Mitt Nya Liv

Alla inlägg under december 2016

Av Anneli Gustavsson - 26 december 2016 15:25


Blev väckt klockan sju på morgonen av att telefonen ringde ihärdigt.
Fick tag i vattenglaset på nattduksbordet och fyllde örat:
-Hallå….FAN!
Kan man inte få sova när man äntligen är ledig?
Lyfte på t-shirten som låg på stolen och hittade telefonen.
Med örat fullt av vatten svarade jag irriterat.
-Bengtsson. Ska ni dränka mig?
-Ööööh…..Va? Eeeh……Nej. Jag heter Urban Ledström och ringer från elbolaget ”Friska tåtar”. Har ni hört talas om ”Grön el”?
-Mja…tror det. Det är sådan el som missfärgar lamporna va?
-Nej-nej! Det är ett miljövänligt alternativ. Elen kommer från sol och vindkraft. Vi på ”Friska tåtar” sysslar enbart med detta. Vi har ett bra erbjudande just nu om ni funderar på att byta elbolag.


-Nja…….Jag tror inte att det fungerar hos mig………
-Det fungerar i alla fastigheter. Varför tror ni att det inte skulle fungera hos er?
-Jag har ingen grön sladd!
-Nu förstår jag inte?
-Jo ser ni. Sist jag kollade i en eldosa så fanns det en sladd för svart el, en för blå el och en för grön-gul el. Förmodar att det går att få lite grön el på den sista sladden. Några volt kanske?
Elbolagsförsäljaren skrockade.
-Nu tror jag ni missförstått det hela. Det behövs ingen grön sladd till miljövänlig el. Den svarta sladden ni pratar om är fasen som strömmen kommer i. Den blå kallas nollan och den gröngula är jord.
Vad fan säger karln?
-Ni menar alltså att jag betalar för en nolla som inte används?
-Nej alla tre sladdarna behövs för att elinstallationen ska fungera.
-Aha! Märkvärdigt. Hur ska jag veta att det är grön el som kommer in då?
-Det vet ni inte. Elen blandas med andra typer av el, men ju fler som utnyttjar grön el desto säkrare kan ni vara att det kommer från sol och vindkraftverk.
-Är det det som kallas växelström?
Försäljaren stönade uppgivet.
-Ja…. det kan vi väl säga.
-Då förstår jag. Då är det väl också så att lamporna på kyrkogårdarna drivs av likström?
-Men för fan! Nu får ni ge er! Ni har tydligen ingen aning om el överhuvudet taget eller hur.
Märkligt vad karln lät irriterad.
-Jodå. Jag vet att jag har smutsig el i vardagsrummet! Det sitter en brun sladd i strömbrytaren! Säkert något kolkraftverk som ligger bakom.
-Sladdarna har för fan ingen betydelse sa jag ju! ylade säljaren. Hur fan kan ni veta att det är smutsig el. Ingen kan avgöra det genom att titta på sladdarna!
-Joho!-Hur ända in i glödheta helvete kan ni veta det då?
-Jo, för när jag släcker lampan blir det alldeles svart i vardagsrummet!
Klick!
Han lade på.
Konstiga människor det finns,
Ringer upp tidigt på morgonen, är allmänt otrevliga och slänger på luren mitt i ett energigivande och upplysande samtal.....

 

 

ANNONS
Av Anneli Gustavsson - 25 december 2016 17:39

Forskare upptäcker viktig källa till smärta i blodkärlen

Forskarna är den främsta källan till smärta hos patienter med fibromyalgi, i motsats till vad många tror, är resultatet inte i hjärnan. Resultaten markerar slutet på en flera decennier gammal gåta om sjukdomen, många läkare tror att det nämndes i fantasin hos patienten.


Mystery har miljontals fibromyalgipatienter hopp kvar till pijnstillers.Tot nyligen trodde många läkare sjukdomen “imaginära” eller psykiskt, men nu forskare har visat att den huvudsakliga källan av smärta kommer från en mycket osannolik plats, en hel del av blodkärl i handen.


Upptäckten kan leda till nya behandlingar och möjligen även en fullständig härdning i framtiden, som lyser 5.000.000 amerikaner tror sjukdomen. För att lösa mysteriet med fibromyalgi, forskarna fokuserat på huden av handen av en patient som hade en brist av sensoriska nervfibrer, vilket resulterar i minskad respons på smärta.

De tog hudprover ur händerna på patienter med fibromyalgi och blev förvånad över att finna mycket av en viss typ av nervfibrer som kallas arterioler-venule (AV) shuntar.


Fram till denna punkt, var det tänkt att dessa fibrer var ensam ansvarig för att styra blodflödet och inte spela en roll i smärtupplevelse, men nu funnit att det finns ett direkt samband mellan nerver känner och patienter med generaliserad fibromyalgi kroppen.


Upptäckten kan också besluta den gnagande frågan varför många patienter, en händerna akut smärta, såsom andra “hot spots” i kroppen, och eftersom den kalla verkar förvärra symtomen. . I allmänhet, känslan av djup vävnad smärta, fibromyalgi, även många patienter från försvagande trötthet
neurolog Dr Frank L. Rice förklarade: “tidigare trott att dessa nervändar som medverkar i regleringen av blodflödet i en mängd av medvetslöshet, men här visar att ändarna av blodkärlen, även kan bidra till vår medvetna känsel och även skadade …”, sade Rice. “Detta misskött blodflöde kan vara en källa till muskelsmärta och en känsla av trötthet, förmodligen på grund av en ansamling av mjölksyra och låga nivåer av inflammation hos patienter med fibromyalgi. Detta kan i sin tur bidra till hyperaktivitet i hjärnan. ”


Nuvarande behandlingar för sjukdomen har inte fört fullständig lättnad för miljontals patienter. Terapier innefattar narkotiska smärtstillande medel; “. Mer sömn och motionerar regelbundet” antiepileptiska läkemedel, antidepressiva och även tips som enkelt som nu är orsaken till fibromyalgi patienter förväntar en remedie.Anders han uttryckte frustration med hur mycket hon hade lidit:


“Om det är alltid att saker inte är” alla i ditt huvud? “Som en kommentator har sagt.” Om det är någonting som inte passar deras lilla förståelse skatta vad patienten och tala om för dem att de är galna. Människor lider av det eftersom de uppfanns. Förskrivning av SSRI för alla är inte svaret var inte mer än en lobotomi eller hysterektomi.”


Annonsen har potential att öppna upp bättre framtida behandlingar och andra patienter med fibromyalgi värld som mysteriet slutligen lösts utan tvekan.

 

 

Översättningen är lite konstig för att komma till sidan så klicka på bilden.

ANNONS
Av Anneli Gustavsson - 25 december 2016 17:12


 


Jag hoppas att ni hade en bra julafton. Jag har sovit ganska bra men vaknade som vanligt med huvudvärk ganska tidigt, men jag kunde somna om efter jag hade tagit lite medicin.


Har diskat mina nya glas o tallrikar som jag fick igår så jag ska snart ställa in dom i skåpet. Nu är det bara nya bestick som jag vill ha för dom jag har nu har jag haft ända sen jag flyttade hemifrån 85 =)

 

Jag ville bara titta in o önska er en   God Fortsättning o en fin kväll   

 

Av Anneli Gustavsson - 24 december 2016 22:16Jag har haft en fantastisk dag.. Jag packade ner julklapparna ställde dom vid dörren. Plockade med mig det jag skulle ha o åkte upp till syrran för att lämna o hämta klappar. Krama om dom o sen åka till min lilla familj.

 

När jag kommer dit så kånkar jag in alla kassar med klappar o när sista kassen är inne så frågar svärdottern mig om jag har med mig rödbetssalladen o julmusten ??? FAN,,,,, det står kvar i kylen.

 

Jaha, dom hade ingen så det var bara att åka hem o hämta.. MEN jag kom på att jag kunde stanna till vid Konsum för att köpa nytt så slapp jag åka hela vägen hem,, det tog inte alls lika lång tid.

 

Det var massor med mat så vi njöt o pratade om allt möjligt. Barnen var så duktiga. Dom var så nyfikna på alla klappar som låg under granen, men dom höll sig o var så duktiga,, inget tjat alls.
Jo dom frågade om inte tomten skulle komma snart ett tjugotal gånger =)

 

Vi satte oss o tittade på Kalle Anka.. Innan det var slut ringde det på dörren,, då var det tomten som kom lite tidigare men det hade ju inte barnen nåt emot =)
Båda barnen blev lite förlägna o Liam tittade på tomten för han har sagt att det är pappa Marcus som har varit tomte innan så sonen hade fixat en annan nu,, så dom tror båda två på tomten.

 

Liam läste upp alla klapparna o delade ut dom. Han är så duktig på att läsa o han är väldigt snabb oxo.

Dom hade stora högar men det gick fort att öppna dom =)


Alla blev nöjda med det dom fick även vi vuxna.. Det är alldeles för mycket o svärdottern sa nu att nästa år får det bli mindre klappar o jag håller med henne. 

 

När jag kom hem vid halv 7 tiden så gick jag in till mamma o släppte ut hennes katt, ställde in kassarna med klapparna o sen gick jag bort till Rohde, hon har varit ensam hela dagen så jag tyckte lite synd om henne.

 

Jag var där drygt 1 timme sen gick jag hem o öppnade klapparna som jag hade fått av mamma, så nu har jag fått mycket fint. Jag ska ta kort på det i morgon när det är lite ljusare så ska ni få se..

 

Nu ska jag ta medicin o lägga mig. Är så trött o har sån värk. Men jag kommer att somna med ett leende tack vare den här dagen.

Hoppas att ni har haft en bra julafton allesammans. Det är så många där ute som är ensamma, usch, ja så är det.

Var rädda om er o varandra.  Dröm Sött. Puss I Pannan   

 

 

Av Anneli Gustavsson - 24 december 2016 00:00


 

Ja nu har det äntligen blivit jul. Alla klappar har slagits in så nu väntar jag bara på att få åka ner till min lilla familj i morgon o fira med dom. Det ska bli så roligt. Jag hoppas att dom blir glada för sina klappar, men det blir dom säkert. Det räcker med att jag kokar min skinka på juldagen.


 

Kommer Tomten även till er ? Hur ska ni fira julen ?

 

Julen är ju en tid för värme, kärlek, familj & vänner. Men det är inte alla som har detta. Jag är så tacksam för allt jag har.. 

Det har ju blivit lite klappar under granen. Ja själv har jag bara en liten bords gran så där under ligger inga klappar, dom låg i soffan ett tag men nu har jag packar ner dom tills i morgon.

 

Har varit inne hos mamma nu o haft det trevligt, våran granne Lasse var oxo med så vi spelade bingolotto. Det blev ingen vinst för mig, men jag var nära. Mamma bjöd på en macka med köttbullar o rödbetssallad o en skinkmacka, det var så gott. Vi fick även lite ris a la malta,, mumma , sen blev det kaffe.

Vi hade köp en julblomma till Lasse o sen fick han en paket där jag hade skrivit att vi ska bjuda ut honom på restaurang ,, men det blir inte förrns i februari. Vi fick även julklappar av honom, tack så mycket. Nu är jag nöjd med kvällen, nu ska jag hoppa in i duschen o sen sova för i morgon är en ny dag. Tack mamma för ikväll   

 

Det har varit lite jobbigt att inte ha Teddy vid min sida nu. Det är många tankar som dyker upp o jag saknar honom. Det är första julen utan honom. Men det kommer att gå bra även att det gör ont.


 

Jag önskar att alla barn fick lite julklappar. Jag önskar att alla hade det så bra som jag har. Jag brukar sätta in 100 kr + att jag köper lite nötkräm , det är det minsta jag kan göra. Som ni ser satt jag o roade mig igår med att animera lite bilder..


 

  Jag önskar er alla en riktigt   GOD JUL   med mycket   Kärlek 

 

 

 

Av Anneli Gustavsson - 21 december 2016 20:42 

Att massage är skönt kommer kanske inte som en nyhet. Men att bota stel nacke och huvudvärk genom att massera utsidan på benet är nog en nyhet för de allra flesta.

 

Faktum är att knepet är flera tusen år gammalt och härstammar från en gammal kinesisk medicinsk lära som kallas akupressur. Det innebär att man med hjälp av tryck på olika punkter kan lindra smärtor i kroppen.

En av punkterna som kontrollerar spänningar i nacke och huvud kallar GB 39 och sitter strax ovanför fotknölen på utsidan av benet. Ja, det stämmer.

Det här knepet är perfekt för alla som jobbar större delen av dagen vid en dator eller om man spänner nackmusklerna ofta, till exempel vid stress om man har en hektisk vardag.


Så här går det till:

Sök med tummen upp längs benet. Punkten sitter precis bredvid benet.


Håll ett tryck på punkten under cirka en minut.

Fokusera på att ha en lugn och djup andning.

Öka långsamt trycket om det inte gör ont.

Försök slappna av i musklerna.

Minska långsamt trycket.

Massera sedan punkten några sekunder efteråt.

Utöver att bota huvudvärk och stel nacke hjälper tryck på punkt GB 39 också till mot stelhet i hela kroppen samtidigt som den kan lätta på tryck mot inre ögonvrån och näsan.

Är det bökigt att nå så långt ned på benet? Misströsta inte, det går nämligen att släppa på spänningar i nacke och huvud även via handen. Då via punken LI 4, som sitter på handen, längs med pekfingret. 

Samma procedur gäller här. Håll trycket i en minut, fokusera på andningen, öka trycket så länge det inte gör ont, släpp sakta och massera litegrann efteråt.

Akupressur är nära besläktad med akupunktur och hjälper vid lindrigare smärtor. Har man mycket ont är det alltid bäst att kontakta en läkare.

Det här är något att prova så snart jag kommer hem från jobbet ! 


Av Anneli Gustavsson - 20 december 2016 21:43 


Det är inte lätt att känna sig trygg. Jag kände mig tryggare när jag hade Teddy hos mig, konstigt att en sån liten spillevink kunde ge mig ett sånt självförtroende om att han o jag kunde ta oss an hela världen.


Nu är det inte många dagar kvar till Julafton. Mina klappar är klara så jag ska bara koka skinkan o städa lite. Ja jag måste väl handla lite oxo innan Tomten kommer..

 

Det är inget speciellt på tv;n ikväll. Det är två filmer på trean. En som heter Two Nights Stand 22:30 - 00:20 o en A bride For Christmas 00:20 - 02:50. 

 

Ja det blir till att lägga sig o mysa med filmen.

 

Såg på fb att någon hade bakat vaniljbullar så jag blev så sugen på det. Förr gjorde hade jag tre olika sortes bullar som jag bakade.. Vaniljbullar, vanliga bullar o en annan bulle som man klickade ut med lite kanelsmör i mitten. Jag kanske ska göra detta nån dag. Jag måste köpa spritsgrejer för det har jag inga kvar, jag hade dom där billiga i plast som gick sönder hela tiden. Bättre att bara köpa spritsen o sen vanliga spritspåsar.. Jaja, vi får se.

 

Hoppas att ni har haft en bra dag allesmmans. Var rädda om er o varandra. Dröm Sött.

 

Puss I Pannan ♥

 

Av Anneli Gustavsson - 19 december 2016 19:03
 

Jag flög ur sängen i tidigt i morse för att jag inte kunde andas. Jag fick uppstötningar, ja det händer ganska ofta att jag får det o det är alltid när jag ligger ner, antingen på natten eller tidigt på morgonen. Hur som helst så svider det i halsen o på tungan. Det känns som tusen nålar eller som knivar som kär.. Halsen svullnar igen o jag måste ta bricanyl men det tar ändå ca 1 timme innan jag kan andas ganska normalt igen.

 

Det är ett sånt tryck så det känns som det är någon i magen som kastar upp det med en väldigt hög hastighet.. Det är inte konstigt att man blir rädd när man ligger o sover o inte förstår varför man inte kan andas ...

 

Jag har försökt förklara för min läkare hur det känns o hur jag låter så den här gången ville jag filma det så han kan höra det i alla fall.. När jag sen lägger ut filmen på fb så ser jag hur det är något på filmen som flyger omkring.. Jag har mina persienner nere o inga lampor tända så det är inget som kan reflekteras i rummet, inget från mobilen heller. 

 

Jag sa inget om vad jag såg på fb för jag ville se vad andra sa o dom sa detsamma som jag tänkte ..... Att det är en orb.... En orb kan även kallas för en själ o det tror jag på.. 

Jag brukar ju ha besök här titt som tätt o det är lite roligt att se vad som händer. Jag har aldrig sett detta hos mig innan så det är spännande. Hur kan man annars förklara detta ?

 

Det känns skönt att ha lite besök, det känns inte så ensamt..

 

Hoppas att ni har haft en bra dag allesammans. Jag passar på att önska er en god natt med vackra drömmar.

 

Puss I Pannan ♥

 

 

 

 

"Orber kan med ett annat ord kallas för själ. Orber kan se ut på olika sätt, som ljusklot( energiklot), som långa spiraler,molnliknande,rök och som ljusmaskar. När man förstorar upp ett fotografi som man fått med ett energiklot på, kan man se att det består av små ljusklot i spiralformationer".

Translation In Your Language

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

44 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

    

RSS

Besöksstatistik

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM

Instagram

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19 20 21
22
23
24 25
26 27
28
29 30 31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Arkiv

WEBDESIGN

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se