Mitt Nya Liv

Direktlänk till inlägg 30 augusti 2012

HANDEN PÅ HJÄRTAT / gastric bypass

Av Anneli Gustavsson - 30 augusti 2012 17:55


Som ni vet har jag gjort en gastric bypass ( magsäcksoperation ) ,, den 8;e mars 2010 o allt gick jättebra.. Jag har mått toppen hela tiden. Ja då räknar jag inte in min muskelvärk för den har blivit hemsk, men den glömmer vi.

I 1½ år skötte jag mig utmärkt med maten o allt. De jag åt valde jag noga ut så att jag inte skulle falla tillbaka till mitt gamla liv igen. 


Vad var då mitt gamla liv ? Jo jag va matmissbrukare till 100 %.. Att ha ett missbruk av något slag är verkligen inte lätt, särskilt inte när de har med mat att göra. Maten måste vi ha för att klara oss. 


Jag visste ju innan operationen att jag va tvungen att ändra mitt beteende o de vet jag fortfarande, men de är inte lätt. I 1½ år åt jag inga sötsaker alls, men sen va de precis om om jävulen hade flugit i mig o jag är så godissugen.. 


Jag trillade dit igen........... Rejält o nu har jag gått upp ganska mycket i vikt. Jag vill inte säga nu hur mycket jag har gått upp för jag skäms verkligen, men en dag ska jag berätta de. 


Nu tror ni att jag som har gjort den här operationen Inte kan äta sötsaker, vissa saker eller större mängder . Men de är fel. 

Många som har gjort operationen klarar inte de, men sen finns de dom som klarar av de o självklart tillhör jag den kategorin... 


Jag kan äta allt o jag kan äta större mängder mat. Men äter jag fort mår jag illa, o jag har väl aldrig ätit särskilt fort tror jag. Jag gör de inte nu i alla fall. 


Jag äter varannan var tredje timme så egentligen borde jag inte hinna med att äta nåt mellan målen, o de gör jag väl inte direkt heller på dan, utan på kvällen.. 


Jag är inte heller hungrig, jag blir mätt o mår bra när jag äter mina mål de är inte de.. De sitter i huvet... Jag måste helt enkelt ändra mina vanor igen, tänka på samma sätt som jag gjorde efter operationen. Jag måste helt enkelt börja om från början. 

Ni ser,, de är inte så enkelt som de låter med en operation. Man går inte automatiskt ner i vikt, man blir inte automatiskt smal o läcker.. Vissa,,, dom har lätt att gå ner i vikt, men sen finns de tyvärr även dom som rasar i vikt o inte får stopp på vikten utan måste jobba med den på det sättet. 


Operationen är endast ett verktyg o inget annat ifall du skulle tro de.. Du måste ändå ändra din vardag o ditt sätt att tänka. De finns inga genvägar på något sätt,, jag vet för då hade jag tagit den för länge sen. 


Jag försöker komma ut på promenader för att hålla igång lite så jag blir hjälpt med vikten den vägen. Sen ska jag ändra så jag tänker äta mindre,, de är bara de att jag har inte ätit så fasligt fel eller mycket ändå men jag vet att jag måste ändra där oxo.. 


Jag har kontaktat en sjukgymnast idag för att jag måste träna upp mina muskler igen för dom sitter verkligen inte där som ska efter all vikt jag har gått ner, jag måste bygga om dom på nytt.. Jag fick en tid nu den 4 sept, men då är de först o främst för att jag har så fruktansvärt av min ischias , men även muskel"bygget"..

De ska bli skönt, tro de eller ej för jag hatar verkligen att vara låst vid en sjukgymnast. Har gått dit så många gånger innan. 


De kommer att få bli min träning, promenader, sjukgymnastik o sen ska jag komma igång med min zumba här hemma.. Detta går inte annars.. 


Jag vet med mig själv vad jag har gjort för fel, men ni måste komma ihåg att de är precis lika svårt för mig som de är för nån annan att ta sig i kragen trots min operation. De är inte de att jag är otacksam o skiter i de, absolut inte. Jag är så tacksam för den här chansen o därför vill jag inte låta den gå till spillo. 


Jag behöver hjälp på rätt sätt helt enkelt. Ja enkelt o enkelt vet jag inte om de är =)


Nu har jag sagt de i alla fall o de känns så skönt.. Jag har trillat dit igen.......... Jag är inte stolt ska ni veta .. 

Jag förstår inte varför suget känns så mycket värre nu än innan operationen ? De är så illa så jag har blivit röksugen oxo (slutade röka 03 ), men de kanske är att jag tror att jag ska lura mig själv från ett missbruk till ett annat. Men jag ska inte byta ut mitt missbruk o jag tänker göra mig av med de jag har idag oxo. 


Jag är så besviken, att jag sviker mig själv på de här sättet så de behöver ingen annan tala om för mig. 


Ni får hemskt gärna hjälpa/peppa mig.


Ha en mysig kväll allesammans.


Puss I Pannan ♥



 
 
Ingen bild

Ewa Thorin

30 augusti 2012 18:57

Åh vad skönt det var att läsa det du skrivit. Och detta tycker jag därför att jag är just nu i exakt samma situation som dig men har inte pratat om det. Skäms lika mycket som dig och tycker precis lika. Det var bara så skönt att jag inte var ensam om detta med ökat sötsug mm efter ett tag av operationen. För mig är det 5½ år sen jag gjorde operationen och det tog nog ca 2 år för mig att vara "duktig" men sen smög det sig på. Nu hinner jag tuvärr inte skriva mer för det är dags för kvällsmat och läggning av dotter.

MEN TACK FÖR ATT DU DELADE MED DIG AV DESSA RADER!

Vi får peppa varandra så ska vi nog klara detta med eller hur??

Kramiz Eva Thorin.

 
Kaisa

Kaisa

30 augusti 2012 19:41

Finaste Anneli, du har tagit ett återfall och gått upp i vikt och känner dig besviken på dig själv, detta händer alla, nästan alla.... Var inte så hård mot dig själv du har kämpat så otroligt länge och det du gör i detta inlägget är att du erkänner för alla och även för dig själv. Nu sätter du bara igång och förlåter dig själv för att du tagit ett återfall och skriver en matlista som gäller från och med nu!!! Dina kilon som du lagt på dig kommer snart att rasa av dig, jag vet det!!!! KOM IGEN NU!!!!

Jag vet att hjärnan lurar oss och det är inte sug man egentligen känner det är tröst.
Jag blev lite ledsen tidigare i dag och tänkte direkt att jag ville äta pannkakor eller något annat som inte vore bra för mig. Men jag rullade färdigt filmen och såg att jag på detta skulle vilja även ha godis, kanske sitta och sura och tycka synd om mig själv.

Jag föll inte för tanken utan såg att det var tröst som jag ville ha, så jag kokade ett ägg i stället och nu är jag tacksam och nöjd för att jag stod emot.

Kom igen nu Anneli, du är snart av med extrakilorna.

Kram, kram.

http://andestyrka.blogspot.com

 
Natalie Johnsson

Natalie Johnsson

30 augusti 2012 23:15

Jätte fin blogg du har.

Stå på dig, jag hejjar på dig att du ska klara ditt mål=)

http://nataliejohnsson.blogg.se

 
Catarina

Catarina" title="http://bloggplatsen.se]Catarina[/url]" target="_blank">bloggplatsen.se]Catarina[/url]

31 augusti 2012 00:41

Jag tycker att du är MODIG!!!
Du berättar om din svaghet och det tycker jag är väldigt modigt och stort gjort. Jag tror också att det är bra för dig att erkänna det här både för dig själv och andra.
Ett tips mot sötsuget! vatten med äppelcidervinäger, blanda såsom det passar dig. Det brukar fungera bra.
Jag håller på dig!
Kram Catarina

http://keckla. bloggplatsen.se

 
GeddFish

GeddFish

31 augusti 2012 01:32

Mitt i natten, Anneli... Jag lade mig för att sova, men vaknade och hamnade bredvid datorn.
Läser här, och blir lite ledsen, jag förstår hur du känner det. Inte rolig, SÅ SOM du har JOBBAT med din vikt! Samtidigt så vet jag, det är precis som med vilket missbruk som helst, det är görlätt att trilla dit igen!
Du är ju så medveten, du fixar detta också, absolut, tjing tjing, tummen upp!
Kram♥♥♥

http://gerd-geddfish.blogspot.com

 
Ingen bild

Weronica/Wimm

31 augusti 2012 17:15

Hörredu jag känner igen mig :o

Jag gick ner ganska mycket i vikt mellan 2007-2010, och fick göra en magplastik, asnice, förutom att jag började lata till mig efter den, och "syndade" ganska ofta, jag ska tilläggas är otroligt sockerberoende, och ska egentligen inte alls äta socker, för man trillar dit, även om man bara "unnar" sig ibland, det är lätt att unna sig en gång för mycket. Sedan jag träffade Micke, eller iaf sen jag flyttade hit så har jag åxå gått upp massa i vikt, jag har ingen aning om hur mycket, för jag vägrar att väga mig. Men jag har inte mått så bra, har haft ont och mycket som har handlat om familjen har gjort mig låg, och vad gör man när man inte mår bra och är sockerberoende? Precis, man käkar godis eller nått annat onyttigt...och jag älskar godis.
Hela sommaren har jag ätit all jävla skit man kan tänka sig, och man får ångest för att man gör det, men kan inte låta bli ändå :(
Piss illa, jag har en sambo som kan äta vad han vill! Det är jätte orättvist.Men nu har jag i 3 v hållit mig till att äta skräp på helgerna, det blir lite lättare om jag vet att jag kan äta det nån dag i veckan, men det är svårt i början på nästa vecka när söttsuget skriker...
Vi kanske kan peppa varandra ? Kram Weronica

 
Ingen bild

epalindberg@hotmail.com

6 augusti 2013 20:17

hej hej
hamnade på din blogg av en händelse... jag sitter vid datorn och gråter och känner mig totalt misslyckad.. inte ens en GBP lyckades jag med.. gick ner 45 av 60 men har nu gått upp 15 kg. kom inte ens ner till målvikten samt den efterlängtade hängbukoperationen. =(
Hur har det gått för dig ?? Så nyfiken på om Du lyckats att plocka av dig de återstående kilona samt om du lyckades stå emot cigaretter.. själv har jag precis som du börjat längta efter cigaretter efter 15 år som rökfri.. Vore mycket roligt om Du kunde delge mig hur det gått för dig... kanske vi kan peppa varandra.. tack på förhand / Lena

Anneli Gustavsson

7 augusti 2013 22:52

Hej Lena. Jag förstår att du känner dig misslyckad, jag känner exakt samma som du gör. Jag har inte nått mitt mål o jag tvivlar på att jag kommer att göra det. Jag vill, men det är precis lika svårt som innan operationen. Jag skickade ett mail till dig o jag vill få ett svar där ifrån dig så jag vet att det inte går iväg till nån annan än dig =)
Hoppas att du får det så pratar vi där istället. Kramar ♥

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anneli Gustavsson - Tisdag 16 april 20:45


      Som veterinär kallades jag in för att undersöka en 13-årig hund som hette Batuta.Familjen förväntade sig ett mirakel.Jag undersökte Batuta och upptäckte att han hade cancer och skulle dö av detta och att det inte fanns något att göra för...

Av Anneli Gustavsson - Torsdag 11 april 20:45

    Den här bilden följer mig i graven. Den har jag tatuerat in på min arm =)       I dag har det varit en jobbig dag, det är det alltid den här dagen. I dag är det 9 år sen du somnade in o jag ser allt framför mig än, vilket är jobbigt....

Av Anneli Gustavsson - Torsdag 4 april 21:00

  Det är så mycket att hålla reda på när man är hemma o är sjuk. Inte nog med att jag har min fibro o allt annat.. Jag går ju o bryter tån,, ja för ca 2 år sen.. Sen halkade jag ju 22a dec 23 o slog i rejält.    Men nu så har jag pratat med Fol...

Av Anneli Gustavsson - Lördag 30 mars 21:02


      Ja nu tjejer får vi ta fram rakhyvlarna, epilatorerna mm o se   till så att vi har lena o sexiga ben =)          ...

Av Anneli Gustavsson - Lördag 30 mars 20:35

  I dag har det varit skönt väder, härligt att klä sig lite lättare. I dag skulle jag även gå hem till Rohde o plocka med mig lite kläder o lite annat smått o gott.   Det är så att hon har kommit till ett korttidsboende för hon har varit sjuk. ...

Translation

♥ NEOS BLOGG ♥

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL NEOS BLOGG.  

Presentation


Mitt Nya Liv


Denna Blogg Är Kryddad
Med Kärlek

Och Galenskap


Fråga mig

46 besvarade frågor

COPYRIGHT BY ME !

       

SAMARBETE

 

Önskar Du ett samarbete med mig så kan du skriva till mig antingen här på bloggen eller på min mejl.

 

anneliprivat@hotmail.com

WEBDESIGN

    

RSS

FÖLJ MIG PÅ YOUPIC

Kommentera gärna mina

foton på Youpic

 

FÖLJ NEO PÅ INSTAGRAM

 

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM.

 

Följ Mig På Nouw

        

Klicka på bilden så kommer ni

till min andra blogg ♥  

Följ Mig På FB

VEM HAR NAMNSDAG ?

 

Klicka på bilden så ser du Vem som har Namnsdag.

 

MINA AVSVALNINGSGALLER.

 

HÄR KAN DU KÖPA AVSVALNINGSGALLERNA SOM JAG ANVÄNDER. KLICKA PÅ BILDEN.

 

❤❤❤

MIN KAMERA

Nu är det den här skönheten som ska få göra sitt.

Hoppas att vi kommer överrens.

       

Dagens citat

MITT NYA LIV


Så här färgrann var min mage efter min GBP

 

Jag tappade mer än hälften av håret. Jag var livrädd att bli flintis. Men det kom tillbaka. Detta är en stor hårtuss från 2 dagars borstande.

 

 

Nu har jag fått en massa krullor, tidigare hade jag rakt hår. 

Jag har gått ner 48 kg & över 1 meter. 

Men jag kämpar fortfarande väldigt hårt med att gå ner resten av min vikt. Helst 15 kg till. 

Don't Say Goodbye

 

Klicka på bilden ♥

 

Precious Child - Gone To o Soon.

 

EN UNDERBAR LÅT.

Klicka på bilden.

 

MAMMA.

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

A STAR IS BORN.

 

KLICKA PÅ LÄNKEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

MAMA - IL DIVO

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER DU TILL LÅTEN.

 

EVA CASSIDY

 

 

KLICKA PÅ BILDEN SÅ KOMMER NI TILL EN UNDERBAR SÅNGERSKA.

 

Sök i bloggen

Kategorier

Senaste inläggen

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Arkiv

Roliga Fotosidor

 

Här Kan Du Synas

BLOGGAR JAG FÖLJER

GBP LÄNKAR

Länkar

Flaggor

Flag Counter

Ovido - Quiz & Flashcards