Jag fick ringa upp Telge igen o säga att jag skulle vara kvar ,, så nu tjänade jag ingen månad på detta.. Men aldrig att jag går över till någon som bär sig åt på detta sättet som dom har gjort o inte tagit tag i det alls. 

 

Från att INTE behöva lyfta ett finger, säga upp något, ringa någon mm så har jag inte gjort annat än just detta.

 

Säger man att man ska fixa en sak så ska man göra det.........

 

Sen när det gäller såna här telefonsamtal så spelas allt in, hela samtalet från början till slut + själv avtalsbiten............. Man kan ALLTID begära att få lyssna på inspelningarna så ni vet det. Kunden HAR alltid rätt till detta............

 

Tack Vattenfall för allt jobb jag har fått lägga ner för er skull !!!

 

 

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Ovido - Quiz & Flashcards